אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הפד מציג: ברוכים הבאים לעולם האינפלציה צילום: גטי אימג'ס

פודקאסט כלכליסט

הפד מציג: ברוכים הבאים לעולם האינפלציה

פודקאסט מנועי הכסף פרק 156 - מה גרם לבנק המרכזי של ארה"ב להבין שהאינפלציה לא תיעלם מהר ומה חשוב היה לבנק ישראל לאותת לממשלה החדשה ולשר האוצר

17.06.2021, 16:51 | שי סלינס

לבנק מרכזי יש שני יעדים עיקריים. היעד הראשון, הוא שמירה על יציבות המחירים. היעד הנוסף הוא שבנק מרכזי צריך לשאוף למצב של לתעסוקה מלאה במשק. יש כמובן עוד כמה תפקידיים לבנקים מרכזיים - אבל אלו שני העיקריים.

כאשר בנק מרכזי עומד בשני יעדים אלו - כלומר שומר על רמת מחירים יציבה ועל שיעור אבטלה מתון - יש יציבות כלכלית. גם כאשר הבנק עומד ביעד אחד מבין השניים - סבירות גבוהה שעדיין יש יציבות כלכלית במדינה.

מתי אם כן מתחילה הבעיה? כאשר הבנק המרכזי לא עומד בפני שני היעדים שלו. או במילים אחרות כאשר האינפלציה עולה והאבטלה לא יורדת.

וזו בדיוק הסיטואציה איתה בנקים מרכזיים בעולם מתמודדים בימים אלו - ובראשם הבנק המרכזי של ארה"ב - הפדרל ריזרב (פד).

הדילמה של הפד היא האם להפחית את הסיוע הכלכלי שהחל לפני למעלה משנה - עם פרוץ מגפת הקורונה ובכך לסייע לירידה באבטלה או להשאיר את הסיוע הכלכלי ולהסתכן באינפלציה משתוללת.

על כך דיבר אתמול יושב ראש הפד ג'יי פאוול במסיבת העיתונאים שקיים לאחר החלטת הריבית - ועל כך דיברנו היום בפרק ה-156 של פודקאסט מנועי הכסף של כלכליסט עם הכלכלן והאסטרטג הראשי של פסגות אורי גרינפלד.

בפרק התייחסנו גם לדו"ח בנק ישראל שפורסם השבוע ונועד לסייע לממשלה החדשה בתחום הכלכלי.

האזנה נעימה!

הפד מציג: ברוכים הבאים לעולם האינפלציה
 
להאזנה לפודקאסט
לחץ כאןהפד מציג: ברוכים הבאים לעולם האינפלציה

ג ג'יי פאוול | צילום: איי אף פי ג

תגיות