אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לראשונה בעולם: מדינה ריבונית מאמצת את הביטקוין כאמצעי תשלום ביטקוין bitcoin | קרדיט: pixabay

לראשונה בעולם: מדינה ריבונית מאמצת את הביטקוין כאמצעי תשלום

נשיא אל סלבדור נאיב בוקלה הודיע כי יעביר לקונגרס המקומי - שם יש לו רוב - חקיקה שתהפוך את מטבע הקריפטו לאמצעי תשלום מוכר; לצורך המהלך, המדינה תיכנס לשותפות עם חברת הארנק הדיגיטלי סטרייק שתפתח עבורה את התשתית הפיננסית הנדרשת

06.06.2021, 10:01 | חדשות חוץ

צעד גדול לאנושות? לראשונה אי פעם, מדינה ריבונית מאמצת את הביטקוין כמטבע עובר לסוחר לכל דבר, בדומה לדולר. ומי שעושה את ההיסטוריה הזו היא... אל סלבדור. 


קראו עוד בכלכליסט:


בשידור וידאו מיוחד לכנס ביטקוין 2021 שנערך במיאמי בסוף השבוע הודיע נשיא אל סלבדור נאיב בוקלה (Nayib Bukele) על שותפות עם חברת הארנק הדיגיטלי Strike, שתפתח עבור המדינה את התשתית הפיננסית הנדרשת למסחר באמצעות מטבע הקריפטו החזק בעולם. 

ערכו של הביטקוין יורד היום ב-5% לסביבת 35,920 דולר. האתר'יום יורד ב-4.2% ל-2,670 דולר. 

"בשבוע הבא, אשלח לקונגרס את החוק שיהפוך את הביטקוין לאמצעי תשלום מוכר",  הודיע הנשיא. בכך יושווה מעמדו לדולר האמריקאי, המשמש כמטבע המקומי במדינה. 

המפלגה של הנשיא (New Ideas) שולטת בקונגרס המקומי כך שבסבירות גבוהה החקיקה שיוזם בוקלה צפויה לקבל את האישור של חברי בית המחוקקים. 

קצת פרופורציה: המסחר אל סלבדור (שבמרכז אמריקה) מבוסס עדיין בחלקו הגדול על מזומן - לכ-70% מהאוכלוסייה עדיין אין חשבון בנק או כרטיסי אשראי. התשלומים שמועברים למדינה מצד מהגרי עבודה אחראים על יותר מ-20% מהתוצר המקומי. 

מייסד סטרייק ג'ק מאלרס (Jack Mallers) אמר בתגובה להודעה כי המהלך של אל סלבדור ישמש כיריית הפתיחה למהלך של אימוץ הביטקוין במקומות אחרים בעולם. "השינוי הזה כאן הוא שהביטקוין הוא גם הנכס  הטוב אי פעם לשימוש במסחר וגם למסחר וכך גם כרשת מוניטארית. האחזקה בביטקוין מספקת הגנה למדינות מתפתחות ממשברי ענק פוטנציאליים ומאינפלציה". 


נשיא אל סלבדור נאיב בוקלה, AP נשיא אל סלבדור נאיב בוקלה | AP נשיא אל סלבדור נאיב בוקלה, AP


תגיות