אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הקורונה הכבידה על גזית גלוב גם ברבעון הראשון נכס של חברת גזית גלוב בעיר סאו פאולו ברזיל

הקורונה הכבידה על גזית גלוב גם ברבעון הראשון

חברת הנדל"ן המניב, שמחזיקה גם בנכסים בחו"ל, רשמה ירידה של 12% בהכנסות נטו מדמי שכירות ונפילה של 39% ברווח המתואם; המנכ"ל ובעל השליטה חיים כצמן: "המרכזים המסחריים שלנו בעולם נפתחו והקונים חוזרים"

27.05.2021, 10:33 | חזי שטרנליכט

מגפת הקורונה המשיכה להכביד על חברת הנדל"ן המניב גזית גלוב גם ברבעון הראשון של 2021. 

קראו עוד בכלכליסט:

החברה, שבשליטת חיים כצמן, מחזיקה במרכזים מסחריים בישראל, אך גם במזרח אירופה, בארצות הברית, בברזיל ובמדינות הנורדיות - שם מבצעי החיסון הגיעו באיחור בהשוואה לישראל. עם זאת, גזית גלוב מתחילה לראות את יציאת המדינות הללו מהסגרים ומהמגבלות וחזרתן לשגרה.

מרכז מסחרי של גזית גלוב בסאו פאולו, צילום: גוגל סטריט וויו מרכז מסחרי של גזית גלוב בסאו פאולו | צילום: גוגל סטריט וויו מרכז מסחרי של גזית גלוב בסאו פאולו, צילום: גוגל סטריט וויו

ההכנסות מדמי שכירות נטו (NOI) באיחוד יחסי, כלומר לפי חלקה של גזית גלוב בנכסים שהיא מחזיקה עם שותפים, ירדו ברבעון הראשון של השנה ב-12.1% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד והסתכמו ב-262 מיליון שקל.

הרווח התזרימי התפעולי (FFO), הנתון שלפיו נהוג לאמוד את רווחיות חברות הנדל"ן המניב, צנח בשיעור חד ברבעון הראשון ב-39.3% ל-108 מיליון שקל. הסיבה לירידה היא בעיקר שיערוכי נדל"ן. עליית ערך הנדל"ן להשקעה בדו"ח הרווח והפסד עמדה על 16 מיליון שקל מול מחיקות של 243 מיליון שקל אשתקד. 

ההבדל החד בשיערוכים, סממן ליציאה הדרגתית מהשפעות הקורונה, גם עבור החברה, הוביל לרישום רווח נקי של 196 מיליון שקל, מול הפסד של 610 מיליון שקל אשתקד, אך גם שיבש את נתון ה-FFO, שמנטרל בין היתר את השפעות השיערוכים. 

אלא שלמרות הנתונים השליליים שנרשמו ברבעון הראשון של השנה, מגמת היציאה מהסגרים בעולם וההתגברות על המגפה מייצרת אופטימיות זהירה לגבי העתיד. 

"אני חושב שהדבר הכי לא רלוונטי בדו"חות האלה הוא הרבעון עצמו", אמר כצמן בשיחה עם כלכליסט. "ביצענו עד כה פעילויות מימוניות רציניות ואנחנו יושבים על מזומנים בהיקף של 2.4 מיליארד שקל".

כצמן הוסיף כי "אחרי הרבה מאוד זמן כל הנכסים שלנו פתוחים למבקרים. יש חזרה רצינית מאוד של ציבור הקונים לקניונים. אנחנו רואים בכל מדינה שבה האבטלה מתחילה לרדת את החזרה לפעילות. במרץ ואפריל בישראל הפדיונות היו גבוהים יותר בממוצע ב-7.2% בהשוואה ל-2019, שזו השוואה נכונה יותר משום שבשנה שעברה היו אלה תוצאות מוטות קורונה.

"בסופו של יום מה שחשוב זה שיעור התפוסה וגובה שכר הדירה. התפוסה אצלנו כיום היא באותן רמות של ערב הקורונה. איבדנו במהלך המגפה 2% מהתפוסה. ומה שיפה זה ששכר הדירה בקרב דיירים חדשים שנכנסים מראה עלייה. בפורטפוליו הפרטי של הנכסים שלנו נרשמה עלייה של 3.4% במחירי השכירות בישראל".

כצמן מעריך שבחודשים הקרובים תחלוף בעולם מרבית השפעת המגפה. "אני חושב שבאמצע הקיץ הזה עדיין נדבר על הקורונה, אבל מבחינת היום-יום העיקר כבר יהיה מאחורינו. גם התאוריה שאנשים יעבדו מהבית היא לא אמיתית. בעולם הבנקים הגדולים מודיעים שמיולי כולם חוזרים למשרדים. גם בישראל אנחנו רואים את המגמה הזאת, בנתיבי איילון אני רואה את הפקקים מדי יום".

גזית גלוב נשלטת על ידי נורסטאר (55.3%) שבה חיים כצמן ובני משפחתו הם בעלי המניות העיקריים (25.6%). 

לחברה חמש סדרות אג"ח שנסחרות בבורסה של תל אביב, ולנורסטאר שלוש סדרות אג"ח משלה. התשואה לפדיון בסדרות של גזית גלוב בהחלט אינה משברית. היא נעה בין תשואה לפדיון שלילית בשיעור של 0.13% בסדרה ט"ו ל-1.66% בסדרה י"ד. 

המצב בחברה-האם נורסטאר אינו שונה דרמטית מאשר בגזית גלוב, עם תשואות לפדיון שנעות בין 0.03% ל-2.21%. מניית גזית גלוב התאוששה מתחילת 2021 ועלתה ב-21.8%, לאחר שירדה ב-40.9% במהלך 2020. שווי השוק הנוכחי של החברה, הבוקר לפני פתיחת המסחר בבורסה, עמד על 3.82 מיליארד שקל.


תגיות