אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"אם תחום האנרגיות המתחדשות לא יקודם כתוכנית חירום לאומית, כלום לא ישתנה" איתן פרנס, מנכ"ל איגוד האנרגיה הירוקה בישראל |

"אם תחום האנרגיות המתחדשות לא יקודם כתוכנית חירום לאומית, כלום לא ישתנה"

מנכ"ל איגוד האנרגיה המתחדשת מתח בכנס של מקורות ביקורת על משרדי הממשלה השונים שלטענתנו מערימים קשיים, ולא מאפשרים לקדם במהירות פרויקטים; מקורות הציגה היום את תוכניתה להקים מערכות סולאריות על מתקני תשתית בהיקף נרחב

15.07.2021, 16:10 | ענת רואה

"הפכנו להיות בושה לעם ישראל. סיימנו את 2020 עם 5.5% בלבד של אנרגיה מתחדשת. זה נתון גרוע אפילו לעומת השכנות שלנו, יש פה חוות רוח מסביבנו בירדן ומצריים, ואנחנו עסוקים במלחמות היהודים ולמה לא להקים, ואיזה משרד ממשלתי מוביל את המדיניות הכי נכונה באנרגיה מתחדשת"  - כך אמר היום איתן פרנס, מנכ"ל איגוד האנרגיה הירוקה בישראל.

קראו עוד בכלכליסט:

פרנס השתתף בכנס שערכה חברת המים הלאומית מקורות, בנושא אנרגיות מתחדשות, במסגרתו הציג מנכ"ל מקורות אלי כהן את תוכנית החברה להקים מערכות סולאריות על חלק מהתוואי של המוביל הארצי, כמו גם מאגרי מים אחרים שפזורים ברחבי הארץ.

לפי התוכנית של מקורות, פוטנציאל הייצור המקסימלי יסתכם ב-1500 מגה וואט, יצור שווה ערך לכמעט 4 תחנות כוח של עידן עופר במישור רותם.   

איתן פרנס, מנכ"ל איגוד האנרגיה הירוקה בישראל,  איתן פרנס, מנכ"ל איגוד האנרגיה הירוקה בישראל איתן פרנס, מנכ"ל איגוד האנרגיה הירוקה בישראל,

בשיחה עם ליאור גוטמן ממקורות, הביע פרנס ביקורת על ההתנהלות הממשלתית שלא מביאה בפועל לתיעדוף של אנרגיה מתחדשת. "אם לא ייקחו את כל הרגולטורים האלה באוזן, ויקדמו את התחום כתוכנית חירום לאומית  - כלום לא ישתנה", אמר פרנס. 

לדבריו, "מבחינת יעדים, אני חושב שהממשלה הקודמת לקחה צעד אמיץ וקבעה יעדים, יש צורך בתוספת על הקיים של כ 13 אלף מגה וואט. אבל אנו במציאות בה רשות החשמל לא רוצה לשלם על הדו שימוש, המשרד להגנת הסביבה רוצה דו שימוש במאגרים אבל לא לפגוע בציפורים, משרד החקלאות רוצה דו שימוש אבל בלי לפגוע בחקלאות, ומנהל מקרקעי ישראל הם בכלל משביתי שמחות ומחכים עם החשבון לתשלום - זו המציאות שבה אנו חיים".

פרנס הדגים את הדברים בהתייחסו לפרויקט חוות הרוח בגלבוע ואמר: "לקח 10 שנים לקדם את הפרויקט בוועדות תכנון ובסוף התקינו טורבינות מדגם ישן, טורבינות רטרו. אמרתי להם 'למה לא שמתם את הדגם החדש', היה צריך לחפש בכל העולם את הדגם הישן. אמרו לי: 'השתגעת לקח 10 שנים לקבל אישורים עכשיו נגיש בקשה מתוקנת? ברור שלא".

יובל רז, סגן בכיר לחשב הכללי באוצר, צילום: דוברות האוצר יובל רז, סגן בכיר לחשב הכללי באוצר | צילום: דוברות האוצר יובל רז, סגן בכיר לחשב הכללי באוצר, צילום: דוברות האוצר

יובל רז, סגן בכיר לחשב הכללי במשרד האוצר אמר: "היינו צריכים להיות ב-10% אנרגיות מתחדשות ב-2020 ואנחנו ביעד נמוך מכך. היעד הגדול הוא לעמוד ב30% מתחדשות ב-2030. בישראל בניגוד לעולם האנרגיה המתחדשות הן בעיקר שמש. וזה תחום שדורש המון שטחים ולא הכל יכול להיות בנגב. הנגב גדול ולא מאוכלס יותר מדי ועדיין צריך במרכז הארץ וקרוב לאזורי ביקוש. לכן צריך לקדם את דו-השימוש בקרקע. אחרת לא נצליח להגיע ליעד. כלל משרדי הממשלה מקדמים ופועלים לעודד דו שימוש בקרקע, גם בחוק ההסדרים יש פרק בנושא. זה תנאי קריטי והכרחי על מנת לעמוד ביעד ה30% אנרגיה מתחדשת".

אריאל אבלין, סגן בכיר ברשות החברות הממשלתיות אמר כי רשות החברות מעודדת את החברות הממשלתיות לקדם פרויקטים בתחום האנרגיות המתחדשות, שיש בהן 

אנחנו מעודדים את החברות הממשלתיות לקדם מהלכים כאלה, פעולות שמשרתות את החברה מבחינה עסקית וגם נותנות ערך מוסף, במקרה הזה סביבתי. זה מהלך שמייצר win-win בהרבה היבטים".

תגיות