אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

איך לקצר את לוחות הזמנים של פרויקטים בהתחדשות עירונית?

עמית גוטליב מספר על העיכובים באישור פרויקטים של התחדשות עירונית בערי הלוויין של ת"א ומסביר כיצד בחירת יזם נכונה תמנע עיכובים נוספים

31.05.2021, 13:06 | בשיתוף מערכת שורת הרווח



עיכובים במתן אישורים לפרויקטים של התחדשות עירונית הם בעיה מוכרת בעיר תל אביב ובערי הלוויין הסמוכות לה – רמת גן, גבעתיים, הרצליה ועוד. למעשה, מהרגע שבו הדיירים נותנים את הסכמתם לביצוע הפרויקט ועד שהפרויקט אכן יוצא לפועל, עוברות שנים רבות של עיכובים מיותרים. 

שוחחנו עם עמית גוטליב, סמנכ"ל כספים ופיתוח עסקי בחברת קרינסקי-גוטליב ויו"ר הועדה להתחדשות עירונית בארגון הקבלנים על מנת להבין למה זה קורה וכיצד ניתן בכל זאת לייעל את התהליך. בשיחה שמענו על מדיניות ראשי הערים, שמעכבים את הפרויקטים בטענה שהם אינם כדאיים, הבנו אילו מבין הפרויקטים בתחום נחשבים בכל זאת לכדאיים עבור ראשי הערים, ומדוע ייצור מוגבר של מקומות מסחר ותעסוקה, אותו דורשות העיריות, מגיע קודם כל מהתווספות תושבים חדשים.

בנוסף, שוחחנו על העיכובים הנוספים שעשויים להיווצר כאשר נכנסים לפרויקט עם יזם שאינו קבלן, והבנו כיצד ההתקשרות עם יזם שהוא גם קבלן מאפשרת לייעל את התהליך ולקצר את לוחות הזמנים: הבנת צרכי הבנייה באזור עירוני צפוף עוד בשלב הייזום והתאמת התכנון לביצוע, יכולת ההתגמשות לאורך הדרך, שליטה על כל היבטי ההליך מתחילתו ועד סופו, וכמובן – היתרון של גורם יחיד שמלווה את הדיירים לכל אורך התהליך.


{"type":"article-iframe-script","data":{"__version":0,"__objectDataTypeName":"ArticleIframeScriptData","text":"","height":"auto","iframeWidthClassName":"textboxSize","caption":""}}


תגיות