אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

השקעות ESG

"חברות שמכניסות משמעות לפעילות שלהן בונות מותג חזק יותר"

את הדברים אמרה ססיל בליליוס, ראש תחום אימפקט וקיימות בקרן פיטנגו, במסגרת כנס השקעות ESG של כלכליסט. בליליוס: "מקסום רווחים זה לא מספיק, צריך גם להסתכל על יזמים שמקדמים חברות הוגנות ומכילות, כאלו שהמוצר שלהם עוזר לפתור בעיה חברתית או סביבתית"

31.05.2021, 13:57 | רפאל קאהאן

“ESG זה משהו שנוגע לכל חברה ולכל תחום”; כך אמרה ססיל בליליוס, ראש תחום אימפקט וקיימות בקרן פיטנגו, בשיחה עם כתב כלכליסט עומר כביר במסגרת כנס השקעות ESG של כלכליסט. פיטנגו נחשבת לקרן ההשקעות הגדולה בישראל, המתמחה בדרך כלל בעולמות של הייטק מסורתי. כיום הקרן מקדמת גם יוזמות ESG (Environmental, Social, and Governance), או בעברית צחה - השקעות המתחשבות גם ברגישות לסביבה, לצדק חברתי ולממשל תאגידי.

"פיטנגו היתה תמיד קרן שמטרתה למקסם רווחים, שזה מצוין ונמשיך לעשות זאת, אבל הבנו שזה לא מספיק. צריך גם להסתכל על יזמים שמקדמים חברות שהן הוגנות, מכילות וגם שהמוצר שלהם עוזר לפתור איזשהי בעיה חברתית או סביבתית", ממשיכה בליליוס. כדי להכניס את תחום ה-ESG לקרן, בפיטנגו היו צריכים להתאים את הדרך בה מסננים חברות ולהוסיף את העולמות האלה. אבל הכוונה היא לא רק להתאים את החברות החדשות לתחום הזה - אלא גם לבדוק כיצד משלבים את תחומי האימפקט והקיימות בחברות ותיקות.

האם מה שהופך את החברה ל-ESG הוא המוצר, או שזה יכול להיות גם משהו אחר?

"ESG מתייחס לממשל, לחברה וקיימות. זה כולל גם למשל שיוויון בתנאי ההעסקה, שכר שווה בין נשים וגברים, האם החברה שמה לב לטביעת הרגל הפחמנית שלה. מעבר לזה היינו רוצים לראות מוצר שהאימפקט שלו הוא חברתי או סביבתי. כך למשל, VIA היא חברה שתורמת לפעילות העסקית שלה על ידי הורדה של רמות הזיהום בערים".

האם צריך לשכנע חברות לשלב את התחום הזה בפעילות שלהן? 

"לא נתקלתי במקרה של יזם שאומר שלא אכפת לו מנושאים כאלה. אבל אנחנו כן מציעים ליזמים לעבור תהליך שיהפוך את החברות ליותר טובות ויותר רווחיות".

למה רווחיות?

"חברות שמכניסות משמעות לפעילות שלהן הן כאלה שבדרך כלל גם מגייסות את האנשים הטובים ביותר, האנשים נשארים בהן יותר זמן, הם באים לעבודה יותר שמחים והם גם יותר פרודוקטיביים. זה מאפשר לבנות מותג חזק יותר, מה שבתורו תורם לנאמנות גדולה יותר של לקוחות, תוספת במכרזים ועוד יתרונות כלכליים. הדבר השלישי זה שהדלת של משקיעי ESG פתוחה בפני חברות שמשלבות את המדיניות הזו - וסגורה בפני אלה שלא".

ססיל בליליוס, צילום: יורם רשף ססיל בליליוס | צילום: יורם רשף ססיל בליליוס, צילום: יורם רשף

אם זה כל כך טוב לעולם ולחברה, למה זה לא יותר נפוץ?

"אני חושבת שאימפקט כולל כמה 'תקלות', שמונעות כניסה של קרנות הון סיכון וחברות הייטק. אין כיום אפשרות למדוד אימפקט, זה לא משהו שמופיע בדו''ח כספי. המלה אימפקט מרגישה רכה מדי, וצריך גם את האמיצים שייכנסו ראשונים לתמונה ויקדמו את העניין הזה. אני חושבת שבעוד כמה שנים זו לא תהיה בכלל בעיה. כמו שכיום מקדמים שיוויון מגדרי, אני מאמינה שזה יהפוך למשהו שמשלבים בתוך חברות בעתיד. גם פיטנגו מנסה ליישם את התהליך הזה בעצמה עם - למשל - צמצום של טביעת הרגל הפחמנית שלנו. זה קיבל מקום גבוה בסדר העדיפויות, כי זה תהליך נכון".

תגיות