אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אפקט כחלון: מנכ״ל אופל בלאנס מבקש להעלות את שכרו ב־60% דני מזרחי | אוראל כהן

אפקט כחלון: מנכ״ל אופל בלאנס מבקש להעלות את שכרו ב־60%

דני מזרחי תולה את הסיבה לשינוי במדיניות התגמול של חברת האשראי החוץ־בנקאי בשנת הקורונה: "עבדתי קשה יותר, ולא קיבלתי מענק — חוץ משכר זעום". השכר "הזעום" עמד על 100 אלף שקל בחודש. עלות שכרו המבוקשת יכולה להגיע ל-2.2 מיליון שקל בשנה

30.05.2021, 06:59 | אלמוג עזר

אחרי סערת השכר המיועד למשה כחלון כיו"ר חברת יונט קרדיט, כעת מבקש מנכ״ל חברת האשראי החוץ־בנקאי אופל בלאנס דני מזרחי להעלות את שכרו מ־1.4 מיליון שקל בשנה ל־2.2 מיליון שקל. באסיפה הכללית השנתית של החברה, ב־14 ביוני, יצביעו בעלי מניות המיעוט על החלטת ועדת הביקורת והדירקטוריון לשינוי מדיניות התגמול של החברה, שנקבעה ב־2017. השינוי כולל הגדלת השכר הקבוע למנכ"ל והקלת התנאים לקבלת מענק משתנה של עד 7 משכורות חודשיות.

קראו עוד בכלכליסט:

התנאים החדשים של מזרחי לקבלת מענק יהיו תלויים ברווח השנתי של אופל לפני מס. אם זה יעלה על 25 מיליון שקל, יקבל מזרחי משכורת חודשית נוספת. רווח של יותר מ־27 מיליון שקל יזכה אותו בשתי משכורות חודשיות נוספות וכך הלאה עד רווח שנתי לפני מס של 37 מיליון שקל, שבעבורו יקבל 7 משכורות. בנוסף, ישודרג שכרו החודשי של מזרחי ל־110 אלף שקל באסיפה הקרובה, תוספת של 10,000 שקל בחודש על שכרו הנוכחי. בהתחשב ברווח הממוצע של החברה בארבע השנים האחרונות (28.5 מיליון שקל), המענק המקסימלי במרחק נגיעה.

דני מזרחי מנכ"ל אופל, צילום: גדי קבלו דני מזרחי מנכ"ל אופל | צילום: גדי קבלו דני מזרחי מנכ"ל אופל, צילום: גדי קבלו

למזרחי מובטח מענק נוסף של 70 אלף שקל עבור כל פתיחת סניף של אופל בלאנס, כך שבתרחיש של מענק מרבי עשוי שכרו השנתי להגיע ל־2.2 מיליון שקל.

מזרחי מסביר כי שינוי מדיניות השכר נעשית לאור המסקנות משנת הקורונה ורצון הדירקטוריון לאפשר לו לקבל מענק גם בשנה שבה ירדו הרווחים. "תוכנית התגמול הנוכחית יוצרת מצב שבתקופת הקורונה עבדתי קשה יותר וחוץ משכר זעום (100 אלף שקל בחודש א.ע.), לא קיבלתי שום בונוס. גם לאחר השינוי אהיה מהמשתכרים הנמוכים בענף". ואכן, היחיד בענף ששכרו ב־2020 היה נמוך מזה של מזרחי הוא רן קאירי, מנכ״ל גיבוי, שעלות שכרו הסתכמה ב־800 אלף שקל.

בניגוד לכחלון, מזרחי מבקש לשפר את תנאי שכרו לאחר שהציג קבלות. הוא הקים את אופל בלאנס ב־1996, וחבילת התגמול הנוכחית שלו אושרה ב־2016. באותה עת עמד תיק האשראי של החברה על 158 מיליון שקל, בעוד כיום הוא עומד על 283 מיליון שקל, עלייה של 80%. מניית החברה עלתה בתקופה זו ב־26%, ואופל נסחרת כיום בשווי של 385 מיליון שקל.

המוסדיים: "ההתרשמות מהניהול חיובית מאוד"

בעלי השליטה, מזרחי, מיכאל איתן ושחר מזרחי, מחזיקים ב־56% מהמניות, 23% בידי הציבור, והמוסדיים מחזיקים ב־21%: אלטשולר שחם (9%), מור (6%) והפניקס (6%). החלטה על שינוי מדיניות התגמול מחייבת רוב רגיל, לכן המוסדיים הם שיכריעו על השדרוג בשכרו של מזרחי. נציגיהם אמרו ל"כלכליסט" כי אינם מתחייבים לאשר את השינוי בשכר, אך הוסיפו כי "ההתרשמות שלנו מניהול החברה היא חיובית מאוד".

תגיות