אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בניגוד לעבר, מוקדי הקורונה הפעם הם ביישובים מבוססים בדיקת קורונה בכניסה לבית ספר בבנימינה | אלעד גרשגורן

בניגוד לעבר, מוקדי הקורונה הפעם הם ביישובים מבוססים

מוקדי ההתפרצות הנוכחית של הקורונה הם יישובים כמו מודיעין ובנימינה המשתייכים לדירוג כלכלי־חברתי גבוה. הסיבה לכך היא שווריאנט דלתא מתפשט באמצעות אנשים ששבים מחו"ל ואלה גרים בעיקר ביישובים החזקים יותר

28.06.2021, 06:54 | דורון ברויטמן

בניגוד לגלי התפשטות הקורונה הקודמים, ההתפרצות הנוכחית של הקורונה בישראל, ובתוך כך של וריאנט דלתא, מתאפיינת במוקדי התפרצות ביישובים ממעמד כלכלי גבוה. על פי נתוני משרד הבריאות, נכון לאתמול בצהריים ישנם שישה ישובים שמוגדרים על פי תוכנית רמזור בצבע צהוב, כתום או אדום. ההגבלות שהיו בעבר בהתאם לרמזור כבר לא בתוקף, וסיווג הצבעים נועד למעקב אחרי התפשטות הנגיף.

קראו עוד בכלכליסט:

היישובים שבהם יש התפרצות של קורונה הם בנימינה־גבעת עדה, כוכב יאיר, מודיעין־מכבים־רעות, צופים, כפר סבא והרצליה. כל הישובים האלו משתייכים לאשכולות כלכליים חברתיים 7–9. מוקדי ההתפרצויות הקודמות היו ביישובים חרדיים כמו מודיעין עילית ובני ברק או יישובים ערביים כמו דיר אל אסד שמשתייכים לאשכולות כלכליים נמוכים בדירוג 1–4. 

את הרשימה מובילה בנימינה־גבעת עדה שהפכה בשבוע שעבר לעיר האדומה הראשונה בעידן שאחרי החיסונים, לאחר שהתגלו בה יותר מ־150 חולים פעילים, חלק ניכר מהם חלו בווריאנט דלתא. ציון הרמזור של היישוב הוא 9.6 מתוך 10 (ציון של עד 4.5 נחשב ירוק, עד 6 צהוב, עד 7.5 כתום, מעל 7.5 אדום). במודיעין־מכבים־רעות ישנם 101 חולים פעילים ובכפר סבא 111 חולים. אתמול דווח כי בתל אביב התגלו כ־100 חולים חדשים. בסך הכל התגלו בישראל 993 חולים חדשים בשבוע שעבר לעומת כ־170 בשבוע לפני כן.

האפשרות שהווריאנט יתפשט בישראל היא אך ורק כשהוא מיובא מחו"ל. כלומר, רק אדם שנדבק בנגיף בחו"ל  יכול להביאו לישראל ולהדביק אחרים. לאור כך, אין זה מפתיע כי מוקדי ההתפרצות נמצאים ביישובים ממעמד סוציו־אקונומי גבוה שכן לתושבים שם יש האפשרות הסבירה ביותר לצאת לחו"ל.

6 מדינות ברמת סיכון מרבית

בעשרת הימים האחרונים נכנסו לישראל 18 חולים מאומתים: 6 מהם מרוסיה, 4 מתורכיה, 3 מיוון ו־1 מברזיל, גיאורגיה, בולגריה ובריטניה (חולה אחד לא רשום). על פי משרד הבריאות, 151 מדינות מוגדרות אדומות ומי שמגיע מהן מחויב בבידוד (בהן איטליה, איסלנד ויפן). כמו כן יש 48 מדינות עם אזהרות מסע שלא מומלץ לנסוע אליהן בשל רמת תחלואה גבוה (בהן אוקראינה וגיאורגיה). לגבי 14 מדינות יש אזהרה חמורה, שאם לא יחול שיפור משמעותי הן יכנסו לרשימת היעדים ברמת סיכון מרבית (למשל בוליביה, איחוד האמירויות ופרגוואי). 6 מדינות מוגדרות כיעד ברמת סיכון מרבית: ברזיל, ארגנטינה, דרום אפריקה, הודו, מקסיקו ורוסיה. הנכנסים לישראל מיעד כזה (לרבות מחלימים ומחוסנים) יהיו מחויבים בבידוד. מי שיוצא מישראל ליעד כזה  מחויב באישור ועדת חריגים. 

כיום יש בישראל 1,175 חולים פעילים מתוכם 26 במצב קשה ו־17 מונשמים. עד כה התחסנו בישראל יותר מ־5.1 מיליון בני אדם בשתי מנות, כלומר  76% מהאוכלוסייה שיכולה להתחסן.


תגיות