אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בזכות טיקטוק: הכנסות בייטדאנס זינקו ב-2020 ל-34 מיליארד דולר טיקטוק טיק טוק TikTok בייטדאנס ByteDance | צילום: רויטרס

בזכות טיקטוק: הכנסות בייטדאנס זינקו ב-2020 ל-34 מיליארד דולר

על פי דיווחים הרווח הגולמי של החברה הסינית קפץ ב-2020 ב-93% ל-19 מיליארד דולר, אך החברה רשמה הפסד תפעולי של 2.1 מיליארד דולר. על אף הזינוק בהכנסות בייטדאנס חוותה שנה קשה, במאבק עם הצווים של טראמפ שבוטלו על ידי ביידן, ומול הרגולציה הסינית

18.06.2021, 09:40 | חדשות חוץ

הכנסות בייטדאנס (ByteDance), החברה הסינית שבבעלותה אפליקציית טיקטוק, זינקו ב-2020 ב-11% לעומת השנה הקודמת והסתכמו ב-34.3 מיליארד דולר. כך  לפי דיווח באתר CNBC המתבסס על אדם המעורה בנושא. 

קראו עוד בכלכליסט:


במהלך פגישת עובדים חשפו בכירים בהנהלה כי הרווח הגולמי זינק ב-93% ל-19 מיליארד דולר. עוד דווח כי בסוף 2020 היו לבייטדאנס  1.9 מיליארד משתמשים פעילים חודשיים בכל הפלטפורמות שבבעלותה, שכוללים בין השאר את אפליקציית הסרטונים הקצרים טיקטוק הזוכה לפופולריות רבה, הגרסה הסינית שלה Douyin ואפליקציית החדשות Toutiao. 


ז ז'אנג יימינג מייסד ומנכ"ל בייטדנס וטיקטוק. הודיע על פרישה | בלומברג ז

התוצאות לא דווחו באופן רשמי מכיוון שבייטדאנס היא חברה פרטית. הערכות השווי שלה עומדות על מעל 100 מיליארד דולר. עם זאת, מוקדם יותר השנה מינתה החברה את שואו זי צ'ו (Shou Zi Chew), בכיר לשעבר בשיאומי לתפקיד סמנכ"ל הכספים. מינוי שעשוי לסמן כוונה לבצע הנפקה ציבורית ראשונה (IPO). 

לפי המקורב, ההפסד התפעולי של בייטדאנס עמד ב-2020 על 2.1 מיליארד דולר זאת לעומת רווח תפעולי בגובה 684 מיליון דולר שנה קודם לכן. עיקר ההצלחה של בייטדאנס היא, כמובן, אפליקציית טיקטוק והפרסומות הנמכרות בה, אך בחברה החלו להתרחב גם לתחומים חדשים כמו גיימינג, כך שהיא מתחרה ישירות בענקיות טכנולוגיה סיניות אחרות כמו טנסנט. 


נשיא ארה"ב לשעבר דונלד טראמפ. הצווים שהוציא נגד טיקטוק בוטלו על ידי ג נשיא ארה"ב לשעבר דונלד טראמפ. הצווים שהוציא נגד טיקטוק בוטלו על ידי ג'וביידן | צילום: איי פי', שאטרסטוק נשיא ארה"ב לשעבר דונלד טראמפ. הצווים שהוציא נגד טיקטוק בוטלו על ידי ג

על אף הזינוק בהכנסות, החברה עברה שנה לא פשוטה. נשיא ארה"ב לשעבר דונלד טראמפ הכריז עליה באוגוסט השנה שעברה כאיום ביטחוני והורה לחברה למכור את פעילותה בארה"ב. עסקה שהתגבשה למכור את טיקטוק לוולמארט ואורקל הוקפאה בסופו של דבר. אך גם בסין המצב לא רגוע על רקע התחזקות הרגולציה על סקטור הטכנולוגיה. Douyin, הגרסה הסינית של טיקטוק נכללה ברשימה של 104 אפליקציות שפרסם מנהל הסייבר הסיני שאוספות באופן לא חוקי פרטים אישיים על המשתמשים. 

במקביל, מייסד החברה ז'אנג יימינג הודיע בחודש שעבר כי בסוף השנה יפרוש מתפקידו כמנכ"ל ויעבור לתפקיד אסטרטגי אחר. באותה פגישת עובדים שבה נחשפו התוצאות הפיננסיות הודיע ז'אנג כי החל כבר לצמצם את תחומי האחריות שלו, כך לפי רויטרס. הוא אמר כי הוא בודק את המבנים הארגוניים הקיימים בחברות אחרות וחוקר את תעשיית החינוך. 


תגיות