אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חד קרן נוסף נולד: היילו מגייסת לפי שווי של 1.1 מיליארד דולר מייסדי היילו. מימין: אבי באום, הדר צייטלין ואור דנון | צילום: ערן טיירי

חד קרן נוסף נולד: היילו מגייסת לפי שווי של 1.1 מיליארד דולר

חברת השבבים הישראלית מגייסת 110 מיליון דולר. בין המשקיעים: עידן עופר, אסי שמלצר ורקפת רוסק עמינח. היילו מפתחת מעבדי בינה מלאכותית, בין היתר למצלמות אבטחה ומכוניות אוטונומיות. הגיוס הנוכחי גבוה מכל יתר הגיוסים הקודמים יחד, שהסתכמו ב-88 מיליון דולר. החברה מעוניינת להנפיק בנאסד"ק לפי שווי של 2-1.5 מיליארד דולר

23.06.2021, 16:36 | גולן חזני

חברת הסטארט-אפ הישראלית היילו (Hailo), משלימה בימים אלה גיוס של כ-110 מיליון דולר בסבב C.הגיוס נעשה ממשקיעים קיימים וחדשים ולפי שווי חברה של 1.1 מיליארד דולר שמעלה אותה לדרגת יוניקורן (חד קרן).


קראו עוד בכלכליסט:


בין המשקיעים החדשים בסבב הנוכחי היו אסי שמלצר מנכ"ל שלמה אחזקות ובנה של עתליה שמלצר בעלת השליטה בחברה, רקפת רוסק עמינח מנכ"לית לאומי לשעבר, ומשפחת דנון מבעלי יו.אם.איי יבואנית שברולט. תחום טכנולוגיות הרכב שהוא אחד מהיישומים של מוצר החברה נחשב לתחום לוהט בעולם כיום. גם עידן עופר, בעל השליטה בכיל, בזן  וצים, השתתף בסבב הגיוס

היילו מפתחת מעבדי בינה מלאכותית למכשירי קצה. עד היום גייסה החברה 88 מיליון דולר, והגיוס הנוכחי גבוה מכל יתר הגיוסים הקודמים גם יחד. ככל הידוע בסבב לא השתתפו שחקנים אסטרטגיים גדולים חדשים או משקיע בולט מעל האחרים בהיקף ההשקעה.

הסבב הנוכחי הוא פרה-IPO, כלומר סבב גיוס אחרון לקראת הנפקה של החברה בנאסד"ק אליו היא שואפת בשנה הקרובה. הנפקה כזו צפויה להתבצע בשווי גבוה יותר, של 1.5-2 מיליארד דולר, במידה ותוכניות החברה יתקדמו כסדרן.


אור דנון מנכ"ל היילו, צילום: ערן טיירי אור דנון מנכ"ל היילו | צילום: ערן טיירי אור דנון מנכ"ל היילו, צילום: ערן טיירי

את שני הסבבים הקודמים הובילו משקיעי הסבב הראשון: דלק מוטורס, זוהר זיסאפל, ו-OurCrowd. בסיבוב השני הצטרפו אליהם מספר שותפים אסטרטגיים: ABB Technology Ventures (ATV) – מובילה עולמית באוטומציה תעשייתית ורובוטיקה, NEC Corporation – מובילה עולמית במערכת מידע ואלקטרוניקה מיפן וכן קרן ההון סיכון Latitude Ventures מלונדון. 

משקיעים נוספים בחברה הם קרן ההון סיכון הסינית Glory Ventures, קרנות ההשקעות בטכנולוגיות רכב Maniv Mobility וכן Next Gear, הקרן הנלווית לאקסלרטור טכנולוגיות הרכב Drive. תחום הרכב האוטונומי הוא אחד התחומים החמים ביותר בוול סטריט כיום.

דלק רכב, שבשליטת גיל אגמון (45%), השקיעה מאז 2017 כ-16.5 מיליון דולר בסבבי גיוסים שונים של היילו, וכיום מחזיקה בכ-12% ממניות החברה.  היילו רשומה בספרי דלק רכב בשווי 130 מיליון דולר בלבד. אגמון שרשם מספר השקעות רווחיות בתחום טכנולוגיות הרכב, השקיע בחברה גם באופן אישי.


מייסדי היילו: אור דנון (משמאל), הדר צייטלין ואבי באום, צילום: ערן טיירי מייסדי היילו: אור דנון (משמאל), הדר צייטלין ואבי באום | צילום: ערן טיירי מייסדי היילו: אור דנון (משמאל), הדר צייטלין ואבי באום, צילום: ערן טיירי


היילו מפתחת שבבי בינה מלאכותית מבוססי למידה עמוקה למכשירי קצה. היא משיקה בימים אלה מעבד חדש בשם Hailo-8TM. המעבד מבוסס על ארכיטקטורה חדשנית שנשענת על יכולות ליבה של רשתות נוירונים. הוא מעצים את היכולות של התקני קצה להריץ אפליקציות מתוחכמות של למידת מכונה שעד עתה ניתן היה לבצען בענן בלבד. התוצאה היא ביצועים גבוהים יותר, צריכת הספק נמוכה יותר והשהיה מינימלית, יכולות שמגבירות את פרטיות המשתמשים ומשפרות את הביצועים של התקני קצה.

מעבדי בינה מלאכותית (AI Chips) הם הטרנד החם של תעשיית השבבים כיום. אלה מעבדים שתוכננו לבצע משימות בינה מלאכותית כבדות: זיהוי תמונות, קול וטקסט, תרגום, חילוץ תובנות מכמויות גדולות של נתונים, נסיעה אוטונומית, ועוד. עדות חזקה לביקוש בתחום הוא מכירתה של הבאנה לאבס הישראלית לאינטל ב-2 מיליארד דולר בדצמבר 2019. בעוד הבאנה התמחתה במעבדי AI עבור דאטה סנטרס, היילו מתמקדת במעבדים עבור מכשירי קצה.


הצ הצ'יפ של היילו | Hailo הצ


הטכנולוגיה של היילו שימושית מאחר שמכשירי קצה -  ממצלמות אבטחה ועד מכוניות אוטונומיות - דורשים יכולות עיבוד גבוהות. הטכנולוגיה משמשת מצלמות (בעיקר אבטחה) חכמות, לצורך עיבוד וניתוח קטעי וידאו, ומכוניות אוטונומיות לביצוע עיבוד של מידע ויזואלי. עלויות גבוהות של שימוש בענן גורמות ללקוחות הרלוונטיים להעדיף שימוש במחשוב קצה ולהעניק למכשירים "בשטח" יכולות עיבוד וחישוב חזקות. היילו פיתחה מעבד בשם היילו 8 לצורך זה בעל ביצועים גבוהים וצריכת הספק נמוכה.

Hailo הוקמה בפברואר 2017 על ידי אור דנון, אבי באום, הדר צייטלין ורמי פייג ז"ל, בוגרי יחידה טכנולוגית של חיל המודיעין. החברה מעסיקה כיום כ-130 עובדים וממשיכה לגייס עובדים נוספים. המשקיע הראשון בחברה היה זהר זיסאפל, המשמש כיום כיו"ר Hailo. החברה פועלת מתל אביב.

באוגוסט שעבר הודיעה היילו על הקמת חברה בת ביפן - Hailo Japan G.K. בראש המשרד בטוקיו יעמוד הירו אוצ'ידה, בכיר לשעבר בסוני בה שימש בתפקידים ניהוליים ותפעוליים. החברה הוקמה בשל ביקוש גובר מצד לקוחות ביפן המפתחים מוצרים שדורשים טכנולוגיות בינה מלאכותית במכשירי קצה. היילו גם חתמה לפני שנה על הסכם שותפות עם מפעל ייצור האלקטרוניקה פוקסקון (Foxconn), ועל הסכם עם החברה היפנית סושיונקסט (Socionext) שהינה ספקית פתרונות SoC למערכות וידיאו ודימות.


תגיות