אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בראש רשימת משקיעי הנדל"ן: עובדי המגזר הציבורי בנייני מגורים

בראש רשימת משקיעי הנדל"ן: עובדי המגזר הציבורי

לפחות אחד מבני הזוג של 38% ממשקי הבית שרכשו דירה להשקעה במרץ עובד במגזר הציבורי; כך עולה מדו"ח בנושא של הכלכלנית הראשית שירה גרינברג. שיעור עובדי המגזר - שנהנים מהכנסה גבוהה יחסית ומביטחון תעסוקתי - בקרב משקיעי הנדל"ן, כפול משיעורם באוכלוסיה; לעומת זאת, רק ב-9% ממשקי הבית שרכשו דירה להשקעה יש עובד הייטק

30.05.2021, 15:13 | אמיתי גזית

2,500 דירות נרכשו בחודש מרץ 2021 על ידי משקיעים. למרות שמדובר בחודש אחד, הכלכלנית הראשית במשרד האוצר, שירה גרינברג, פרסמה היום (א') בסקירתה פרופיל דמוגרפי ותעסוקתי שניתח את זהות המשקיעים הללו.

כך, מהנתונים עולה כי ב-69% ממשקי הבית שרכשו דירה להשקעה בחודש מרץ, לפחות אחד מבני הזוג היה שכיר; 14% מהמשקיעים הם בעלי חברה; כמעט 10% הם פנסיונרים ללא הכנסות מעבודה במשרת שכיר; ו-125 משקיעים הם פנסיונרים שגילם נמוך משמעותית מגיל היציאה לפנסיה, ומכאן שככל הנראה מדובר בפורשים מצבא הקבע.

קראו עוד בכלכליסט:

לפחות אחד מבני הזוג של 38% ממשקי הבית שרכשו דירה להשקעה עבד במגזר הציבורי, ולעומת זאת רק ב-9% ממשקי הבית שרכשו דירה להשקעה יש עובד הייטק. נתון נוסף שמעיד על רווחתם הכלכלית של עובדי המגזר הציבורי וביטחונם התעסוקתי הוא העובדה כי שיעורם מקרב משקיעי הנדל"ן כפול משיעורם באוכלוסיה - זאת בעוד ששיעורם של הההייטקיסטים שהשקיעו בנדל"ן דומה לשיעורם באוכלוסיה, ועל אף שעל פי הסקירה השכר הממוצע של משק הבית שבו עובד הייטקיסט הוא 93 אלף שקל, ואילו שכרם הממוצע של משקיעים מקרב המגזר הציבורי עומד על 48 אלף שקל.

ההסבר לפערים הללו עשוי להיות בכך שהבחירה בהשקעה נדל"נית מלמדת לא רק על מצב כלכלי נכון ליום הרכישה, אלא גם על בטחון תעסוקתי והאמונה כי מקום העבודה יציב. הרבה עובדים במגזר הציבורי מרגישים בנוח להיכנס לתחום, בעוד שההייטקיסטים - שכן מרוויחים הרבה - עובדים בתחום דינמי הרבה יותר. 

אם יש רמז לכך ששוק הנדל"ן רותח ונחשב לכדאי יותר מאפיקי השקעה אחרים, ניתן למצוא אותו בנתון הבא: לפחות אחד מבני הזוג ב-12% ממשקי הבית עובד במגזר הפיננסי, שיעור הגבוה בהרבה ממשקלו של הסקטור הזה במשק. כלומר, רבים מהעוסקים בכספים הגיעו למסקנה כי כדאי להשקיע בנדל"ן למגורים, כאשר שכרם החודשי הממוצע של משקיעים אלה היה 47 אלף שקל.

בנייה למגורים, עמית שעל בנייה למגורים | עמית שעל בנייה למגורים, עמית שעל

סקטור בולט נוסף הוא ענפי הסחר הסיטונאי והקמעונאי, כאשר לפחות אחד מ-11% ממשקי הבית שהשקיעו בנדל"ן משוייך לסקטור הזה. השכר הממוצע של משקי בית משקיעי הנדל"ן מקרב הסקטור הזה היה כ-78 אלף שקל.

איפה גרים המשקיעים?

למרות שתושבי תל אביב והמרכז מהווים 45% מהאוכלוסייה, 51% ממשקיעי הנדל"ן מתגוררים במחוזות אלה. השכר הממוצע של המשקיעים תושבי המרכז גבוה ב-15% מהשכר של המשקיעים שגרים במחוז תל אביב - 67 אלף שקל לחודש, לעומת 58 אלף שקל. כנראה שההסבר טמון בכך שבמחוז מרכז ישובים כסביון, כפר שמריהו ורשפון, החביבים על עשירי הארץ - ובהם גם משקיעי נדל"ן. 

לעומת זאת, תושבי מחוז ירושלים מהווים 10% מהאוכלוסייה אך הצמיחו רק 6% ממשקיעי הנדלן במרץ 2021. 21% אחוז מהמשקיעים גרים במחוז צפון ודרום. השכר הממוצע של משקיעי הנדלן הירושלמים היה הנמוך בקרב המשקיעים, 35 אלף שקל. משקיעים תושבי הצפון משתכרים בממוצע 38 אלף שקל, במחוז חיפה כמעט 40 אלף שקל, במחוז דרום 47 אלף שקל ומשקיעים שגרים ביהודה ושומרון משתכרים בממוצע 49 אלף שקל.

המשקיעים חוזרים ואנשי המגזר הציבורי הם ראשוני החוגגים המשקיעים חוזרים ואנשי המגזר הציבורי הם ראשוני החוגגים המשקיעים חוזרים ואנשי המגזר הציבורי הם ראשוני החוגגים


המשקיעים שגרים במחוז תל אביב והמרכז לא רק מרוויחים הכי הרבה, הם גם קנו את הדירות היקרות ביותר - שמחירן הממוצע היה 1.8 מיליון שקל.

לפי הסקירה, מחירן הממוצע של דירות במחוז תל אביב והמרכז שנמכרו למשקיעים עמד על כ-1.8 מיליון שקל; ביהודה ושומרון ובירושלים, משקיעים רכשו דירות שמחירם הממוצע עמד על כ-1.3 מיליון שקל; בדרום ובמחוז חיפה מחירן עמד על כ-1.2 מיליון שקל; ובמחוז צפון - על קצת פחות מ-1.1 מיליון שקל.

תגיות