אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הצלחת פאגאיה דחפה את האחים פרדו למכור את השליטה בגיבוי מייסדי פאגאיה מימין אביטל פרדו יהב יולזרי ו גל קרובינר | צילום: ענבל מרמרי

הצלחת פאגאיה דחפה את האחים פרדו למכור את השליטה בגיבוי

אריאל ואביטל פרדו מכרו 54% מחברת האשראי החוץ בנקאי גיבוי לחברת אינפין בבעלות יהונתן כהן תמורת 41 מיליון שקל. המחיר משקף הנחה של 27% על שווי המניות. על פי הערכות, אביטל פרדו ממייסדי פאגאיה, מעדיף להתרכז בקידום ההנפקה שלה בוול סטריט לפי שווי של 8 מיליארד דולר

11.06.2021, 10:44 | אלמוג עזר

חברת אינפין ייעוץ בבעלות יהונתן כהן רוכשת את השליטה בגיבוי אחזקות תמורת 41 מיליון שקל. בעלי השליטה בחברה, אריאל ואביטל פרדו ימכרו 54% לאינפין שתחזיק 4.1 מיליון מניות מתוך 7.5 מיליון המניות שהונפקו. טרם המכירה, החזיקו בעלי השליטה 58%. בעלי השליטה החדשים יחזיקו 60% בחברה.  

קראו עוד בכלכליסט:

המניות נמכרות במחיר של 8.06 שקלים למניה, כלומר 33 מיליון שקל לצד שטרי ההון בהיקף של 8 מיליון שקל. קרי התגמול שיינתן מהמכירה יסתכם ב-41 מיליון שקל. 37 מיליון שקל יינתנו לבעלי השליטה במועד השלמת העסקה ולאחר התנאים המתלים. 4 מיליון שקל נוספים ינתנו באמצעות הלוואת מכר. שווי מניות החברה היום הוא 13 שקל, כך שהמכירה מתבצעת בהנחה ניכרת של 27%.  

מייסדי פאגאיה: מימין אביטל פרדו, יהב יולזרי וגל קרובינר, צילום: ענבל מרמרי מייסדי פאגאיה: מימין אביטל פרדו, יהב יולזרי וגל קרובינר | צילום: ענבל מרמרי מייסדי פאגאיה: מימין אביטל פרדו, יהב יולזרי וגל קרובינר, צילום: ענבל מרמרי


גיבוי אחזקות, היא חברת אשראי חוץ בנקאי מהקטנות שהונפקו בבורסה עם שווי שוק של 104 מיליון שקל, והיא מנוהלת על ידי רני קאירי. החברה אינה העיסוק היחידי של בעל השליטה אביטל פרדו שהקים עם שני שותפיו ב-2016 את פאגאיה ומשמש גם כמנהל הטכנולוגיה (CTO) בחברת הפינטק. 

האחים פרדו הפכו לבעלי השליטה בחברה בינואר 2019. אז רכשו השניים מבעלי השליטה הקודמים, יהודה יולזרי ודן קרובינר, היזמים שהקימו את פאגאיה יחד עם אביטל. האחים רכשו 32% ממניות החברה בתמורה ל-4.8 מיליון שקל. 

שנתיים וחצי לאחר אותה מכירה, צמחה פאגאיה באופן ממשי בעוד גיבוי אחזקות עדיין מדשדשת. פאגאיה נמצאת בימים אלו במגעים עם כמה חברות ספאק לשם הנפקה בוול סטריט, כשהשווי המדובר עומד על 8 מיליארד דולר. זאת לאחר שבשלושת החודשים הראשונים של השנה סיימה החברה בקצב הכנסות שנתי של כ־300 מיליון דולר ורווח נקי שמשקף רווח נקי של 100 מיליון דולר בשנה. גיבוי לעומת זאת מציגה הכנסות של 7 מיליון שקל ברבעון הראשון ורווח נקי של 1.2 מיליון שקל, צמיחה מינורית לעומת התוצאות אשתקד - הכנסות של 4.5 מיליון שקל ורווח של 0.7 מיליון שקל. 

הערכות בשוק הן כי הצלחת פאגאיה הקטינה את רצון אביטל פרדו להמשיך ולדחוף את גיבוי ולכן היה מוכן למכור את החברה בדיסקאונט עמוק. הערכות נוספות הן כי יהונתן כהן, שליווה את האחים בשלוש השנים האחרונות בגיבוי, ינסה לגלגל את החברה לגוף שלישי או למזג לתוכה חברת אשראי חוץ בנקאי פרטית אחרת שתעזור לחברה להגדיל את המאזנים.  

פרט לאחים פרדו, בעל עניין נוסף בחברה הוא מור בית השקעות. מור השקיעה 9.5 מיליון שקל בחברה בינואר 2020 דרך הקצאה פרטית של 12.5% ממניות החברה. אך ניכר כי בית ההשקעות, בדומה לבעלי העניין, לא רווה נחת מהדשדוש של עסקי החברה והיום הוא מחזיק 6% בלבד.

יהונתן כהן מסר: "מהיכרותי עם החברה כלקוח בשנתיים וחצי האחרונות, וכן לאחר בדיקת נאותות שביצעתי , להערכתי זו החברת מימון חוץ בנקאי עם הפלטפורמה הבריאה ביותר מבחינת צוות החברה, איכות החיתום, ציות להוראות רגולטור ומערכות היחסים מול המערכת הבנקאית שהיא שותפה מלאה לפעילות החברה והצלחתה. בכוונתי לשמר את הקיים ולתמוך בחברה מתוך ניסיוני, יכולות גיוס האשראי וכן ניהול סיכונים והשקעות הוניות נוספות. אין בכוונתי למכור מניה מהחברה וזוהי אחזקה לטווח ארוך מתוך כוונה לצמוח יחד עם הנהלת החברה הציבור והמממנים".



תגיות