אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מפעילת טיקטוק הקפיאה את ההנפקה לאחר אזהרה מהרגולטור טיקטוק | צילום: בלומברג

מפעילת טיקטוק הקפיאה את ההנפקה לאחר אזהרה מהרגולטור

בייטדאנס, החברה הסינית שמחזיקה באפליקציית הסרטונים הפופולרית, השעתה באפריל את תוכניותיה להנפיק מחוץ לסין; הוול סטריט ג'ורנל דיווח שבכירים בממשלה הסינית הזהירו את בייטדאנס שעליה להתמקד בפתירת בעיות האבטחה שלה

13.07.2021, 09:33 | חדשות חוץ

בייטדאנס, החברה הסינית שמחזיקה באפליקציית שיתוף הסרטונים טיקטוק, השעתה מוקדם יותר השנה לזמן לא ידוע את התוכניות שלה לבצע הנפקה מחוץ לסין, לאחר שבכירים בממשלה הסינית הזהירו את החברה שעליה להתמקד בפתירת סיכוני הסייבר. כך דיווח הוול סטריט ג'ורנל, המתבסס על אנשים המעורים בנושא. 

קראו עוד בכלכליסט:

לדבריהם, ענקית המדיה החברתית הסינית, שההערכת השווי שלה עמדה על 180 מיליארד דולר בדצמבר לאחר סבב גיוס הון, שקלה לבצע הנפקה ציבורית ראשונה (IPO) לכל העסקים שלה או רק לחלקם בהונג קונג או ארה"ב. 

אפליקציית טיקטוק, צילום: שאטרסטוק אפליקציית טיקטוק | צילום: שאטרסטוק אפליקציית טיקטוק, צילום: שאטרסטוק

אולם מייסד החברה ז'אנג יימינג (Zhang Yiming) הגיע בסוף מרץ להחלטה שיהיה זה חכם יותר להקפיא את התוכניות. זאת לאחר פגישה עם הרגולטורים האחראיים לתחומי אבטחת הסייבר, במהלכה התבקש להתמקד בפתירת הסיכונים להדלפת מידע של המשתמשים, כך לפי המקורבים. 

עם זאת, אחד המקורבים ציין כי היו לחברה סיבות נוספות לדחיית התוכניות,  ביניהן העובדה שבאותו הזמן לא היה לה סמנכ"ל כספים. 

הגישה הזהירה שבה נקטו בבייטדאנס הפוכה לזו של ענקית שיתופי הנסיעות דידי גלובל. החברה הוציאה לפועל את התוכניות שלה לבצע הנפקה בארה"ב על אף אזהרות מצד מנהל אבטחת הסייבר בסין. דידי אמנם גייסה 4.4 מיליארד דולר בהנפקה שערכה בסוף יוני, אך מאז נחשף כי היא עומדת במרכז חקירת סייבר שהובילה לכך שהרגולטורים בסין גם הורו על הסרת האפליקציה הראשית ו-25 נוספות מחנויות האפליקציה במדינה. 

מאז נובמבר הרגולטורים במדינה מגבירים את מאמצי האכיפה שלהם על חברות הטכנולוגיה הגדולות, כולל חוקים חדשים שמטרתם לפקח על איסוף מידע ונהלי אבטחת סייבר חדשים. חברות כמו עליבאבא וחברת משלוחי המזון Meituan כבר הפכו יעד של המדיניות החדשה. 

היום (ג') הודיעו הרשויות בסין כי אף יגבירו את הפיקוח על הנפקות מחוץ למדינה. בהתאם, רשות ני"ע הסינית עובדת על חוקים שיחייבו את החברות לקבל אישור לפני הנפקות בשווקים זרים. החשש בממשלה היא שהמידע שאוספות החברות הטכנולוגיות יועבר לארה"ב בעקבות ההנפקות והידוק הקשרים עם ארה"ב. 

לפי הדיווח, ז'אנג מייסד בייטדאנס החליט כי זה לא הזמן המתאים להנפקה בשל האווירה הפוליטית והרגולציות. 

בעקבות זאת ב-23 באפריל פרסמה בייטדאנס בחשבון המדיה החברתית שלה: "לאחר בדיקה רצינית, אנחנו חושבים שהחברה לא עומדת בדרישות הנחוצות כדי להפוך לציבורית, וכעת אין לנו תוכניות בכיוון הזה". 

בייטדאנס נחשבת לאחת מחברות הסטארט אפ בעלות השווי הגבוה בעולם. לפי המקורבים, מצבה הפיננסי של החברה פירושה שאינה צריכה למהר להנפקה. 

לפי הודעה שפרסמה החברה ביוני לעובדים שלה, ההכנסות בשנה שעברה הוכפלו ל-34.3 מיליארד דולר, בעוד שהרווח הגולמי טיפס ל-19 מיליארד דולר. במקביל, ז'אנג הודיע במאי על כוונתו לפרוש מתפקיד המנכ"ל


תגיות