אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
האפליקציות שזוללות את הסוללה ותוקעות לכם את הטלפון

מדריך כלכליסט

האפליקציות שזוללות את הסוללה ותוקעות לכם את הטלפון

פיטביט, פייסבוק, שאזאם, טינדר, ווטסאפ וטלגרם - אנחנו נהנים מהאפליקציות, אבל הן גם הקללה של המכשיר שלכם; ויותר גרוע: חלק גדול מהאפליקציות שעל הנייד כבר לא משמש אתכם בכלל ואתם לא טורחים למחוק אותן; אלו הן הבזבזניות הגדולות ביותר

04.06.2021, 17:07 | רפאל קאהאן

סמארטפונים ואפליקציות זה כמו גזר ואפונה, בפרפראזה על המשפט הידוע מהסרט, אבל אפליקציות הן גם הקללה של המכשיר שלכם. כ-93% מבעלי הסמארטפונים מפעילים אפליקציות בכל יום נתון במשך לפחות שעה בממוצע. זה כולל בידור, מדיה חברתית, תקשורת, ניווט או שירותים אחרים. בנוסף קצב הנטישה של אפליקציות חדשות שהתקנתם לאחר שלושה חודשים מגיע לכ-80%. זאת אומרת שעל כל חמש אפליקציות שתורידו למכשיר, רק אחת תמשיך לשמש אתכם אחרי 90 יום. וגם זה מצטמק לאחר מספר חודשים. 


קראו עוד בכלכליסט:


המסקנה ברורה. יש לכם המון אפליקציות על הטלפון וחלקן הגדול לא משמש אתכם כלל. אבל האם אתם מוחקים אותן? לרוב התשובה היא לא. וכאן הבעיה. כי אפליקציות צורכות חשמל וחלקן הרבה. למרות שאפליקציות שלא הפעלתם לא אמורות לצרוך אנרגיה, למעשה יש לא מעט כאלה שמפעילות שירותים ברקע. כמו למשל אפליקציות צ'ט שצריכות ל"האזין" להודעות שמגיעות למכשיר ולהציג לכם אותן. 



ווטסאפ ופייסבוק, צילום: ש ווטסאפ ופייסבוק | צילום: ש ווטסאפ ופייסבוק, צילום: ש


מעבר לכך יש אפליקציות לא יעילות שלא יודעות להימנע מצריכת חשמל מוגזמת, אם זה בגלל פיתוח קלוקל או כי ארכיטקט התוכנה התעצל. בכל מקרה, הצרה היא עליכם מכיוון שבסופו של דבר סוללה שמתרוקנת הרבה, היא גם סוללה שנדרשת לטעינות מרובות יותר, מה שמקצר את מחזור החיים שלה. מכיוון שהרבה פעמים החלפת סוללה היא עסק לא תמיד משתלם, יעדיף המשתמש לרכוש לו מכשיר חדש. כך בעקיפין אפליקציה כזו עולה לכם בסופו של דבר כסף. 

כדי לחסוך קצת ישנה דרך פשוטה מאוד. להסיר את האפליקציות שאינן בשימוש שוטף. התחילו עם אפליקציות תיירות שכנראה מותקנות לכם על הסמארטפון מאז הטיסה ליוון או לברזיל לפני שנתיים. אבל אחרי שעשיתם סדר וניקיון, כדאי לשים לב גם לאפליקציות הבעייתיות יותר, אלה שבהם כן עושים שימוש. אפליקציות מוכרות לנו הן לפעמים אלה שעושות הכי הרבה בעיות. כך למשל אפליקציית פייסבוק נחשבת לאחת מהגרועות בניהול משאבים ומכיוון שישנם הרבה מאוד שירותים שהיא מפעילה, החל מתצוגת תמונות וסרטונים בפיד וכלה בהתראות, היא צריכה להיות התחנה הראשונה שלכם מהבחינה הזו.

אבל לא כל האפליקציות מותקנות אצל כולם. כדי לראות אילו אפליקציות עושות הכי הרבה שימוש בסוללה, אפשר לגשת להגדרות המכשיר-> סוללה ולבדוק זאת. למזלכם, הגישה להגדרות האלה דומה באייפון או במכשירי אנדרואיד. ישנו עוד מהלך שכדאי לבצע, גשו להגדרות-> יישומים או אפליקציות באנדרואיד ושם תוכלו לקבל פרטים אודות פעילות אפליקציה כזו או אחרת. המהלך הזה מתבצע באייפון כך: הגדרות->כללי->שימוש אפליקציות ברקע, כאשר לזכות אפל ניתן לציין שהרבה יותר קל להגביל את הפעילות ברקע מאשר באנדרואיד. 


סוללה חלשה. לא עליכם, צילום: שאטרסטוק סוללה חלשה. לא עליכם | צילום: שאטרסטוק סוללה חלשה. לא עליכם, צילום: שאטרסטוק


קבלו את החשודות המיידיות

כדי לחסוך לכם את הצורך לברור אפליקציה-אפליקציה, הנה רשימה של 20 מהחשודות המיידיות שבדרך כלל הסרתן תשפר את המצב של הטלפון שלכם מהר מאוד. שימו לב שלחלק ניכר מהן ניתן גם לגשת דרך דפדפן, שזו דרך מצוינת להימנע מלהגזים בשימוש, וחוץ מזה שזה מקשה עליהן לאסוף מידע. ישנם כיום דפדפנים מוכווני פרטיות גם בסמארטפונים כגון פיירפוקס או ברייב, כך שאתם לא חייבים לדאוג מעינו הבוחנת של האח הגדול. הרשימה מבוססת על על בדיקות שבוצעו בשנים האחרונות ברחבי הרשת אותן הצלבנו כדי למצוא את הבעייתיות ביותר, סיננו אפליקציות שלדעתנו לא רלוונטיות לקורא הישראלי וזה מה שנותר.

1. פיטביט - אפליקציית הספורט והשליטה של יצרנית שעוני ורצועות הכושר החכמות גם נחשבת להכי פחות יעילה מבחינת ניצול סוללה. היא דורשת הרבה מאוד משאבים כדי לעבוד ואם אתם לא חייבים אותה, הסירו או הגבילו את פעילותה.

2. פייסבוק - כבר ציינו את העובדה שפשוט מדובר באפליקציה שצורכת המון משאבים. ההמלצה הכי טובה אם אתם לא מהמכורים הכבדים, גילשו לפייסבוק בדפדפן וסיגרו את החלונית בסיום. לא תאמינו כמה חשמל (ופרטיות) תחסכו לעצמכם. ואת כל מה שניתן לבצע באפליקציה אפשר גם בגרסת האינטרנט. 


אפליקציית פייסבוק, צילום: שאטרסטוק אפליקציית פייסבוק | צילום: שאטרסטוק אפליקציית פייסבוק, צילום: שאטרסטוק


3. איירביאנבי - עוד אפליקציה שנחשבת לא יעילה בצורה קיצונית. למעט אם אתם חייבים אותה ומשתמשים בה כל הזמן - זאת אומרת כמעט לא בשנה וחצי האחרונות - הסירו אותה. גם כאן גרסת האתר של השירות זמינה בקלות בדפדפן המובנה. 

4. אינסטגרם - כמו פייסבוק, גם אינסטוש לא יודעת שובע. עם זאת במקרה שלה אין פתרון דרך הדפדפן, כך שהדרך היחידה זה להסיר אותה או פשוט לנסות להגביל כמה שיותר את ההרשאות שהיא מקבלת. 


אינסטגרם אינסטגרם אינסטגרם


5. אמזון - כן, כן. אפליקציית הקניות החביבה על הישראלים היא חתיכת מפעל. היא דורשת המון משאבים ואם אתם לא זקוקים לה בשוטף הסירו אותה וגילשו לאמזון דרך הדפדפן. המחיר לא ישתנה בקופה.

6. בוקינג - שוב אפליקציית תיירות, וגם כאן יש לכם גרסת אינטרנט כדי להימנע מהאפליקציה, שבאמת לפעמים מגזימה ביחס לשימוש המועט שעושים בה. 

7. באמבל - אפליקציית היכרויות מוכוונת נשים. היא לא ידועה כמו טינדר או אוקיי קיופיד, אבל היא באמת מעמיסה על המכשיר. הסירו או הגבילו כדי למנוע השתוללות.

8. סנאפצ'ט - אפליקציות מדיה חברתית נחשבות לבעייתיות במיוחד בגלל שלל השירותים שהן מספקות למשתמש. גם כאן אין גרסה דפדפנית יעילה אז זה עניין של שיקול דעת.



סנאפצ סנאפצ'ט | צילום: שאטרסטוק סנאפצ


9. טלגרם - אפליקציית הצ'ט החביבה על סטלני ארצנו אינה חסכונית במיוחד ונוטה לבצע חיסול ממוקד של הסוללה מהר יותר מכל אפליקציית צ'ט אחרת. 

10. טינדר - כמו קודמתה, גם טינדר לא מנסה לחסוך על הסוללה. שתי סיבות לכך שאפליקציות היכרויות נחשבות לא יעילות: שימוש רב במיקום, רענון תכוף ובעיקר תקשורת כמעט מתמדת כדי להזין את פיד הבחירה בפרופילים פוטנציאלים.


טינדר, צילום: שאטרסטוק טינדר | צילום: שאטרסטוק טינדר, צילום: שאטרסטוק


11. ווטסאפ - אם טלגרם פה, גם ווטסאפ. גם כאן אין מנוס משימוש באפליקציה. אבל אפשר תמיד לנסות לעבור לסיגנל. 

12. יוטיוב - שננו לעצמכם: "סרטונים בולעים סוללה". למה? שימוש תכוף ברענון. המסך פועל כל הזמן והוא נחשב לרכיב החומרה שצורך הכי הרבה חשמל בסמארטפון - יותר מהמיקום או משדר הרדיו המובנה. אבל כאן יש לכם אפשרות לשימוש בדפדפן. נסו.

13. זום - שילוב של צ'ט עם וידאו - או במילים אחרות שואב משאבים יעיל במיוחד. אין גרסת דפדפן, והפופולריות שלה לא מאפשרת לעקוף את ההתקנה. אבל אם לא חייבים הסירו.

14. גריינדר - אפליקציית היכרות = צריכת חשמל גבוהה. נסו להימנע משימוש בה אם אין לכם צורך אמיתי. מצאתם בן זוג? זה יחסוך לכם גם בסוללה של הטלפון במקרה הזה.

15. לינקדין - רשת חברתית כמו פייסבוק, סנאפצ'ט או אינסטוש. לכן גם צריכת המשאבים שלה לא יעילה. 


לינקדין , צילום: שאטרסטוק לינקדין | צילום: שאטרסטוק לינקדין , צילום: שאטרסטוק


16. מיקרוסופט Teams - המקבילה של מיקרוסופט לזום אמנם יותר יעילה מהמתחרה אבל לא בהרבה. 

17. טוויטר - למרות שמדובר ברשת חברתית מינימליסטית, היא עדיין צורכת לא מעט חשמל ומשאבים. 

18. שאזאם - אפליקציה זו משמשת לזיהוי שירים ונרכשה על ידי אפל לפני כמה שנים. בגלל אופי הפעולה שלה היא תמיד תפעיל שירות האזנה למיקרופון למקרה שתרצו לדעת מה השיר הזה ברדיו. זה צורך חשמל ומכאן מיקומה.

19. Shein - עוד אפליקציית שופינג פופולרית. אבל בהתחשב בכך שהיא מאוד נפוצה על מכשירי בני ובנות עמנו, העדיפו להסיר אותה אם סיימתם להזמין 10 טישרטים ב-10 דולר. 

20. ספוטיפיי - מפתיע, אבל סטרימינג של מוזיקה מפעיל לא מעט חומרה בטלפון. ישנו חיבור האינטרנט שעובד כל הזמן, רכיב המיקום, הבלוטות' והרמקולים וכמובן הצורך הזה בלהעביר שירים כל הזמן. 


ספוטיפיי, צילום: שאטרסטוק ספוטיפיי | צילום: שאטרסטוק ספוטיפיי, צילום: שאטרסטוק


אלו הגרועות ביותר. אבל ישנן עוד ובהמשך הרשימה ניתן למצוא גם האוספארטי, נטפליקס, טיקטוק, פייפאל, אסוס, דואולינגו, סיגנל, סלאק וסאונדקלאוד. חדי העין ישימו לב שאין ברשימה לעיל משחקים. הסיבה פשוטה. רוב המשחקים לא נוטים לצרוך הרבה מאוד משאבים למעט במהלך משחק. אבל פייסבוק למשל פועלת 24 שעות ביממה במכשיר, אז היא מנצחת בנוקאאוט. טיפ אחרון לסיום, אם למכשיר שלכם יש מסך AMOLED, הפעילו מצב כהה שהופך את התצוגה למבוססת על גווני שחור ואפור. זה חוסך לא מעט חשמל ובמכשירים עם מסכים גדולים זה יכול להוסיף לכם שעה של זמן פעולה בקלות.  


תגיות