אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מירון קפיטל מגייסת קרן שנייה של 50 מיליון דולר לירון עזריאלנט | צילום: עמית שעל

מירון קפיטל מגייסת קרן שנייה של 50 מיליון דולר

הקרן צפויה להשקיע ב-20-18 מיזמים, בהשקעה ראשונית הנעה בין חצי מיליון ל-2.5 מיליון דולר בכל מיזם. הקרן הראשונה שלה, שניהלה אף היא 50 מיליון דולר, התבססה על משקיע יחיד - משפחה אמידה מאיחוד האמירויות - ואילו הנוכחית תתבסס על כמה משקיעים גדולים

14.06.2021, 16:30 | מאיר אורבך

קרן ההון סיכון מירון קפיטל מגייסת קרן שנייה בסך 50 מיליון דולר, כאשר עד כה השלימה הקרן גיוס של מרבית ההון. הקרן הראשונה, שניהלה אף היא 50 מיליון דולר, התבססה על משקיע יחיד - משפחה אמידה מאיחוד האמירויות - ואילו הקרן השנייה תהיה קרן רבת משקיעים. היא כוללת השקעה נוספת מהמשקיע הקיים ועוד השקעות מהותיות ממשקיעים פרטיים גדולים מצרפת, שווייץ, גרמניה וגופים מוסדיים.

קראו עוד בכלכליסט:

"הקרן הקודמת פעלה גם לפני ההסכמים עם האמירויות, כאשר על אף היעדר היחסים היה רצון לשתף פעולה. לא ניתן היה לספר הרבה מעבר לכך, אבל מי שעבד איתנו ידע מי המשקיע", אומרת ל"כלכליסט" לירון עזריאלנט, שותפה מנהלת בקרן. "בקרן החדשה המשפחה מהאמירויות תהיה שותפה מרכזית, אבל לא יחידה. עבורה זו היתה התנסות ראשונה של השקעות בחברות צעירות".

הקרן משקיעה בחברות בשלבי סיד ופרה-סיד, ומתמקדת בהשקעות במיזמים המבוססים על טכנולוגיות עמוקות בתחומים תוכנה ארגונית, סייבר, פינטק, DevOps ובריאות דיגיטלית.

לירון עזריאלנט, שותפה-מנהלת בקרן, צילום: עמית שעל לירון עזריאלנט, שותפה-מנהלת בקרן | צילום: עמית שעל לירון עזריאלנט, שותפה-מנהלת בקרן, צילום: עמית שעל

קרן מירון 2 צפויה להשקיע ב-20-18 מיזמים, בהשקעה ראשונית הנעה בין חצי מיליון ל-2.5 מיליון דולר למיזם. הקרן ביצעה ארבע השקעות במיזמים מהקרן החדשה: ב-Laminar, הפועלת בתחום הגנת המידע והפרטיות; ב-LendAI, הפועלת בשוק הלוואות המשכנתא; ב-Sorbet, המאפשרת לעובדים לנצל את ימי החופשה שלהם או להמיר אותם לכסף; וב-Firmbase, הפועלת בתחום הפינטק.

מירון קפיטל הוקמה על ידי עזריאלנט, ששימשה בעבר כמנהלת השקעות בכירה בקרן בלאמברג, ודניאל רודיטי, שותף-מנהל, שנולד וגדל בשווייץ. לאחר שעלה לישראל בשנת 2015 הצטרף לצוות ההשקעות של קרן בלאמברג, שם הכיר את עזריאלנט.

"כיוון שסדר גודל הקרן מגדיר גם את היקף האקזיטים הדרוש לה כדי להצליח, לנו כקרן קטנה יש גם יישור אינטרסים יותר טבעי עם היזמים. משקיעים שגייסו קרן של מאות מיליונים עשויים למצוא את עצמם מאלצים את היזמים להגיע לירח או להישרף בדרך. ברור שנרצה לעודד צמיחה לחברה ענקית, אבל אין לנו ניגוד עניינים עם היזם. גם אקזיט שיביא 10 מיליון ליזם ו-20-25 מיליון לקרן הוא חגיגה לשנינו", אומרת עזריאלנט.

לדברי רודיטי, "אנחנו משיקים את הקרן השנייה בתקופה בה יזמים לא מחפשים אחר כסף בכל מחיר, בפרט אם הם יזמים חזקים כמו שאנחנו מחפשים. בשלב ההיכרות, ועוד לפני ההשקעה, הצוות שלנו עובד עם מייסדי החברות ועוזר להם לבנות את החברה בשלביה המוקדמים: מגיבוש הרעיון, גיוס של האנשים הדרושים לצוות ופנייה ללקוחות. בהמשך אנחנו גם מעורבים בליווי סבבי גיוס עתידיים. אנחנו קרן חדשה ונמרצת שלא נחה על מורשת של 20 שנה. עשינו צעד גדול, אמיץ, לא טריוויאלי לקום ולהקים קרן".

הקרן הראשונה של מירון קפיטל, בהיקף של 50 מיליון דולר, הושקה בשנת 2017. היא השקיעה ב-16 חברות ורשמה ארבעה אקזיטים. בין החברות הבולטות בהן השקיעה נמצאות Mesh Payments, Quantum Machines ו-Immunai.

תגיות