אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המזרח הרחוק כבר לא כל כך רחוק גלעד כהן, משרד החוץ | צילום: משרד החוץ

דעה

המזרח הרחוק כבר לא כל כך רחוק

רגע לפני תחילת מבצע "שומר החומות" הושלם מהלך שנמשך 5 שנים ובסופו נחתם הסכם סחר חופשי עם דרום קוריאה, הכלכלה ה-12 בעולם. מה זה יעשה למחירי המכוניות או למוצרי החשמל הקוריאניים?

27.05.2021, 14:51 | גלעד כהן

מה דעתכם על הוזלת מכוניות יונדאי וקאיה ומוצרי החשמל הקוראניים בישראל? לא תתנגדו מן הסתם...ממש לפני תחילת מבצע "שומר חומות", השלימו משרד החוץ ומשרד הכלכלה מהלך שנמשך 5 שנים ובסופו,  חתם שר הכלכלה, עמיר פרץ בסיאול על הסכם הסחר חופשי עם קוריאה, הכלכלה ה-12 בעולם. מדובר ההסכם היסטורי עבור שתי המדינות; לדרום קוריאה זו הפעם הראשונה שהיא חותמת על הסכם עם מדינה כלשהי במזרח התיכון ואצלנו מדובר בהסכם ראשון מסוגו ביבשת אסיה, הסכם שיביא לרווח מיידי של חצי מיליארד שקל כבר בשנה הראשונה. בהטבות ליצוא הישראלי, המכסים על המוצרים הישראלים בקוריאה יירדו והיצואנים שלנו יוכלו להתמודד כשווים אל מול אירופה, סין וארה״ב. התועלת הכספית למשק, מעבר להורדת יוקר המחיה, תגדל באופן ניכר בשנים הקרובות הסחר ההדדי אמור להגיע ל-3 מיליארד דולר בשנה. 

קראו עוד בכלכליסט:


ישראלים קונים מוצרי חשמל. האם מחירי החשמל יירדו?, צילום: אריאל בשור ישראלים קונים מוצרי חשמל. האם מחירי החשמל יירדו? | צילום: אריאל בשור ישראלים קונים מוצרי חשמל. האם מחירי החשמל יירדו?, צילום: אריאל בשור

קוריאה הינה ידידה של ישראל ובמהלך ביקורו של שר החוץ גבי אשכנזי (שנאלץ לחזור לישראל עם פרוץ מבצע "שומר החומות") ושל שר הכלכלה נחתם גם הסכם להכפלת קרן מחקר ופיתוח תעשייתי חדשני, בין חברות מסחריות מקוריאה ומישראל

התקיימו דיונים בין אנשי משרד החוץ לעמיתיהם הקוריאנים על שת"פ כלכלי, חידוש הטיסות הישירות, הגדלת התיירות הנכנסת ומכרזי האנרגיה. המגמה היא להזמין חברות אנרגיה קוראניות למכרז הגז הנוסף שיפתח בים התיכון, לעודד השקעות מצדם במשק הישראלי, לחדש טיסות ישירות בין המדינות, ולקבל שוב את התיירים הקוראנים הנפלאים בישראל. 

הפעילות הכלכלית המבורכת הזו היא פועל יוצא להנחיה שנתן שר החוץ אשכנזי עם כניסתו לתפקיד, לאנשי המשרד, לפעול לקידום יחסי הכלכלה והסחר עם אסיה, מנוע הצמיחה העולמי ובמקביל להדק את הקשרים המדיניים. ואכן, בנוסף לשיחות הכלכליות, ניהלנו עם הקוריאנים שיחות בנושאים מדיניים-בטחוניים בין היתר על רקע העובדה שהן קוריאה והן ישראל מתקיימות בסביבה אסטרטגית מאתגרת עם איום צבאי מעבר לגבול. 

וכך, לכיפת הברזל הביטחונית, שהגנה על תושבי ישראל בזמן הלחימה בדרום הצטרפה הן כיפת הברזל המדינית, עליה עמלו הדיפלומטים של משרד החוץ, שמנעו החלטות חד צדדיות במועבי"ט, באיחוד האירופי, הביאו לביקורי הזדהות של שרי חוץ בישראל ואף להנפת דגלי ישראל מעל פרלמנטים ובנייני ממשל באירופה והן כיפת הברזל הכלכלית, שהושגה הפעם באמצעות חיזוק כלכלת ישראל ויצירת מקומות עבודה נוספים כפועל יוצא של הסכם הסחר החופשי עם קוריאה. 

המזרח הרחוק כבר לא כל כך רחוק. להסכם הסחר החופשי עם קוריאה יש חשיבות מדינית וכלכלית לעתיד לבוא: ישראל התחברה לאחת הכלכלות החשובות בעולם ובכך ממשיכה להדק את קשריה עם יבשת אסיה. מעצמות המזרח כמו סין והודו ומדינות נוספות כמו ויאטנם - נמצאות כבר עתה בשלבים מתקדמים של מו"מ על הסכמי סחר חופשי עם ישראל והכוונה שלנו היא לפתוח בקרוב גם בשיחות לקיומו של איזור סחר חופשי עם יפן, הכלכלה השלישית עולם. 

גלעד כהן הוא סמנכ"ל אסיה והפסיפיק, במשרד החוץ


תגיות