אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סמסונג Tab S7 FE: טאבלט מצוין לסטודנטים או לחובבי סטיילוס טאב S7 FE | רפאל קאהאן

בדיקת כלכליסט

סמסונג Tab S7 FE: טאבלט מצוין לסטודנטים או לחובבי סטיילוס

הטאבלט האחרון בסדרת ה-S7 של סמסונג לא מיועד להדגים יכולות של מכשיר דגל. במקום זאת הוא מנסה להציע תכונות פרימיום במחיר נוח יותר לכיס, סטיילוס, מסך גדול וסוללה חזקה

03.07.2021, 15:12 | רפאל קאהאן

מעבר לסמארטפונים סמסונג מחזיקה גם בקו טאבלטים מוערך. הסדרה האחרונה שלה ה-Tab S7 לסוגיו, מספקת מענה לאפל ולאייפד פרו שלה. מדובר במכשירים המיועדים לשמש גם לעבודה, ללימודים וכמובן לצריכת תוכן ואפילו למשחקים. החברה השיקה בשנה שעברה שני דגמים, ה-S7 הרגיל בעל מסך 11 אינץ' וה-S7 פלוס עם מסך 12.4 אינץ'. כעת היא ממשיכה עם מותג ה-FE (Fan Edition) שלה המיועד לספק את רוב התכונות שתמצאו בדגמי הפרימיום אבל במחיר נוח יותר.


גב מאלומיניום, רפאל קאהאן גב מאלומיניום | רפאל קאהאן גב מאלומיניום, רפאל קאהאן


הדגם הקודם של מכשיר עם המיתוג הזה, ה-S20FE, היה הצלחה מרשימה וסיפק הרבה מאוד סמארטפון עבור לא הרבה כסף. הטאב S7FE מנסה לחזור על ההישג ולהציע הרבה מאוד טאבלט עבור מחיר נמוך יותר מזה של האחים הגדולים שלו. אבל שלא כמו בגרסת הסמארטפון, ה-S7 כולל קצת יותר פשרות, מפרט החומרה שלו מסתפק ברכיבים פחות מתקדמים. האם זה באמת מפריע לשימוש? התשובה מורכבת אבל מעניינת. הטאבלט החדש הושק לפני פחות משבועיים בעולם ויושק רשמית בישראל רק בספטמבר, וכבר הוא נחת אצלנו לסקירה מלאה.  

עיצוב ומבנה: גוף פרימיום דמוי אייפד פרו

עבור מי שכבר נתקל בטאב S7 לסוגיו ה-FE לא ייראה שונה. למעשה הוא דומה כמו שתי טיפות מים ל-S7 פלוס, דגם הפרימיום של הסדרה. הגוף שלו בנוי מאלומיניום מאחור ומזכוכית שמכסה את כל שטח הפנים הקדמי של המסך. מצלמת הסלפי שגם משמשת לפתיחת הנעילה ממוקמת בחלק הצידי השמאלי של המסך, זאת אומרת שהיא למעשה ממוקמת כמו מצלמת רשת במחשב נייד. זהו רמז עבה מצד היצרנית לגבי אופי השימוש המצופה - לדידה של סמסונג מדובר בסוג של תחליף מחשב נייד עבור מי שלא מעוניין להיסחב עם לפטופ. אגב, הטאבלט תואם לכיסוי-מקלדת שסמסונג מוכרים ל-S7 פלוס אם כי מחירו קצת מוגזם לטעמי.


הסטיילוס מתחבר מגנטית למסגרת, רפאל קאהאן הסטיילוס מתחבר מגנטית למסגרת | רפאל קאהאן הסטיילוס מתחבר מגנטית למסגרת, רפאל קאהאן


כפתור ההפעלה וכפתורי הווליום נמצאים בחלק הימני העליון של המכשיר כשמחזיקים אותו במאונך. בחלק התחתון תמצאו את החיבור המגנטי לכיסוי-מקלדת ושני שקעים שמיועדים לשמור עליו מוצמד. לצערנו לא קיבלנו את המקלדת אבל מניסיון שלנו עם גרסה אחרת שלו מדובר באביזר שמוסיף הרבה מאוד יכולת למוצר. למזלכם, מקלדת היא לא אביזר מאוד נדיר וניתן בקלות להזמין מקלדת עם כיסוי תואם גם מיצרני צד שלישי ובמחירים הרבה פחות מפולפלים. 


הוא דקיק, רפאל קאהאן הוא דקיק | רפאל קאהאן הוא דקיק, רפאל קאהאן


מבחינת נוחות השימוש, המכשיר דק - כ-6.3 מ''מ - והפינות מעוגלות. עם זאת השוליים מרובעים וזה לפעמים לא מאוד נוח להחזיק אותו - אם כי אין זוויות חדות. עבור מי שכבר התנסה בטאבלטים של אפל, הדמיון בעיצוב עשוי לשעשע. נראה שמאז סמארטפוני הגלקסי הראשונים לא היה מוצר של סמסונג עם עיצוב כל כך קרוב למוצרים של היריבה ההיסטורית. אבל זה דווקא דבר לא רע. בסך הכל מדובר במכשיר שמספק תחושת פרימיום ושקל להציג לסביבה בלי לחשוש שיחשבו שמדובר בטאבלט סיני זול. אמנם הוא לא בעל עיצוב יוצא דופן אבל הוא דיסקרטי, דקיק ובעיקר לא כולל שום חלק שמפריע בתפעול היומיומי שלו. נקודה שלילית אחת היא המשקל. הטאב S7FE שוקל כ-610 גרם ללא כיסוי או מקלדת. זאת אומרת שאם אתם מוסיפים לו את האביזרים המשקל מגיע בקלות ל-750-800 גרם. זה לא מעט לטאבלט וזה בעיקר יותר מכל המתחרים שלו.


חומרה: פשרות סמויות, אבל לא מציקות 


כדי להצליח למכור את הטאב S7FE במחיר נמוך מאחיו הגדולים, סמסונג נאלצה לבצע מספר פשרות שרובן בתחום החומרה. אמנם היא לא דחפה רכיבים זולים מאוד, אבל גם ניסתה לחתוך בעלויות היכן שרק ניתן. נתחיל בפשרה העיקרית, שלא כמו ב-S7 פלוס, המסך בן ה-12.4 אינץ' של ה-FE מבוסס על פאנל LCD ולא AMOLED. אבל מדובר באחלה מסך אם תרשו לי שימוש בלשון שכונה. הצבעים מדויקים, אפילו ללא מנגנון HDR, הבהירות מעולה ואף מספיקה כדי לעבוד באור שמש. הרזולוציה שלו 1,600 על 2,560 פיקסלים, שזה יותר ממה שצריך לשימוש שוטף. אין הרבה דברים רעים שאפשר לומר על המסך הזה, אולי זה שהוא מסתפק בקצב רענון של 60 הרץ והבהירות שלו לא גבוהה כמו זו של מסכי AMOLED. אבל קל מאוד לעבוד איתו, גם על תמונות או סרטונים, ואיכות התצוגה משתווה בקלות למסכי מחשבים.


המסך מצוין לבינג המסך מצוין לבינג' | רפאל קאהאן המסך מצוין לבינג


הפשרה השנייה הגדולה היא במעבד. סמסונג ציידה את ה-FE במעבד ביניים מובהק: הסנאפדרגון 750G 5G. שמו מרמז על התמיכה בדור חמישי ויש כאן גם מקום לכרטיס סים תואם. אבל מדובר במעבד שאינו מספיק כדי להפעיל אפליקציות בעוצמה המירבית וזה ניכר. לפעמים הטאבלט מגיב קצב בשיהוקים או בהשהייה של חצי שנייה בזמן פתיחה של אפליקציה או מעבר בין מסכים. אבל בסך הכל הוא מבצע את עבודתו נאמנה ואין שום משימה שלא תוכלו לבצע, כמובן למעט אולי כאלה שדורשות כוח עיבוד של מעבד דגל כגון משחקי תלת ממד או ריטוש תמונות. אבל לשימוש יומיומי הוא מתאים מאוד. ויש לו יתרון - הוא לא מתחמם. שזו תכונה חשובה למכשיר שאתם אמורים להחזיק בזמן השימוש. 


כתיבה על המסך, רפאל קאהאן כתיבה על המסך | רפאל קאהאן כתיבה על המסך, רפאל קאהאן


מבחינת זיכרון פעולה יש כאן שתי אפשרויות, 4 או 6 גיגה-בייט שזה די מינימום כיום. אנחנו ממליצים על רכישה של דגם בעל כמה שיותר זיכרון ולו רק כדי שתוכלו לשמור אותו יותר זמן. טאבלט כמו מחשב הוא לא מוצר שאנחנו מחליפים כל שנה או שנתיים. למעשה הממוצע עומד על כ-6 שנים, לכן כדאי מאוד שהמפרט שאתם רוכשים יוכל לשמש אתכם ביעילות עוד כמה שנים קדימה. מרחב האחסון כאן גם מוגבל יחסית. דגם ה-4 ג''ב מגיע עם 64 גיגה-בייט בלבד, והדגם הבכיר מכפיל זאת ל-128 ג''ב. עם זאת יש כאן תמיכה בכרטיס זיכרון של עד 1 גיגה-בייט ואנחנו לא יכולים להימנע מלהמליץ לכם להשקיע באחד כזה ולו רק כדי שלא תיאלצו להיתקע יום אחד ללא מקום אחסון.


הסטיילוס הפסיבי
, רפאל קאהאן הסטיילוס הפסיבי | רפאל קאהאן הסטיילוס הפסיבי
, רפאל קאהאן


מערך המולטימדיה כאן הוא די מרשים. אם כי לא מרשים כמו אצל המתחרים. יש שני רמקולים סטריאופוניים שעברו כיוונון אצל AKG, שהיא אחת מיצרניות האוזניות הבולטות בתחום המקצועי ושייכת כיום לסמסונג (כמו גם הרמן-קרדון, JBL, לקסיקון ומארק לוינסון בין היתר). איכות הסאונד מצוינת, אמנם אל תצפו לאיכות של רמקולים חיצוניים, אבל עבור שמיעה של מוזיקה בזמן עבודה או צפייה בסרט מדובר במערך מצוין. כפי שניתן לצפות אין כאן שקע אוזניות וזה חבל, כי בעוד בסמארטפון המקום לא תמיד זמין, בטאבלט קשה יותר לתרץ את זה. אז אם אתם אודיופילים תיאלצו להסתפק במתאם ולחבר אותו לשקע ה-USB. אבל זה לא כל כך נורא.


מצלמת הסלפי לשימוש אופקי, רפאל קאהאן מצלמת הסלפי לשימוש אופקי | רפאל קאהאן מצלמת הסלפי לשימוש אופקי, רפאל קאהאן


הסוללה כאן מצוינת. יותר מ-10,000 מילימאפר שעה. שזה בגדול פי שתיים ויותר מסוללה של סמארטפון. אבל מספרים זה לא תמיד כל הסיפור. הטאבלט החזיק לי בקלות יום עבודה שלם, או כ-10 שעות מסך לפני שהוא בכלל הגיע לאיזור האדום. זה זמן מרשים מאוד. לפטופ ממוצע מגיע לכ-7 עד 8 שעות מסך רצופות. כמובן שצריך לדאוג שהבהירות תהיה נמוכה יחסית ואם אתם צופים בסרט אז הזמן הזה יורד דרסטית כמעט בחצי. אבל בשימוש "אנדרואידי" רגיל כלומר גלישה, אופיס, ספוטיפיי, פייסבוק או אפילו שימוש בסטיילוס זה יותר מסביר. אגב סטיילוס, מדובר בדגם פשוט ללא חיבור בלוטות' אבל הוא יעיל, מנגנון ההפעלה שלו מבוסס על זה של מכשירי הנוט, זאת אומרת שהוא כולל כמה פשרות שאליהם אתייחס בפרק התוכנה. 

תוכנה: אנדרואיד עדיין לא מספיק מהוקצעת לשימוש בטאבלט

גוגל כבר שנים מסתפקת בהתאמה של אנדרואיד לשימוש במגוון גודלי מסך ותו לא. זאת אומרת שאין באמת התאמה לאופי השימוש שעושים בטאבלט לעומת סמארטפון למשל. זה בדיוק הפוך מהפילוסופיה של אפל שמקדשת התאמה של מערכת ההפעלה למכשיר שהיא מפעילה. לאייפד למשל יש מערכת הפעלה ייעודית משלו שלמרות שהיא מבוססת על iOS של האייפון, היא ממש יעילה ומתאימה לשימוש שעושים בטאבלט. דוגמה פשוטה? אפליקציות אנדרואיד לא יודעות תמיד לעבוד ברזולוציה של מסך טאבלט גדול. לפעמים זה בגלל שהמפתחים לא הוסיפו תמיכה בגודל מסך מסוים, לפעמים זה פשוט בגלל שלא לקחו בחשבון שמישהו יעשה שימוש בטאבלט כדי להפעיל אותה. אבל התוצאה היא אחת, יש לא מעט אפליקציות שלא מתמודדות היטב עם מסך גדול.


טאב S7 FE, רפאל קאהאן טאב S7 FE | רפאל קאהאן טאב S7 FE, רפאל קאהאן


כדי לנסות ולפתור את הבעיה סמסונג הציגה לפני מספר שנים ממשק בשם DeX שמיועד לדמות שולחן עבודה דמוי ווינדוס עבור אנדרואיד. הממשק עצמו סבבה והתחושה מאוד קרובה למחשב, אבל האפליקציות כאמור לא יודעות לעבוד איתו - למעט אם מדובר באפליקציות שעברו התאמה בידי המפתחים. ואין הרבה כאלה. בקיצור, הממשק הזה אינו תחליף למחשב לא משנה כמה סמסונג תטען את ההיפך. כדי להפוך טאבלט לשימושי כמו מחשב נדרשת התאמה של אנדרואיד עצמה בידי גוגל ולא בידי יצרן. 


טאב S7 FE, רפאל קאהאן טאב S7 FE | רפאל קאהאן טאב S7 FE, רפאל קאהאן


ממשק ההפעלה של הסטיילוס לעומת זאת עושה עבודה לא רעה. חשוב להדגיש שה-S-Pen של סמסונג שמצורף בערכה אינו אקטיבי. זאת אומרת שהוא לא מתחבר למכשיר דרך בלוטות' או חיבור אלחוטי כמו בעטים שמצורפים עם דגמי הפרימיום של הטאב S7. הבעיה העיקרית שלו היא שיהוי. בעוד עטים אקטיביים מסוגלים לשיהוי מזערי בסדר גודל של כמה עשיריות השנייה, הסטיילוס הפסיבי הוא בעל שיהוי של כמעט 30 מילישניות. זה אולי לא נשמע הרבה, אבל בשימוש שוטף זה אומר ששרבוט של קו יקדים את קצה הציור בכמה מילימטרים. זה מעיק במהלך כתיבה רצופה וארוכה בזמן הרצאה למשל. זה סביר בכתיבה של הערות או על מסמכים. אגב, אי אפשר לכתוב ישירות על מסמך או על המסך. כדי לבצע זאת הטאבלט מצלם תמונה שעליה ניתן לשרבט. את התמונה תוכלו לערוך לאחר מכן. הסטיילוס גם תומך בזיהוי כתב יד אבל רק באותיות לטיניות בינתיים. בעברית, ערבית או הינדית זה לא עובד. עם זאת ולמרות הכל מדובר בתוספת שימושית למדי בעיקר אם אתם סטודנטים, היכולת לכתוב הערות על שקופיות למצגות מהווה יופי של תוספת שימושית. 

מצלמה: טובה לשיחות זום ותו לא

בטאבלט אין מה לצפות למצלמה מתקדמת כמו בסמארטפונים של סמסונג. וזה חבל. כי למרות שהשימוש של טאבלט לא דומה לזה של סמאטרפון, חיישן טוב זה תמיד שימושי. המצלמה האחורית כאן היא בת 8 מגה-פיקסל, שזה באמת המינימום כיום. ישנם אפילו מכשירים זולים שלהם רזולוציה יותר גבוהה. בכל אופן היא עושה עבודה סבירה וניכר שהיא יותר מיועדת לצילום של שיחות רשת מאשר לשימוש כמצלמה רגילה. 


מצלמה אחורית לא מרשימה, רפאל קאהאן מצלמה אחורית לא מרשימה | רפאל קאהאן מצלמה אחורית לא מרשימה, רפאל קאהאן


גם מצלמת הסלפי בת ה-5 מגה-פיקסל מספקת איכות צילום טובה מאוד לשיחות זום אבל לא הרבה מעבר לכך. אל תנסו לצלם פורטרטים - היא לא מיועדת לזה. בנוסף מכיוון שאין כאן סורק טביעות אצבעות - לא מתחת למסך ולא בשום מקום אחר - פתיחת הנעילה מתבצעת רק דרך זיהוי פנים דרך המצלמה הקדמית. זה פחות בטיחותי מאשר זיהוי ביומטרי בעיקר באנדרואיד מכיוון שהצילום מתבצע בדו-ממד ולא בתלת ממד כמו אצל אפל. מבחינת צילום וידאו המקסימום כאן זה FHD ב-30 פריימים לשניה. זה לא מרשים ואפילו קצת מביך ב-2021. אז בקיצור, אל תנסו לצלם סרטוני יוטיוב עם ה-FE, לא לזה ייעדו אותו. 

סיכום ואלטרנטיבות: פתרון טוב לסטודנטים, תלמידים או לצריכת תוכן

הטאב S7FE לא זמין עדיין רשמית בישראל. הוא צפוי להגיע רק בספטמבר. גם המחיר הסופי שלו טרם נקבע, אך אנחנו יכולים לומר שהוא יהיה מאוד דומה למחירו באירופה שם הוא נמכר בכ-650 יורו שהם כ-2,500 שקל כיום. מדובר במחיר לא זול במיוחד לטאבלט. במיוחד שהמתחרה הישיר מבית אפל - האייפד אייר (2020) נמכר בסביבות אותו המחיר בישראל. לאייפד יש גם תמיכה בסטיילוס - אם כי הוא נמכר בנפרד - והמסך לא גדול כמו של הסמסונג. אבל מנגד הוא מציע מערכת הפעלה הרבה יותר יעילה לטאבלטים ומעבד שמשאיר אבק לדגם הביניים שסמסונג בחרו ל-FE. 

גם בקרב טאבלטי אנדרואיד יש לא מעט מתחרים שמציעים לא פחות. אבל התחרות העיקרית תגיע כנראה מצדה של סמסונג עצמה. הטאב S7 הרגיל בגרסת ה-WiFi (ללא כרטיס סים) עולה בערך אותו המחיר. ולמרות שהמסך קטן יותר, כל השאר הרבה יותר טוב. ישנו גם הסרפס Go של מיקרוסופט שניתן לרכישה במחיר דומה ושמגיע עם ווינדוס 10 - מערכת הפעלה הרבה יותר יעילה לעבודה מאשר אנדרואיד. לסיכום, אם סמסונג תוריד את המחיר של ה-FE לסכום הגיוני הוא עשוי להוות פתרון מצוין למי שזקוק לסטיילוס איתו ניתן לשרבט על המסך כמו סטודנטים. המסך המצוין שלו גם הופך אותו למכשיר צריכת תוכן איכותי - אין כמו לעשות בינג' במיטה או בספה עם טאבלט בעיקר אם הילדים או בן/בת הזוג עסוקים בצפייה בטלוויזיה.      


תגיות