אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מקורבים לאהרון פרנקל: "אם הצד השני ישחק משחקים נראה לו שאנחנו לא פראיירים" מימין אהרון פרנקל ו צחי נחמיאס | צילומים: ויקיפדיה, ורד פיצ'רסקי

בלעדי

מקורבים לאהרון פרנקל: "אם הצד השני ישחק משחקים נראה לו שאנחנו לא פראיירים"

פרנקל רכש אתמול מבית ההשקעות אי.בי.אי ממניות גב־ים, עלה לאחזקה של 29.4%, והרעיד שוב את הפירמידה של דסק"ש, שבקצה שלה נמצאים צחי נחמיאס ומשפחת זלקינד. מקורביו משדרים מסר של שלום, אבל לא חוששים ממלחמה

07.07.2021, 07:22 | גולן חזני

רכישת מניות גב־ים אתמול בידי אהרון פרנקל, שעלה לאחזקה של 29.4% בקומה התחתונה של הפירמיה בדסק"ש, מאיימת לעורר את הרחישות המבעבעות בין בעלי המניות השונים בפירמידה. "אנחנו עובדים ביושר עם הצד השני. אבל אם הצד השני יתחיל לשחק משחקים ולעבוד לא ישר, נראה לו שאנחנו לא פראיירים. כרגע יש עבודה של שותפים שטובת החברה לנגד עיניהם. אם הצד השני יעשה פניית פרסה תהיה תגובה שלנו". 

כך אמרו אתמול מקורבים לאהרון פרנקל, אחרי שרכש 2 מיליון מניות נוספות ועלה לאחזקה של 63 מיליון מניות. ל"כלכליסט" נודע כי פרנקל רכש את המניות מבית ההשקעות אי.בי.אי תמורת 64 מיליון שקל. פרנקל מחזיק באופציות שאם ימומשו, יכולות להביא אותו לאחזקה של 36% בגב־ים.


קראו עוד בכלכליסט:


בעלת המניות הגדולה (44.66%) בגב־ים היא נכסים ובניין, החברה־הבת (63.2%) של דסק"ש הנמצאת בקצה הפירמידה. דסק"ש מוחזקת בידי מגה אור של צחי נחמיאס (29.8%), אלקו של האחים זלקינד (29.9%) ורמי לוי (10.8%) ונחשבת חברה ללא גרעין שליטה. פרנקל היה בעל המניות הגדול בגב־ים אבל בסוף אפריל נכסים ובניין, בתום מו"מ אינטנסיבי שניהלה בהובלת היו"ר נחמיאס והמנכ"ל גיל קוטלר, כשרכשה מכלל ביטוח, מיטב דש ומנורה 14.5% ממניות גב־ים, ועקפה את פרנקל שבנה על האופציות שלו להוביל את החברה. בסביבת פרנקל טענו אז כי נחמיאס הפר הבנות שהיו ביניהם שלא להגדיל את האחזקה בלי לעדכן אותו קודם.



נסיון לקנות את פרנקל

עוד נודע כי בשבועות האחרונים נערך מו"מ בין פרנקל לאחים זלקינד ונחמיאס לגבי רכישת מניותיו בחברה על ידי נכסים ובניין, שהציעה לו תמורה כוללת שתשקף רווח של 500 מיליון שקל, כולל העלייה בשווי המניות והאופציות שבידיו. אך פרנקל דרש פרמיה של 25% על מחיר השוק. 

אתמול אמר מקורב לפרנקל, בהתייחסות ראשונה לפוזיציה בגב־ים, כי "אנחנו נמצאים פה לטווח ארוך. זו איננה השקעה פיננסית. קיבלנו מימון לרכישה לעשר שנים ויש לנו זמן. אנחנו אוהבים את החברה, נמצאים בקשר יום־יומי עם ההנהלה שלה, וסבורים שיש לה פוטנציאל להכפיל את השווי שלה בתוך חמש שנים. ההערכה הזו מתבססת על הקרקעות ברמת הנשיא בחיפה, קרקע לאלף יח"ד בעכו ומשרדים בעשרות אלפי מטרים בחיפה והרצליה. יש בחברה ערך חבוי של 500 מיליון שקל. לא באנו לכאן כפיננסיירים ולא נמכור את חלקנו בנזיד עדשים". 

שלושה דירקטורים מונו לאחרונה בגב־ים, אלדד פרשר מנכ"ל מזרחי לשעבר כיו"ר, יובל ברונשטיין מנכ"ל עזריאלי לשעבר ואילן גיפמן, מנכ"ל אספן לשעבר שמשמש למעשה כנציגו של פרנקל בישראל. על היחסים מול נכסים ובניין אמר הגורם המקורב לפרנקל כי  "אנחנו בשותפות ויש מסלול של הידברות ועבודה משותפת. כל אחד מאיתנו רוצה את טובת החברה בלבד. נכון שמבחינת האחזקות הם עקפו אותנו אבל אנחנו עובדים בתיאום הן מול נחמיאס והן מול האחים זלקינד".

הרווח על ההשקעה בגב־ים

המניות של פרנקל בגב־ים נרכשו ברובן במחיר ממוצע של 26.3 שקל למניה, ובתמורה כוללת של 1.5 מיליארד שקל. יחד עם המניות שנרכשו שלשום מגיעה ההשקעה של פרנקל בגב־ים לכמעט 1.6 מיליארד שקל. שוויין של המניות שבידי פרנקל בבורסה עומד על 1.9 מיליארד שקל כך שגם ללא מימוש האופציות מדובר ברווח שרשם פרנקל על הנייר של 300 מיליון שקל. עם מימוש האופציות המניות שלו יהיו שוות כבר 2.3 מיליארד שקל, רווח של 600 מיליון שקל.



מימין: אהרון פרנקל וצחי נחמיאס , צילומים: ויקיפדיה, ורד פיצ מימין: אהרון פרנקל וצחי נחמיאס | צילומים: ויקיפדיה, ורד פיצ'רסקי מימין: אהרון פרנקל וצחי נחמיאס , צילומים: ויקיפדיה, ורד פיצ


בשבועות האחרונים הוגשו שורה של מכתבים ואיומים בתביעות נגד דסק"ש לוועדת הריכוזיות ורשות ני"ע, וטענות כי נחמיאס משמש למעשה כבעל שליטה ועובר על חוק הריכוזיות. טענות אלה נידחו ומקורבי פרנקל טוענים כי אין להם מעורבות בשליחת המכתבים. "לא עמדנו מאחורי שליחת המכתבים אבל אנחנו מסכימים עם זה שדסק"ש נחמיאס וזלקינד מצויים בהפרה של חוק הריכוזיות. כרגע גב־ים מתנהלת כחברה ללא גרעין שליטה עד שהרגולטור יחליט אם מדובר בהפרה של חוק הריכוזיות. החברה ירדה לקומה נפרדת ומנוהלת בנפרד מדסק"ש".

הבלוק החוסם של פרנקל

האשמה נוספת של מקורבי פרנקל כלפי נכסים ובניין מתייחסת לרכישת מניות גב־ים על ידיה, שגרם להורדת שיעור אחזקות הציבור בגב־ים אל כ־10% בלבד. "ב־5 באוגוסט גב־ים יוצאת מהמדדים כך שהצעד של רכישת המניות לא עשה טוב לחברה. זה היה צעד חסר אחריות כלפי בעלי המניות", אומרים בסביבת פרנקל, ואף טוענים כי פרנקל הצליח למנוע מנחמיאס והאחים זלקינד למזג את נכסים ובניין וגב־ים כשעלה לאחזקה של 28%, רוב מניות המיעוט, וכי מאותו רגע נחמיאס וזלקינד החלו לדבר עמם על שיתוף פעולה. 

המקורבים גם האשימו בניגוד עניינים את כלל ביטוח, שמכרה את מניות גב־ים לנכסים ובניין, זאת מאחר שכלל ביטוח מחזיקה גם במניות של מגה אור, ביג, אלקו ואלקטרה צריכה בכמויות נכבדות. לטענתם, כלל ביטוח דרשה מפרנקל מחיר גבוה יותר עבור מניותיה מאילו ששילם נחמיאס. "המצב שלנו לא רע. אלקו ומגה אור יילכו עכשיו על קצות האצבעות כדי לא להיתפס כבעלי שליטה. אנחנו מאמינים שבסופו של דבר כל צד ימנה שני חברי דירקטוריון וכך יתנהלו העניינים בחברה בעתיד".



האחים זלקינד. מימין: מייקי ודניאל, צילום: ישראל הררי האחים זלקינד. מימין: מייקי ודניאל | צילום: ישראל הררי האחים זלקינד. מימין: מייקי ודניאל, צילום: ישראל הררי


תגיות