אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
השקעה באנרגיה נקייה? המעצמות עדיין מעדיפות דלקי מאובנים מנהטן ארובה זיהום אוויר פליטת גזי חממה עשן | צילום: בלומברג

משבר האקלים

השקעה באנרגיה נקייה? המעצמות עדיין מעדיפות דלקי מאובנים

לפי דו"ח חדש, מדינות ה-G7 השקיעו או התחייבו להשקיע בשנה החולפת 189 מיליארד דולר בפחם, נפט וגז - לעומת 147 מיליארד דולר באנרגיה נקייה. זאת בשעה שהתחייבו להפחתת פליטות גזי החממה במחצית עד 2030

02.06.2021, 09:33 | עומר כביר

הבטחות לחוד ומציאות לחוד: למרות התחייבויות לפעול להפחתת פליטות גזי חממה, מדינות ה-G7 ממשיכות להזרים מיליארדי דולרים יותר לתעשיית דלקי המאובנים מאשר לאנרגיות מתחדשות – כך לפי דו"ח משותף של העמותות Tearfund ,International Institute for Sustainable Development ו-Overseas Development Institute.


קראו עוד בכלכליסט:

לפי הדו"ח, בין ינואר 2020 למרץ 2021, ארה"ב, בריטניה, קנדה, איטליה, צרפת, גרמניה ויפן השקיעו או התחייבו להשקיע 189 מיליארד דולר בפחם, נפט וגז. במקביל, התחייבו המדינות להשקיע 147 מיליארד דולר באנרגיה נקייה. לתמיכה הכספית נלווים גם מהלכים להסיר או להחליש רגולציות סביבתיות. וזאת, בשעה שהמדינות השונות התחייבו לפעול להפחתת פליטות גזי חממה ב-50% עד 2030 ולהגיע לאיפוס מלא עד 2050.

ממצאים אלו, נטען, מצביעים על כך שמדינות ה-G7 פספסו את ההזדמנות לעצב את תוכנית ההתאוששות הכלכלית ממגיפת הקורונה סביב כלכלה ירוקה דלת-פחמן. במרבית המקרים, הכסף הועבר לחברות דלקי המאובנים כשהוא נטול התחייבויות כלשהן, למשל כאלו שהיו יכולות להתנות את קבלת הכספים בהפחתת היקף הפליטות והזיהום.


זיהום אוויר, צילום: שאטרסטוק זיהום אוויר | צילום: שאטרסטוק זיהום אוויר, צילום: שאטרסטוק


הסכומים שהועברו כללו "חבלי הצלה" לתעשיות התעופה והרכב, שקיבלו 115 מיליארד דולר ממדינות ה-G7. מסכום זה, רק 80% הועברו בתמורה להתחייבות מצד החברות במגזרים אלו להפחית את היקף הפליטות שלהן. בנוסף, רק 10% מהכספים שהועברו במסגרת חבילות ההתאוששות מהקורונה יועדו לאנרגיות מתחדשות ולמאמצי התייעלות אנרגטית.

"מדי יום, אנחנו עדים להחרפת ההשלכות של משבר האקלים בעבור קהילות בכל העולם", צוטט בגארדיאן פול קוק מ-Tearfund. "יבולים חקלאיים כושלים, שיטפונות ושרפות עוטפות ערים וכפרים, משפחות מתמודדת עם חוסר-ודאות. הבחירות שמדינות ה-G7 עושות עכשיו יכולות להאיץ את המעבר לעתיד בטוח אקלימית לכולם, או לסכן את המאמצים שנעשו עד עתה להתמודד עם משבר האקלים".


תגיות