אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אפל נענתה לבקשת אמזון והסירה אפליקציה לזיהוי ביקורות מזויפות פייקספוט | צילום מסך

אפל נענתה לבקשת אמזון והסירה אפליקציה לזיהוי ביקורות מזויפות

ענקית המסחר המקוון התלוננה כי פייקספוט מספקת מידע מטעה, והיא בעלת פוטנציאל לסיכון בטיחותי למשתמשים בה; מפייקספוט נמסר כי אפל פעלה "ללא הוכחות"

17.07.2021, 09:38 | חדשות חוץ

אפל הסירה מחנות האפליקציות שלה את אפליקציית פייקספוט (Fakespot), שמזהה ביקורות מוצרים מזויפות. זאת בעקבות תלונתה של אמזון שהאפליקציה סיפקה מידע מטעה והיא בעלת פוטנציאל לסיכון בטיחותי, כך דיווחו באתר CNBC. 


קראו עוד בכלכליסט:


אמזון, צילום: Mike Segar אמזון | צילום: Mike Segar אמזון, צילום: Mike Segar

האפליקציה מבוססת על ניתוח מהימנות הביקורות המתפרסמות על מוצרים שנמכרים באמזון ומעניקה להן ציון מ-A (מצוין) ל-F (נכשל). האפליקציה גם מספקת לקונים המלצות למוצרים שזכו לציון גבוה בקרב הצרכנים. 

מאמזון נמסר כי התלוננה בפני אפל על האפליקציה לאחר שגבר החשש שגרסה מחודשת שלה מבלבלת את הצרכנים מכיוון שהיא מציגה את אתר אמזון בתוך האפליקציה כשהקוד של פייקספוט ותכנים נוספים כתובים מעליו. לפי אמזון, היא אינה מרשה לאפליקציות לעשות זאת. "האפליקציה המדוברת סיפקה ללקוחות מידע מטעה על המוכרים שלנו והמוצרים שלהם, פגעה בעסקים של המוכרים ויצרה סיכונים בטיחותיים פוטנציאליים", מסר דובר של אמזון. 

באפל בדקו את התלונה ואתמול הסירו את האפליקציה. 


פייקספוט, צילום מסך פייקספוט | צילום מסך פייקספוט, צילום מסך


ביקורות מזויפות או מטעות הפכו לבעיה משמעותית עבור פלטפורמות המסחר המקוון, ובראשן אמזון. בהתאם החברה הגבירה לאחרונה את המאמצים שלה לזהות ולחסום ביקורות מסוג זה. במקביל גם הרשויות בארה"ב ובמדינות אחרות פועלות לבלום את הביקורות המזויפות. 

ככל שביקורות אלו הלכו והתרבו כך צצו להן אפליקציות שמבטיחות לסייע לצרכנים לזהות אותן. מלבד פייקספוט פועלות בתחום גם ReviewMeta ו-ReconBob. 

מאפל מסרו כי אמזון הגישה את התלונה ב-8 ביוני נגד פייקספוט בגין הפרת זכויות קניין רוחני. לפי אפל, הם סיפקו לאפליקציה את הכלים שיעזרו לה להישאר בחנות האפליקציות והעניקו לה "די והותר זמם" לפתור את הבעיות. עם זאת, דובר של אפל לא ענה על השאלה אילו כללים של אפל הפרה פייקספוט. 

לפי אמזון, הטכניקות שפייקספוט מיישמת מאפשרות לה לאסוף מידע על המשתמשים ולעקוב אחר הפעולות שלהם. 

מייסד ומנכ"ל פייקספוט, סעוד חאליפה, אמר בתגובה ל-CNBC כי הם מערערים על טענותיה של אמזון שהאפליקציה מהווה סיכון בטיחותי, ואמר שאף שהאפליקציה אוספת חלק מהמידע על המשתמשים היא אינה מוכרת אותו לצד שלישי. לדבריו, "אנחנו לא גונבים מידע של המשתמשים, מעולם לא עשינו זאת. הם לא הציגו שום הוכחות ואפל פעלו בלי שום הוכחות". 

בשלב זה האפליקציה עדיין זמינה בפליי סטור של גוגל. 


תגיות