אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המשקיע הגדול בקרן התשתיות אלומה: דוד עיני, בעל השליטה ביוניברסל מוטורס יו"ר UMI דוד עיני

בלעדי לכלכליסט

המשקיע הגדול בקרן התשתיות אלומה: דוד עיני, בעל השליטה ביוניברסל מוטורס

בעל השליטה ביבואנית שברולט השקיע 15 מיליון שקל מתוך 150 מיליון שקל שגייסה הקרן, אותה הקים אורי יוגב. שותפים נוספים בקרן: חברת ברן הציבורית עם 9%, אורי וינון יוגב, ומולי רבינא

05.07.2021, 07:23 | גולן חזני

המשקיע הגדול בקרן התשתיות אלומה הוא דוד עיני, בעל השליטה ביוניברסל מוטורס, יבואנית מכוניות שברולט. ל"כלכליסט" נודע כי עיני השקיע 15 מיליון שקל מתוך 150 מיליון שקל שגייסה הקרן, אותה הקים מנהל רשות החברות לשעבר אורי יוגב.


קראו עוד בכלכליסט:


עוד שותפים בקרן חברת ברן הציבורית, עם 9%, והמייסדים אורי יוגב, המכהן כיו"ר הקרן, עו"ד ינון יוגב, המכהן כמנכ"ל הקרן, ומולי רבינא, המכהן כיו"ר ועדת ההשקעות.

אלומה פועלת כקרן השקעות בתשתית בהתאם להמלצות הוועדה לקידום הקמת קרנות נסחרות להשקעה בתשתית. זאת, מתוך כוונה להיות קרן סחירה בהסדרת ריט וליהנות מההטבות שהוגדרו בדו"ח הוועדה, על מנת לשתף את הציבור בהשקעות בתשתית בישראל.

קרן אלומה הוקמה לפני כשנה ובמהלכה סגרה 3 עסקאות: היא רכשה תמורת 50 מיליון שקל  85% מחברת ההחזקות תיבר, שמחזיקה בחברות טי.אמ מגדלי תקשורת ועוגנים בירוק. מגדלי תקשורת עוסקת בתכנון, הקמה ותפעול של אתרים לתקשורת אלחוטית, המושכרים לחברות הסלולר השונות בהסכמים ארוכי טווח. החברה מחזיקה כיום בזכויות בכ־65 אתרי תקשורת המושכרים לחברות הסלולר, כאשר במרבית האתרים מותקן ציוד של יותר מחברת סלולר אחת.

בנוסף, אלומה רכשה כ־40% מהון המניות של של אסקו ישראל בכ־40 מיליון שקל. אסקו ישראל מתמחה בהתעיילות אנרגטית, כלומר צמצום היקף הצריכה של גופים שונים על ידי שדרוג והחלפה של מתקנים "זוללי חשמל", לרבות תאורה, מיזוג, קירור תעשייתי וחימום. 

דוד עיני. השקיע 15 מיליון שקל דוד עיני. השקיע 15 מיליון שקל דוד עיני. השקיע 15 מיליון שקל


עסקה נוספת של קרן אלומה היא רכישת כ־40% מחברת טמרס טלקום, בתמורה לכ־100 מיליון שקל. יתרת המניות בטמרס טלקום היא בבעלות מלאה של קבוצת טמרס של פויו זבלדוביץ'. החברה עוסקת במתן שירותי תקשורת בישראל ובעולם באמצעות כבל תת־ימי מבוסס סיבים אופטיים, שהונח על ידה בין ישראל לקפריסין ובאמצעות שירותי המשך, אותם היא רוכשת מספקי תשתיות באירופה.

במכתב ששלחה הקרן למשקיעים מופיעים הנתונים הכספיים העיקריים. הרווח לפני מס של הקרן הסתכם בשנת 2020 עבור תקופה של 6 חודשים וברבעון הראשון של שנת 2021 בכ־12.7 מליון ובכ־2.8 מיליון שקל, בהתאמה, כתוצאה מעלייה בערכם של נכסי הפורטפוליו.

תוצאות אלה הובילו את הקרן להצגת תשואה על ההון (לפני מס) של 5.14% לשנת 2020 ו־%8.7 לרבעון הראשון של 2021 ולתשואה על הנכסים המושקעים של 22% לשנת 2020 ו־%.12 לרבעון הראשון של 2021. ההון העצמי של החברה נכון ל־31 במרץ 2021 עמד על 7.1 מיליון שקל.

תגיות