אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הפרקליטות סגרה את תיק השוחד נגד ח"כ לשעבר אמנון כהן מש"ס אמנון כהן יו"ר ועדת הפנים של הכנסת לשעבר | צילום: מיקי אלון

הפרקליטות סגרה את תיק השוחד נגד ח"כ לשעבר אמנון כהן מש"ס

כהן נעצר ב-2016 ונחקר בחשד לקבלת שוחד והטבות בעלות אופי מיני, מאיש העסקים דניאל מולקנדוב, בתמורה לקידום חקיקה שתיטיב עמו. קשיים שנתקלו בהן הרשויות במהלך החקירה מנעו גיבוש תשתית ראייתית מספקת להעמדה לדין. זאת למרות עדות מוקדמת בבית המשפט של עובדת זרה שסיפרה כי נשלחה על ידי מולקנדוב לקיים יחסי מין עם כהן

24.06.2021, 20:06 | עמיר קורץ

שש שנים אחרי שנפתחה חקירת המשטרה נגד חבר הכנסת לשעבר אמנון כהן מש"ס בחשד לעבירות של לקיחת שוחד, מרמה והפרת אמונים והלבנת הון, הודיעה לו המשטרה על סגירת התיק נגדו, כאשר מכתב רשמי על החלטת הסגירה נשלח אל כהן השבוע. 


קראו עוד בכלכליסט:


ההחלטה על סגירת התיק התקבלה בפרקליטות מיסוי וכלכלה על דעת פרקליט המדינה עו"ד עמית איסמן והמשנים שלו. בנוסף נסגר תיק החקירה נגד איש העסקים דניאל מולקנדוב, שנחשד במתן שוחד לכהן. 

חקירת החשדות החלה בשנת 2015, וכהן נעצר בדצמבר 2016 לחקירה ביאח"ה (היחידה לחקירות הונאה) בלהב 433. תחילה הוא נשלח למעצר של חמישה ימים אולם בהמשך הגיע סנגורו עו"ד עמית חדד (המייצג גם את ראש הממשלה בנימין נתניהו בתיקי האלפים) להסכמה עם המשטרה לשחרורו למעצר בית של שבועיים. 

החשד של המשטרה היה כי בעת שכהן כיהן כחבר כנסת מטעמה של ש"ס הוא קיבל שוחד ממולקנדוב, בין היתר באמצעות הטבות בעלות אופי מיני, וזאת בתמורה לקידום עניינים ואינטרסים עסקיים של מולקנדוב, הנוגעים לתחום עיסוקו של כהן.  


אמנון כהן, צילום: מיקי אלון אמנון כהן | צילום: מיקי אלון אמנון כהן, צילום: מיקי אלון


כהן כיהן כחבר כנסת מטעם סיעת ש"ס משנת 1999 ועד מרץ 2015, אז הודיע על פרישתו מהחיים הפוליטיים. בין השאר הוא היה חבר בוועדת הכספים וסגן יו"ר הכנסת. לאחר פרישתו מהכנסת מונה לתפקיד יו"ר מכון התקנים, אולם כעבור חודש בלבד, במרץ 2016, נאלץ לפרוש מתפקידו בעקבות תחקיר של התוכנית "עובדה בערוץ 2 שחשף טענות חמורות נגד כהן. 

בין השאר נטען כי הוא קידם לכאורה כחבר כנסת חוקים שסייעו למצבו המשפטי של מולקנדוב (שבעברו ישב בכלא לאחר שהורשע בעבירות מרמה ורישום כוזב במסמכי תאגיד) וזאת בתמורה לתשלום, 

בנוסף, נחשפה בתכנית עדותו של מולקנדוב לפיה היתה בין השניים מערכת יחסים מושחתת במשך עשור, כאשר הוא סיפר למשל כיצד נתן מאות אלפי שקלים במזומן לכהן ואף הזמין עבורו סוויטה בים המלח ושלח לשם בחורה שתקיים עמו יחסי מין. 

עוד סיפר מולקנדוב בתכנית כי כהן פעל לטובתו ויידע אותו בנעשה בוועדת הכספים. כהן הכחיש אז את הטענות החריפות וטען כי כל פעולותיו בכנסת נעשו לטובת הציבור. כהן חזר והכחיש את החשדות שהוטחו בו גם בעת חקירת המשטרה שהתמקדה בקשר הזה שבינו לבין מולקנדוב.  

יצויין כי בשנת 2017, ועוד בטרם בכלל הוגש כתב אישום בתיק, נשמעה בבית המשפט המחוזי בלוד עדות מוקדמת של העדה המרכזית בתיק, תושבת בלארוס, שהפרקליטות חששה שתצא מהארץ ולא תחזור. היא העידה אז כיצד ביקש ממנה מולקנדוב להיכנס לקשר אינטימי וכי קיימה פעמיים יחסי מין עם כהן, ועשתה זאת משום שפחדה ממולקנדוב והיתה חרדה לחייה. 

אולם, גם לאחר עדות זו, נראה כי המשטרה והפרקליטות לא הצליחו לגבש תשתית ראייתית מספקת על מנת להעמיד את כהן ואת מולקנדוב לדין בפרשה חרף החשדות החמורים. ככל הנראה, הקושי העיקרי בתיק שהביא לעיכובים היה לגבות עדות ממולקנדוב השוהה בחו"ל ולחקור אותו. וכך, אחרי שנים ארוכות של עיכובים בחקירה, שלאורכם התיק נגד השניים היה פתוח, הוחלט על סגירתו. 

עו״ד עמית חדד, שייצג את כהן מסר בתגובה: ״אנחנו שמחים ומברכים על כך שהפרקליטות קיבלה את עמדתנו וקבעה כי חבר הכנסת לשעבר כהן לא ביצע עבירה כלשהי. חבר הכנסת כהן, שהחליט להפסיק את פעילותו הציבורית נוכח החשדות, יוכל כעת לחזור לשגרת חייו ואולי אף ישוב לשרת את הציבור באותה תחושת שליחות כבעבר״.


תגיות