אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מפתחת סריקות הדימות האוטומטיות Aidoc גייסה 66 מיליון דולר Aidoc. מימין: מיכאל ברגינסקי, אלעד וולך, גיא שרייבר | גיא שרייבר

מפתחת סריקות הדימות האוטומטיות Aidoc גייסה 66 מיליון דולר

מדובר בסבב גיוס שלישי של החברה, שמהקמתה ב-2016 גייסה 140 מיליון דולר. הכסף ישמש להרחבת מאגר הלקוחות ומצבת העובדים

13.07.2021, 16:00 | מאיר אורבך

חברת Aidoc גייסה 66 מיליון דולר במסגרת סבב C, שמביא את סך ההשקעות בחברה מאז הקמתה ל-140 מיליון דולר. את הסבב הנוכחי הובילה קרן הצמיחה האמריקאית General Catalyst, בהשתתפות כל המשקיעים הקיימים של החברה.

קראו עוד בכלכליסט:

Aidoc פיתחה פלטפורמה מבוססת בינה מלאכותית, שסורקת צילומי רנטגן ו-CT באופן  אוטומטי ומעבירה התראות מיידיות לרופאים. החברה לא ציינה את שווייה בגיוס, אבל מייסדיה אמרו שהוא עלה באופן משמעותי מהגיוס הקודם.

בשיחה עם "כלכליסט" מספרים יזמי החברה, גיא ריינר ומיכאל ברגינסקי, כי "הטכנולוגיה שלנו עוברת על סריקות ה-CT והרנטגן של בית החולים, מאתרת דברים שדורשים טיפול מיידי ומוודאת שהמטופל מקבל עדיפות גבוהה. בתי החולים שאנחנו עובדים איתם מדווחים לנו שהם היו מפספסים הרבה מהדברים שאנחנו מוצאים. אנחנו עובדים טוב מאוד עם הרדיולוגים, ומעריכים שרדיולוגים שלא יידעו בעתיד לעבוד עם כלים כמו שלנו, לא יהיו במקצוע. מרבית המקומות שמצטרפים אלינו מגלים בהתחלה סקפטיות, אך בתוך זמן קצר הם רוצים את כל מה שיש לנו עם אישור FDA, וחותמים על הסכמים עתידיים לגבי מה שיקבל אישור. אנחנו מוכרים רישיון שנתי לפי מודולים לכל דבר שקיבל אישור".


מייסדי איידוק. מימין: גיא ריינר, אלעד וולך ומיכאל ברגינסקי, צילום: גיא שרייבר מייסדי איידוק. מימין: גיא ריינר, אלעד וולך ומיכאל ברגינסקי | צילום: גיא שרייבר מייסדי איידוק. מימין: גיא ריינר, אלעד וולך ומיכאל ברגינסקי, צילום: גיא שרייבר


יזמי Aidoc הוסיפו כי "גילינו שכמות הסיוע שאפשר לתת לרדיולוגים - שעובדים בלחץ גדול - באמצעות הכלי שלנו גדולה הרבה יותר. בית החולים שיבא פרסם מחקר שהעלה כי מאז התקנת המוצר שלנו פחות אנשים מתים מדימומים במוח. היכולת להציל חיים היא הכיף שלנו", אמר ברגינסקי והוסיף: "הסריקות שלנו עוברות אוטומטית, ללא כל מגע יד אדם. בתחום הושקעו כבר 2.5 מיליארד דולר, ויש מעט מאוד חברות שעובדות בבתי חולים. יש כאן אתגר עצום, והקפיצה שלנו היא שהכל אוטומטי - כל סריקה מנוטרת, ומשם מגיעות ההפתעות והדברים שלא חשבו עליהם. בעבר, אדם שעבר סריקה נאלץ לחכות לתוצאות, בעוד אנחנו מסוגלים לזהות פגיעה בן רגע", מסביר ברגינסק.

תחום סריקות בדיקות הדימות בישראל פופולרי מאוד בקרב חברות הסטארט-אפ, ובהן viz.ai וזברה מדיקל. "הישראלים חזקים מאוד בתחום הזה, ומדובר בשוק מורכב שאפשר לתקוף אותו מהרבה זוויות", ציינו יזמי Aidocd. "מה שמייחד אותנו הוא רוחב היריעה עם מספר רב של אישורי FDA - שבעה קיימים, ונוספים בתהלכי אישור. יש לנו כבר פתרונות על הפלטפורמה שאינם שלנו, שכן אנחנו משלבים חברות קטנות שאין להן יכולת לחבור לבית החולים. יש כבר שני פתרונות כאלה, וזה סממן ראשוני לקונסולידציה בתחום", אומרים ריינר וברגינסקי. 

המערכת של Aidoc מסייעת לרדיולוגים לתעדף סריקות עם ממצאים חיוביים, ובכך לזרז את הטיפול בחולים הנזקקים לטיפול מיידי, כמו כאלה שסובלים מדימום מוחי, שבץ, תסחיף ריאתי, ושברים בעמוד השדרה. התוכנה עובדת ברקע, במקביל לרדיולוג, בוחנת כל סריקה ומחפשת מחלות קריטיות וסיבוכים אפשריים. היא משמשת, בעצם, כזוג עיניים נוספות במהלך האבחוני של הרופא.


טכנולוגיה של Aidoc, גיא שרייבר טכנולוגיה של Aidoc | גיא שרייבר טכנולוגיה של Aidoc, גיא שרייבר


הפתרונות של Aidoc פועלים בששת המרכזיים הרפואיים הגדולים בישראל: הדסה בירושלים, איכילוב בת"א, המרכז הרפואי רבין בפ"ת (ביליניסון והשרון), מרכזי אסותא, שערי צדק בירושלים ובית חולים שיבא בתל השומר. זאת בנוסף למאות בתי חולים בארה"ב, במסגרת ארגון הרדיולוגים הגדול בארה"ב Radiology Partners, ובבתי חולים באירופה, ברזיל ואוסטרליה.

Aidoc הוקמה ב-2016 בידי אלעד וולך (מנכ”ל) מיכאל ברגינסקי (CTO) וגיא ריינר (סמנכ”ל פיתוח) - שלושתם בוגרי תוכנית תלפיות. החברה מעסיקה 190 עובדים, 150 מהם בישראל, והשאר באירופה ובארה״ב. Aidoc מתכננת להשתמש בסכום הגיוס להרחבת מאגר לקוחותיה בעולם ולגיוס 100 עובדים נוספים, שמרביתם ייקלטו בישראל.


תגיות