אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

כנס פינטק 2021

"הרגולטורים יצטרכו לתת תמריץ לחברות הפינטק כדי שיפעלו בישראל"

את הדברים אמרה רקפת רוסק־עמינח שותפה מנהלת ב-Team8 Fintech, במסגרת כנס פינטק 2021. לדבריה, כניסה לשוק בתחום הזה היא מורכבת ויקרה - ולכן חברות בוחרות שלא לפעול בשוק הישראלי הקטן

28.06.2021, 12:14 | מעין מנלה

"פינטק הוא אקו-סיסטם הרבה יותר מורכב מזה של הסייבר והדאטה. החברות נדרשות להבין את הרגולציה והשחקנים, ויש בו גם המון חסמים. בהינתן שזה המצב, כניסה לשוק היא מורכבת ויקרה, ולכן קשה לצפות שחברת פינטק קטנה, שיש לה משאבים מוגבלים, תבחר את השוק הישראלי כי הוא מאוד מאוד קטן. החיסרון של הגודל הוא מאוד משמעותי, ולכן כדי להתגבר עליו רגולטורים יצטרכו לתת תמריץ לחברות לעשות פיילוט בלי תהליכי הרגולציה. זה פשוט לא יקרה לבד, מישהו יצטרך לעזור לזה לקרות - אחרת חברות הפינטק ייצאו את הפעילות שלהן החוצה". כך אמרה רקפת רוסק־עמינח, שותפה מנהלת ב-Team8 Fintech, בשיחה עם כתבת כלכליסט עירית אבישר במסגרת כנס פינטק 2021.

קראו עוד בכלכליסט:

לדבריה, בעולם הפיננסי הלקוחות זזים לאט מאוד, והם עדיין נמצאים עדיין בגופים המסורתיים. "התזוזה של הכוח בתחום הפיננסי היא מאוד איטית. לכן מה שרואים זה שחקנים גדולים שלהם יש את מרבית הלקוחות וההכנסות, למרות שהשירות והמוצר שהם נותנים נמצאים מאחור גם אם הם עשו אדפטציה. לעומת זאת, רואים חברות פינטק שיש להן מוצר או שירות מאוד מתקדמים עם כמות לקוחות קטנה. לכן מתקיים שיתוף פעולה של חברות הפינטק עם הגופים המסורתיים, מתוך תפיסה של לתת ללקוחות שירותים במקום שבו הם נמצאים". בנוסף, יש גם קבוצת שחקנים חדשה בפינטק - חברות שאינן פיננסיות, אבל כאלו שהבינו שמי שיש לו לקוחות - יש לו את הכוח, כמו אובר או שופיפיי, שגם הן עושות שיתופי פעולה עם חברות פינטק. 

למרות ש'כולם נעשו שחקני פינטק', רוסק־עמינח לא סבורה שיש בועה בתחום. "בתקופה האחרונה יש המון כסף גם בהייטק, גם בשווקי ההון, אנחנו רואים תקופה שבה עודף הכסף יוצר שוויים מאוד גבוהים. זה לא רק פינטק או רק הייטק וגם לא רק ישראל. אמנם כמות היוניקורנים מ-2020 היא יותר מ-10% מהכמות העולמית ואנחנו מדברים על הייפ אדיר, אבל מה שאנחנו רואים פה זה קודם כל את ההבשלה של תעשיית ההייטק בישראל. יש פה הרבה יותר יזמים, חלקם כבר לא פעם ראשונה ולא פעם שנייה, אבל זה יותר רחב מישראל ומפינטק. אני מאמינה שבעולמות האלה יש גלים, הם אף פעם לא אותו באותו גובה אבל לא הייתי קוראת לזה בועה. יש תקופות בהן הכל גבוה ואחר כך יש תיקון. אני חושבת שיהיה תיקון", אמרה. 

רקפת רוסק־עמינח, צילום: יריב כץ רקפת רוסק־עמינח | צילום: יריב כץ רקפת רוסק־עמינח, צילום: יריב כץ

על גיוס העובדים בהייטק בישראל אמרה רוסק־עמינח כי אי אפשר שלא להרגיש את הריצה אחרי הטאלנט, אבל שזה סוד הקסם של כל חברת סטארט-אפ - ולכן טוב שהטאלנט מחוזר. "חלק מהיתרונות הגדולים של Team8 זה שיש לנו נגישות גדולה לטאלנט שיוצא מיחידות העילית בצבא. 60% מהאנשים שלנו הם מהיחידות האלה, ומעבר לזה 70% מהגיוסים מגיעים באמצעות 'חבר מביא חבר'. יש לנו 600 אנשים שמפנים את האנשים שהם מכירים, אז זה יותר קל. אין ספק שיש תחרות על האנשים והמשכורות עולות, אבל אני אף פעם לא האמנתי שהסיבה הראשונה שאדם בוחר תפקיד זה המשכורת. בהייטק יותר משמעותי מהשכר זה האקוויטי, כי זה חלק הרבה יותר משמעותי. חלק גדול מהילדים האלה לא באמת באים כל בוקר ו'מתאבדים' על הסטארט-אפ שלהם לפי הסכום של השכר, יש משהו שצריך למשוך אותם - או מה שהסטארט-אפ בונה, או שהתפקיד שלהם מאוד מעניין. יש חבילה שצריכה להיות מאוד איכותית, והם שוקלים את המכלול".

תגיות