אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חברת סילק מיקנעם גייסה 55 מיליון דולר להאיץ את הענן דני גולן , מייסד ומנכ"ל הסטארט אפ סילק | שי וזדיאס

חברת סילק מיקנעם גייסה 55 מיליון דולר להאיץ את הענן

מדובר בסבב B של הסטארט אפ הישראלי שגייס מהקמתו ב-2019 כ-90 מיליון דולר. את הסבב הנוכחי הובילה S Capital הישראלית. לדברי איה פטרבורג, שותפה מייסדת בקרן: "הפלטפורמה של סילק תאפשר לשירותי הענן לעמוד בעומסים"

07.07.2021, 16:00 | מאיר אורבך

חברת הסטארט אפ הישראלית Silk (סילק), גייסה 55 מיליון דולר בסבב גיוס B. את הסבב הנוכחי הובילה S Capital הישראלית בהשתתפות משקיעים קיימים כולל סקויה קפיטל, פיטנגו, גלובספאן, איבקס, ווינטג' ומשקיעים חדשים, בהם כלל ביטוח, בנק הפועלים, מיטב דש ומנורה מבטחים. 


קראו עוד בכלכליסט:


החברה שנוסדה ב-2019 על ידי דני גולן יושבת ביוקנעם ומעסיקה כ-200 עובדים. "אין לנו כל בעיה לגייס לכאן עובדים למרות הריחוק מהמרכז", אומר לכלכליסט דני גולן, מייסד ומנכ"ל החברה שהיה בעבר אחד ממייסדי חברת האחסון קמינריו שיושבת באותו אזור. גולן פרש מקמינריו ב-2018 והקים את סילק.

"אנחנו כמו הסופר צ'ארגר של עולם הדאטהבייס. יש הרבה חברות שיודעות להעביר אפליקציות לענן אבל הם לא תחרות שלנו. אנחנו כמו חברת VMware רק עושים וירטואלזיציה לענן", מסביר דני גולן לכלכליסט. "השנה האחרונה שינתה את השוק בצורה קיצונית. אנחנו מתעסקים רק בארגונים גדולים וכולם הבינו שהם בענן במשך שנים אבל מה שחדש שהם הבינו שהם צריכים להעביר הכל לענן. בעולם שהוא גלובלי הם לא יכולים לאפשר לעצמם לא להיות בענן. בעבר העבירו כל מיני דברים מסביב וכאשר צריכים להעביר הכל לענן זה סיפור רציני וקשה וזה מאוד מסובך כי זה אפליקציות כבדות והרבה מהן מיושנות. פרייסליין הבעלים של בוקינג החליטה בשנה האחרונה להעביר את כל עולמה לענן דרכנו", אומר גולן. 


דני גולן סילק סטארט אפ סילק, שי וזדיאס דני גולן סילק סטארט אפ סילק | שי וזדיאס דני גולן סילק סטארט אפ סילק, שי וזדיאס


כמו סיבובי גיוס רבים בתעשיה גם סיבוב הגיוס שכולו באקוויטי זכה לביקוש יתר משמעותי. לדברי גולן: "היינו צריכים לפתוח שלוש פעמים את הסיבוב עקב רישום היתר הביקוש הוא עצום, וכל מה שאנחנו צריכים זה לעמוד בביקוש של חברות הענק למערכות שלנו. כבר עכשיו אנחנו עומדים ביעדי ההכנסות שהצבנו לעצמנו לשנה הקרובה ונעשה פי שלוש ממה שתכננו לעשות והכל בגלל ההתנהגות של חברות הענק שרצות לענן".

החברה מעסיקה 200 עובדים מתוכם כשני שליש בישראל

סילק כאמור הוקמה ב-2019 וגייסה עד היום 90 מיליון דולר כאשר בגיוסים קודמים גייסה החברה 45 מיליון דולר.  החברה מעסיקה 200 עובדים מתוכם כשני שליש בישראל. זו ההשקעה הראשונה של S Capital  בחברה כאשר סקויה היתה המשקיעה הראשונה של החברה. "אנחנו יושבים במקום מאוד מרכזי שמאפשר לנו גם מהמרכז אבל גם מכל האזור. אנחנו מגייסים עובדים רבים מהמגזר וכן נשים רבות", אומר גולן.

החברה נכנסה לשותפות עם ספקי הענן הגדולים והחברה מוגדרת כיום כ-"IP co-sell incentivized partner" של Microsoft Azure, שותפה טכנולוגית של AWS ISV ושותפה של Google Cloud. בימים האחרונים נכנס לתפקידו המנכ"ל החדש של אמזון שהיה עד כה מנכ"ל AWS, שגילה שמיקרוסופט מתחילה לפגוע בעסקי הענן שבהם יש ל-AWS שליטה. "אנחנו שותפים מאוד הדוקים עם ספקי הענן, במיוחד מיקרוסופט, שנמצאת מאוד שם בארגונים הגדולים. יש היום מלחמה בין מיקרוסופט ל-AWS שאנחנו פירור בה. AWS גדלו בחברות סטארט אפ ומיקרוסופט בחברות הענק כאשר העולם הגדול עובר לענן. לאמזון יש בעיה ושם הצמיחה היא לאו דווקא בחברות סטארט אפ", אומר גולן.

סבב הגיוס הנוכחי יאפשר ל-Silk להאיץ את מאמצי המכירות והשיווק ולהרחיב את יכולות הפיתוח ההנדסיות של החברה. בין לקוחות הענן של סילק ניתן למנות חברות מובילות כפיוניר ואי טורו. 

עובדי סילק , צילום: שי ויזדיאס עובדי סילק | צילום: שי ויזדיאס עובדי סילק , צילום: שי ויזדיאס


הפלטפורמה של Silk מאפשרת כיום לארגונים להעביר את היישומים הקריטיים שלהם לענן בצורה חלקה, תוך שיפור ביצועי היישומים, זאת לעומת הביצועים הקיימים בסביבת העבודה המקומית. הפלטפורמה הופכת את סביבת הענן למהירה פי 10, ומאפשרת גמישות בהתמודדות עם תקלות ובעיות הקשורות לתשתיות. פלטפורמת Silk ממוקמת בין תשתית הענן לבין מסד הנתונים של הלקוח. זוהי שכבה גמישה וחכמה המאפשרת אופטימיזציה של ביצועים, ללא כל שינוי במסד הנתונים או ביישום, ולמעשה מעצימה את יכולות הענן הארגוניות.

"ספקיות שירותי הענן נמצאות בתחילתו של מאבק על השליטה במאגרי הנתונים של לקוחותיהם. כדי לנצח את הקרב הזה הרי שעל אותן ספקיות מוטלת האחריות להבטיח ללקוחותיהן את היכולת לעמוד ברמת השירות המצופה מהם", אומר דני גולן, מנכ"ל Silk, "אנו מאפשרים זאת על ידי הרחבה והאצה של היישומים הקריטיים בסביבת הענן של הלקוחות, וכך מאפשרים להם להעניק שירות טוב יותר ללקוחותיהם. ההון שגויס יאפשר לנו להביא את חזון הענן המהיר והגמיש לקהל רחב יותר", הוסיף גולן.

"ככל שחברות מעבירות יותר ויותר עומסי עבודה עסקיים קריטיים לענן, חשוב יותר מתמיד שתשתית הענן תציע להן את הביצועים הנדרשים לתפקוד אופטימלי בכל מצב ותחת עומסים משתנים", מסרה איה פטרבורג, שותפה מייסדת S Capital. הפלטפורמה של Silk מתוכננת באופן המאפשר לספקי הענן לעמוד בביקוש זה, ולמלא את הבטחתם לענן מהיר וקל".


תגיות