אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הסכסוך בין המדינה ליו"ר ארגון הכבאים: "לא היה בשריפות ועדיין קיבל שכר" אבי אנקורי | צילום: יובל חן

בלעדי לכלכליסט

הסכסוך בין המדינה ליו"ר ארגון הכבאים: "לא היה בשריפות ועדיין קיבל שכר"

לטענת המדינה, אבי אנקורי קיבל תשלומי יתר בהיקף 713 אלף שקל על שעות שכלל לא היה נוכח בהן, בין היתר כלוחם אש ובמשמרות שבת. הוא מצדו תובע 200 אלף שקל

28.06.2021, 06:54 | עמיר קורץ

קרב בין המדינה לבין יו"ר ארגון הכבאים: תחשיב שערך אגף החשבות במשרד לביטחון פנים מראה כי ליו"ר ארגון הכבאים אבי אנקורי שולמו בין השנים 2015–2021 תשלומי יתר לכאורה של 713 אלף שקל. זאת בזמן שהוא מצדו תובע מהמדינה זכויות כספיות והפרשי שכר בגובה כ־200 אלף שקל.

התחשיב הוכן בתשובה שהוגשה לדרישתו של אנקורי מהמדינה לשלם לו הפרשי שכר וזכויות כספיות, במסגרת סכסוך שמתנהל בבית הדין האזורי לעבודה בחיפה מאז 2019 בין ארגון הכבאים וההסתדרות לבין רשות הכבאות והמשרד לביטחון פנים.

קראו עוד בכלכליסט:

התחשיב של המדינה מתייחס בין השאר להיעדרויות לא מאושרות על ידי המפקד המוסמך בדו"חות הנוכחות של אנקורי כמו גם לשורה של דיווחי נוכחות שלו, שלטענת הנהלת רשות הכבאות אנקורי לא ביצע בפועל בשנים האחרונות, אך קיבל בעבורם תשלום. בין השאר, תשלום עבור משמרות בסופי שבוע בגובה 329 אלף שקל, תשלום שעות נוספות בתפקיד לוחם אש בסכום של 283 אלף שקל ואף תשלום של 8,850 שקל עבור השתתפות במבצע "באש ובמים" בשריפה בכרמל בשנת 2016, שלטענת הרשות, אנקורי לא שובץ שם ככבאי אף שדיווח על כך (טענה שאנקורי דוחה). עוד נטען, שולמו לאנקורי - ששכרו הממוצע היה בשנים האחרונות כ־32 אלף שקל בחודש - ימי חופשה אף שניצל את מלוא מכסת הימים המאושרת לו ותשלומים נוספים. המדינה כתבה לבית הדין האזורי לעבודה בחיפה, שבו מתנהל ההליך, כי היא "עומדת על חיוב העובד בהשבתם". 

נציב הכבאות דדי שמחי, צילום: אוהד צויגנברג   נציב הכבאות דדי שמחי | צילום: אוהד צויגנברג נציב הכבאות דדי שמחי, צילום: אוהד צויגנברג

בחודש אפריל הגיש אנקורי תצהיר בנוגע למה שהוא מגדיר כפגיעה כספית בו. הוא טען כי "הרשות התנהלה בכוונה ובאופן פתלתל שנועד לייצר פגיעה, העומדת נכון להיום, על ערכי ברוטו גבוהים מ־197 אלף שקל ולמעשה אף יותר" — אם כוללים את הפגיעה בימי חופשה ומחלה.  לטענתו, שינוי ההסדרים שנעשו ביחס לנוכחותו על ידי הנהלת הרשות, נבע אך ורק מהרצון לפגוע בו כיו"ר ארגון הכבאים. בנוסף טען בתצהיר כי "הנתונים שנוגעים לנוכחותי ולזכויותיי טושטשו, וככל הנראה נעשו פעולות אקטיביות בהקשר לרשומות המחשב... הפגיעות נובעות מהחסרת שכר בכל היעדרות מהתחנה גם כשעבדתי".

יו"ר ארגון הכבאים אבי אנקורי, צילום: יובל חן יו"ר ארגון הכבאים אבי אנקורי | צילום: יובל חן יו"ר ארגון הכבאים אבי אנקורי, צילום: יובל חן

בתשובה שהגישה המדינה החודש היא הכחישה פגיעה בשכרו של אנקורי, כתבה כי טענותיו "כלליות, ערטילאיות ועלומות". בתגובה שהגיש לבית הדין באמצעות עו"ד יעל שילוני טען אנקורי כי החובות הכספיים הנטענים כעת כבר נחקרו בעבר על ידי אגף המשמעת בנציבות שסגר את התלונה בנושא וכי המדינה מסתמכת על תחשיב של מי שהיא בעצמה התנגדה לעדותו בעבר. מטעמו של אנקורי נמסר: "אנקורי מצוי בחופשת מחלה בשל תאונת עבודה על רקע פציעה מבצעית שהוכרה על ידי ביטוח לאומי. באופן חריג המנוגד לדין ולהצהרות המדינה, היא לא משלמת לאנקורי שכר. תגובת המדינה לגבי תשלומי יתר ממחזרת השמצות מהעבר ונועדה לשרת מלחמת התשה נגדו רק כי הוא מנסה להגן על זכויותיהם של כבאים מפני נציב הכבאות דדי שמחי שמגדיר את עובדיו 'סוסיתא' ואת עצמו 'מרצדס'".

תגיות