אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הערכות: לוקהיד מרטין עשויה להחליף את בואינג כשותפה האמריקאית בטיל החץ מימין: טים קאהיל מלוקהיד מרטין ובועז לוי מהתעשייה האווירית במעמד החתימה על ההסכם | אלון רון התעשייה האווירית

הערכות: לוקהיד מרטין עשויה להחליף את בואינג כשותפה האמריקאית בטיל החץ

התעשייה האווירית חתמה על הסכם לשיתוף פעולה עם לוקהיד בתחום ההגנה האווירית. בואינג שותפה בייצור חץ 3, אולם ההסכם רומז לאפשרות שתוחלף בדור הבא של הטיל

06.07.2021, 19:11 | אודי עציון

לוקהיד מרטין והתעשייה האווירית חתמו היום (ג') על הסכם הבנות לשיתוף פעולה בתחום מערכות ההגנה מפני טילים והגנה אווירית משולבת.


קראו עוד בכלכליסט:


במסגרת ההסכם יבחנו החברות את תחומי הפעילות המשותפים ואת ההזדמנויות העסקיות הרלוונטיות הגלומות בתחומי מחקר ופיתוח, ייצור, שיווק מערכות ותחומים נוספים. 

התעשייה האווירית היא הקבלנית הראשית של מערכת החץ, ליירוט טילים בליסטיים, ושל מערכת ברק 1, להגנת ספינות ממטרות אוויריות. לוקהיד פיתחה ומייצרת את מערכת תאאד של צבא ארצות הברית, המקבילה לחץ 2, ואת מיירטי מערכת הפטריוט, פאק 3.

כיום בואינג היא השותפה של התעשייה האווירית בייצור הדור הנוכחי של החץ, חץ 3, וכחצי מהייצור שלו מתבצע בארצות הברית, לפי דרישת הממשל האמריקאי המממן את ההצטיידות הישראלית בטיל. אולם אף שמשרד הביטחון כבר הודיע כי החלה העבודה על הדור הבא, חץ 4, ביחד עם התעשייה האווירית, טרם הוכרזה זהותה של השותפה האמריקאית בפרויקט.


מימין: טים קאהיל מלוקהיד מרטין ובועז לוי מהתעשייה האווירית במעמד החתימה על ההסכם, אלון רון התעשייה האווירית מימין: טים קאהיל מלוקהיד מרטין ובועז לוי מהתעשייה האווירית במעמד החתימה על ההסכם | אלון רון התעשייה האווירית מימין: טים קאהיל מלוקהיד מרטין ובועז לוי מהתעשייה האווירית במעמד החתימה על ההסכם, אלון רון התעשייה האווירית


מאז תחילת פרויקט החץ ב-1989 מימנה אותו ארצות הברית בכ-2.5 מיליארד דולר, וגם הדור הבא יישען על מימון אמריקאי. ההסכם שנחתם היום עשוי להוביל לשילובה של לוקהיד בפרויקט ולאפשרות שתשווק לממשל האמריקאי וללקוחותיה ברחבי העולם את מערכות ההגנה האווירית של התעשייה האווירית, ותייצר אותן עבורם בשיתוף התעשייה האווירית.

עם זאת, עד כה לא התממשו התקוות של התעשיות הישראליות לשיווק מערכות ההגנה האווירית שלהן בזכות שיתופי פעולה עם התעשיות האמריקאיות. בואינג לא הצליחה להביא עסקאות יצוא לחץ 3, והסכם דומה בין רפאל לרייתאון, השותפה לייצור כיפת ברזל וקלע דוד, טרם הוביל גם הוא להזמנות זרות לשתי המערכות. הסכם אפשרי למכירת מיירטי קלע דוד לפולין, כחלק ממערכות הפטריוט שרכשה מרייתאון, מעולם לא מומש. 

לא מדובר בשיתוף פעולה ראשון בין לוקהיד לתעשייה האווירית, המייצרת כנפיים לאף-35 של לוקהיד וחלקי מבנה גם לאף-16 של החברה האמריקאית.



ניסוי בטיל חץ 3 באלסקה, צילום: אגף דוברות והסברה במשרד הביטחון ניסוי בטיל חץ 3 באלסקה | צילום: אגף דוברות והסברה במשרד הביטחון ניסוי בטיל חץ 3 באלסקה, צילום: אגף דוברות והסברה במשרד הביטחון


מנכ"ל התעשייה האווירית בועז לוי: "אנו רואים בהסכם שיתוף הפעולה שנחתם היום הסכם אסטרטגי. שילוב יכולות הפיתוח, הידע והניסיון הרב שנצברו לאורך השנים של לוקהיד מרטין והתעשייה האווירית במערכות הגנה מפני טילים ומערכות הגנה אווירית מייצרים בעבורנו הזדמנויות רבות".

סגן נשיא לפיתוח עסקי בינלאומי בלוקהיד מרטין, טים קאהיל: "שיתוף הפעולה המתמשך והארוך של לוקהיד מרטין עם מדינת ישראל והתעשיות הביטחוניות בישראל פותח בפנינו הזדמנויות חדשות להרחבת הפעילות העולמית בתחומי ההגנה האווירית ולהצגת יכולות פורצות דרך ללקוחותינו ברחבי העולם".

תגיות