אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
גוגל Photos עובר למודל בתשלום - אלו האלטרנטיבות החינמיות גוגל תמונות google photos | שאטרסטוק

מדריך כלכליסט

גוגל Photos עובר למודל בתשלום - אלו האלטרנטיבות החינמיות

החל מ-1 ביוני ייאלצו משתמשי החינם של שירות האחסון בענן הפופולרי להסתפק בנפח של 15 ג'יגה-בייט בלבד. אבל אל דאגה, מלבד גוגל Photos, יש לא מעט חברות אינטרנט שמציעות שירות ענן כזה או אחר, ולרובן יש גם גרסה חינמית. בחרנו כמה שמספקות חלופה טובה מספיק

28.05.2021, 08:00 | רפאל קאהאן

שירות האחסון בענן הפופולרי גוגל Photos, או תמונות בעברית, צפוי להפסיק את האפשרות לגבות תמונות באיכות גבוהה בענן ללא מגבלה. מ-1 ביוני כל המשתמשים בשירות ייאלצו להסתפק בנפח האחסון הגלובלי בן ה-15 ג'יגה-בייט שגוגל מנפקת. נפח זה כולל את כל הנתונים שאגרתם ברחבי שירותי גוגל השונים: ג'ימייל, דוקס וכאמור תמונות. 


קראו עוד בכלכליסט:


האפשרויות היחידות שיהיו זמינות כוללות תשלום מינוי חודשי לגוגל עבור הרחבת נפח האחסון, שימוש באחסון החינמי או מעבר לשירות אחר שבו ניתן יהיה לאחסן תמונות. לא חסרים שירותים כאלה, כמעט כל חברת אינטרנט מציעה שירות ענן כזה או אחר, ולרובן יש גם גרסה חינמית. בחרנו כמה שלדעתנו מספקות חלופה מספיק טובה לגוגל תמונות. לכל השירותים האלה יש גם כמובן גרסה בתשלום, ולחלקם אפילו תכונות שאין לגוגל. עם זאת, כדאי לשים לב מי הספק שאליו אתם מעלים את התמונות שכן חלקם מסתפקים בחכירת שטח אחסון אצל ספקית גדולה, וחלקם מפעילים תשתית עצמאית שלא ברור היכן היא מותקנת. אז אם אתם רוצים לשמור על הזכרונות שלכם לטווח ארוך, ראשית הורידו את התמונות שחשובות לכם למחשב, ורק לאחר מכן פתחו חשבון חדש בשירות אחר.    

שאטרסטוק שאטרסטוק שאטרסטוק

1. אמזון Photos: ענקית הקמעונאות והענן מחזיקה פלח שירותים נלווים למשתמשיה. הוא בדרך כלל שמור למנויי פריים שנהנים מנפח אחסון חופשי, אך גם משתמשים פשוטים יכולים לעשות בו שימוש. השירות מספק 5 ג'יגה-בייט בחינם לאלה שמעדיפים לא לשלם, וכולל אפליקציות אנדרואיד ואייפון. היתרון הגדול של אמזון הוא שמדובר בחברה מוכרת עם תשתית אינטרנט אמינה בכל העולם. כך שהסיכוי שתאבדו את התמונות שלכם קטן מאוד. 

2. דרופבוקס: שירות אחסון הענן הזה אינו באמת ייעודי לתמונות, אבל מדובר בחברה מוכרת ובעלת תשתית טובה. הנפח החינמי מוגבל ל-2 ג'יגה-בייט שכוללים את כל סוגי הקבצים. גם כאן יש לחברה אפליקציות אנדרואיד, אייפון, PC ומק. ההבדל העיקרי בינו לבין שירות תמונות הוא שאין כאן עורך תמונות מובנה, אבל כן יש אפליקציית סנכרון תמונות ומדיה. אמנם לא מדובר באלטרנטיבה מלאה לגוגל, אולם אם אתם כבר משלמים מינוי לשירות במסגרת מקצועית כלשהי ניתן בקלות למנף אותו כתחליף סביר.

דרופבוקס, צילום: flickr / Ian Lamont דרופבוקס | צילום: flickr / Ian Lamont דרופבוקס, צילום: flickr / Ian Lamont

3. מיקרוסופט OneDrive: כמו השירות של דרופבוקס, גם וואן דרייב של מיקרוסופט אינו באמת שירות ייעודי לתמונות. אבל הוא כן שירות אחסון אמין ויש לו תמיכה באחסון מדיה. הגרסה החינמית מזכה את המשתמשים ב-5 ג'יגה-בייט שניתן להרחיב במסגרת מינויי אופיס השונים או מינוי ייעודי לשירות. עם זאת, אחד היתרונות שלו הוא בהטמעה המעולה שלו בווינדוס. מנגד, אפליקציות המובייל שלו לא מרשימות.

4. פליקר: שלא כמו השירותים לעיל, פליקר הוא שירות מוכוון צילום. הוא מספק רשת חברתית לצלמים ולחובבי צילום. במסגרת השירות הוא מאפשר אחסון של 1,000 מהתמונות שלכם בחינם. מנגד, זו רשת חברתית, כך שהמידע והנתונים שלכם כנראה משמשים לפילוח פרסומות. פליקר שימש בעבר כשירות אחסון תמונות וזה ניכר. למעט תמיכה בקובצי RAW מקצועיים, תוכלו לעשות כאן את כל מה שעשיתם בגוגל, כולל עריכה והזמנת תמונות מודפסות. זו אלטרנטיבה לא רעה, אך נפח האחסון המוגבל עשוי להרגיש לא מספיק מהר.

פליקר, צילום: mashable פליקר | צילום: mashable פליקר, צילום: mashable

5. Mega: שירות זה מגיע מהצד הדרומי של הגלובוס ומקומו בניו זילנד הרחוקה. המייסד שלו, קיים דוטקום, הוא אחד היזמים הצבעוניים שניתן לדמיין. שירות זה נולד מתוך שירות אחסון קבצים פיראטי שדוטקום ייסד לפני כן. לא מדובר בשירות אחסון קבצים מיועד לתמונות, אך הוא מהווה אלטרנטיבה משתי סיבות. ראשית, הקבצים מוצפנים ולא ניתן לגשת אליהם מצד השרת, ובמילים אחרות - אף אחד לא יכול לדעת מה אתם מאחסנים שם; שנית, נפח האחסון הראשוני מגיע ל-50 ג'יגה-בייט, כאשר אחרי חודש אתם נשארים עם 15 ג'יגה-בייט חינמיים בלבד. השירות עצמו בסיסי למדי ולא ניתן לעשות בו יותר מדי דברים.

6. Degoo: שירות זה הוא גם מוכוון אחסון, אך הוא מכוון יותר למשתמשי מובייל. הוא מציע 100 ג'יגה-בייט בגרסה החינמית שלו, וכן ניתן להוסיף עוד 400 ג'יגה-בייט על ידי הזמנת חברים, שכל אחד מהם מעניק 5 ג'יגה-בייט למנוי במקרה שנרשם. אז אם אתם פופולריים, אולי תוכלו להוסיף לעצמכם נפח אחסון בחינם. התקשורת מוצפנת מקצה לקצה, ויש גם אפליקציית אינטרנט למשתמשי מחשבים. מנגד, חוסר שימוש בחשבון יגרור את סגירתו אחרי 90 יום. כמו כן יש גם פרסומות, ואין גישה לשירות התמונות המובנה שמאפשר להרחיב את שטח האחסון ואת סוגי הקבצים הנתמכים.    


תגיות