אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שירות הגיימינג בענן של מיקרוסופט זמין עכשיו בווינדוס ובמכשירי iOS שירות הגיימינג בענן של מיקרוסופט | צילום: אתר החברה

גיימריסט

שירות הגיימינג בענן של מיקרוסופט זמין עכשיו בווינדוס ובמכשירי iOS

השירות החדש, שנועד לחסוך ממשתמשים שימוש בחומרה יקרה, זמין ב-22 מדינות שונות, אך טרם הושק בישראל. תחום הגיימינג בענן תופס תאוצה בשנה האחרונה, כשגוגל, אנבידיה ואמזון נושפות בעורפה של מיקרוסופט

29.06.2021, 17:32 | עירד עצמון שמאייר

מיקרוסופט הודיעה אתמול (ב') כי שירות הגיימינג מבוסס-ענן שלה כעת זמין לכל המנויים לשירות האקסבוקס גיים פאס אולטימייט (Xbox Game Pass Ultimate), דרך מחשבי PC וכן במכשירי iOS (אייפון ואייפד), באמצעות הדפדפן. השירות יהיה פתוח למנויים ב-22 מדינות ברחבי העולם, אולם מעריצי האקסבוקס הישראלים ייאלצו להתאזר בסבלנות עד שהמערכת תהיה זמינה גם אצלנו.


קראו עוד בכלכליסט:


עד כה, היה שירות הגיימינג בענן של מיקרוסופט פתוח רק למכשירי אנדרואיד במדינות נבחרות, לצד מספר יחידי סגולה שזכו להזמנות אישיות במכשירי ווינדוס 10 ובאייפון. במקור, השיקה מיקרוסופט גרסת ניסוי לשירות כאפליקציה בחנות היישומונים של אפל בחודש אוגוסט שעבר, אולם אפל הסירה אותה בטענה כי היא נוגדת את המדיניות של האפסטור, כפי שנהגה בעבר כלפי גוגל ואנבידיה, המפתחות שירותי גיימינג מבוסס-ענן משלהן. כעת, השירות של מיקרוסופט זמין דרך הכתובת xbox.com/play בדפדפנים אדג', כרום או ספארי.

מוקדם יותר השנה, במהלך המשפט של אפיק נגד אפל, עלתה מנהלת הפיתוח העסקי של אקסבוקס לדוכן העדים. על פי דיווח של אקסיוס, העדות עסקה בין השאר בכוונה של מיקרוסופט להציע את שירות הענן שלה גם דרך קונסולת הסוויץ' של נינטנדו.




מיקרוסופט הודיעה כי שירות הענן שלה ירוץ בחוות שרתים המבוססת על החומרה של האקסבוקס Series X, הגרסה החדשה של קונסולות המשחק שלה. המשחקים ירוצו רק ברזולוציית 1080p וב-60 פריימים לשנייה, כדי להבטיח זמן תגובה מהיר ככל האפשר.



שירות גיימינג מבוסס ענן נועד לפתור את הצורך בחומרה יקרה כדי להריץ משחקים חדשים ותובעניים, הדורשים לרוב מעבד גרפי חזק בשביל ששחקנים יוכלו ליהנות ממשחקים ברזולוציה גבוהה ובקצב פריימים מהיר. שירותי הענן מציעים לבצע את כל העיבוד הגרפי בחוות שרתים מרוחקת ולהזרים את המשחק דרך האינטרנט אל מסך המשחק או הטלוויזיה שלכם. הבעיה העיקרית בטכנולוגיה הזו כיום היא השיהוי - העיכוב שבין הלחיצה על כפתור בשלט ובין הזמן שהדמות מגיבה לפקודה על המסך. מיקרוסופט, גוגל, אנבידיה, סוני ואמזון - לכולן יש סוס במירוץ הזה. אולם בינתיים נדמה כי לאף אחת מחברות הטכנולוגיה עוד אין פתרון קסם.

בחודש אוקטובר, גם פייסבוק הכריזה על כניסה לתחום הגיימינג בענן, אבל למעשה רק טבלה את אצבעותיה במים: המערכת שלה עדיין בשלב הפיילוט והיא מציעה משחקי מובייל חינמיים ללא מותגים גדולים ומוכרים. הפיילוט החל בגרסת הדפדפן של פייסבוק ובאפליקציית האנדרואיד שלה, אבל הרשת החברתית הודיעה כי לא תוכל לספק את השירות במכשירים של אפל בגלל מה שהיא תיארה כמדיניות "שרירותית". סעיף המחלוקת הוא איסור של אפל למפתחים שלה להפעיל אפליקציות דרך הדפדפן שעל המכשיר מבלי לעבור קודם בחנות האפליקציות.

תגיות