אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
Oppo מציגה: סמארטפון פרימיום מעוצב במחיר סביר סמארטפון Oppo Reno5 Pro 5G | רפאל קאהאן

בדיקת כלכליסט

Oppo מציגה: סמארטפון פרימיום מעוצב במחיר סביר

Oppo Reno5 Pro כולל לא מעט פשרות: מעבד מ-2020, ללא הגנה רשמית מפני מים - ומצלמה פושרת. מנגד הוא מספק מסך מצוין, משקל נמוך ואיכות בנייה יוקרתית

17.07.2021, 16:36 | רפאל קאהאן

אחרי שהציגה את מכשיריה הזולים ואת דגם הפרימיום שלה, יצרנית הסמארטפונים הסינית Oppo, החלה להוסיף גם דגמים במחירים יותר ממוצעים. ה-Oppo Find X3 שסקרנו כאן לפני כחודשיים עולה מעל 4,000 שקל, כאשר מכשירי סדרת A שלה עולים סביב ה-1,000 שקל. את הפער בין שני התמחורים האלה ממלא ה-Reno5 Pro שמיועד למי שרוצה סמארטפון עם יכולות פרימיום אבל לא מעוניין לשלם מחיר גבוה.


קראו עוד בכלכליסט:



סמארטפון Oppo Reno5 Pro 5G, רפאל קאהאן סמארטפון Oppo Reno5 Pro 5G | רפאל קאהאן סמארטפון Oppo Reno5 Pro 5G, רפאל קאהאן


מה שהחברה עשתה אינו חדש או מוזר. היא לקחה מכשיר שהושק בשנה שעברה (ה-Reno5 Pro המקורי עם מעבד מדיה-טק) ופשוט החליפה לו את המעבד, את המצלמה ואת מפרט הזכרון ומיתגה אותו מחדש. זאת אומרת שמה שאנחנו מקבלים בישראל כ-Reno5 Pro הוא למעשה דגם שהושק באירופה תחת השם Find X3 Neo. בשביל להוסיף קצת בלבול ישנו כעת דגם חדש בשם Reno6 שמיועד להחליף את ה-Reno5 המקורי. מבולבלים? גם אנחנו. מה שבטוח הוא שאם תנסו לרכוש את הטלפון הזה באירופה תחת שמו הישראלי תקבלו מכשיר שדומה לו מאוד חיצונית אך שמתבסס על מפרט יותר נחות. אז שימו לב לכך אם אתם מתכננים לנסות להשיג אותו בחו''ל. 

עיצוב ומבנה: נאה, דקיק ואלגנטי אך ללא הגנה רשמית מפני מים

אחת הסיבות לכך שהיצרנית לא שינתה את העיצוב של הדגם עליו התבססה קודם לכן היא כנראה שלא היה ממש צורך בכך. המכשיר מאוד נאה, בעל תצורה שמזכירה מעט את מכשירי סמסונג האחרונים אבל עם מסך אדג' משתפל לשוליים. אני לא חסיד גדול של מסכים אלה מסיבות שונות, אך בעיקר כי הם פחות נוחים לשימוש שוטף וגם בגלל שהם נוטים להישבר יותר ממסכים בעלי זכוכית ישרה. חיסרון שני הוא שאין למכשיר כל תקן הגנה מפני מים או אבק. זה לא אומר שהוא ייהרס אם ינחתו עליו כמה טיפות - אבל זה אומר שאם הוא כן יינזק ממים לא תחוסו תחת אחריות היצרן. בכל מקרה, אין כאן הגנה רשמית אז צריך להיזהר. 


מכשיר דקיק, רפאל קאהאן מכשיר דקיק | רפאל קאהאן מכשיר דקיק, רפאל קאהאן


מבחינת מבנה, הפאנל הקדמי מבוסס על זכוכית גורילה דור 5 מה שמבטיח עמידות מסוימת לפגיעות אם המכשיר נופל. מאחור, הגב מבוסס על זכוכית אטומה שזכתה לגימור עדין ומחוספס. התחושה מאוד נעימה וכבונוס המכשיר לא מחליק בקלות. מערך המצלמה מורכב במגרעת שממוקמת בחלק השמאלי העליון. התצורה מאוד דומה לעיצוב של סמסונג במכשיריה החדשים. אז מקורי זה לא, אבל שימושי זה כן מפני זו מגרעת רדודה יחסית והיא אינה גורמת למכשיר להתנדנד מצד אל צד כשהוא מונח על גבו. 


הגב נאה ובגימור מחוספס שמונע החלקה, רפאל קאהאן הגב נאה ובגימור מחוספס שמונע החלקה | רפאל קאהאן הגב נאה ובגימור מחוספס שמונע החלקה, רפאל קאהאן


כפתורי התפעול של הווליום מורכבים בצד שמאל בעוד כפתור ההדלקה מורכב בצד ימין. זו תצורה שאינה חביבה עלי מסיבה אחת מאוד פשוטה. אם מחזיקים את הטלפון ביד הסיכוי שתבצעו צילומי מסך בטעות גבוה מאוד. זה מעצבן ובעיקר יכול למלא את האחסון בתמונות מיותרות שלאחר מכן צריך למחוק ידנית. 


כפתור הפעלה בצד ימין ומסך משתפל, רפאל קאהאן כפתור הפעלה בצד ימין ומסך משתפל | רפאל קאהאן כפתור הפעלה בצד ימין ומסך משתפל, רפאל קאהאן


מנגד המכשיר דקיק (קצת פחות מ-8 מ''מ) וקליל יחסית לתחרות. משקלו כ-184 גרם ומאחר שהוא לא רחב ומעוגל בצדדיו האחיזה בו נוחה מאוד והוא לא מעמיס על הכיס או התיק. בקיצור, זה מכשיר עם מסך גדול שמעניק תחושה שהוא הרבה יותר קטן. בנוסף איכות החומרים והצבעים מעניקים לו תחושת פרימיום שזה תמיד טוב.

חומרה: מעבד הדגל של שנה שעברה עם מסך הדגל של שנה שעברה

כדי להפוך את הרינו 5 לסוג של סמארטפון דגל זול, אופו בחרה להתבסס על מפרט מכשירי הדגל של 2020. זו לא בחירה רעה כלל וכלל. תמצאו כאן מסך AMOLED של סמסונג בן 6.55 אינץ' ועם קצב רענון מסך של 90 הרץ - לעומת 120 הרץ במכשירי הדגל של 2021 - וברזולוציית FHD. המסך מצוין והבהירות שלו מעולה, אבל משהו בחיישן הבהירות לא תמיד עבד לי ולפעמים באור שמש מלא התמונה נשארה קצת כהה מדי. 


איכות התצוגה לא תמיד אחידה בתאורה בעייתית, רפאל קאהאן איכות התצוגה לא תמיד אחידה בתאורה בעייתית | רפאל קאהאן איכות התצוגה לא תמיד אחידה בתאורה בעייתית, רפאל קאהאן


אני לא יודע אם זו בעיית תוכנה או כיול של עוצמת התאורה, אבל בבית לעומת זאת בתאורה אפלולית המסך לפעמים מגביר את הבהירות למקסימום (800 ניט ו-1,100 ניט בבהירות מקסימלית נקודתית). הערכתי היא שמדובר כנראה בבעיית תוכנה או שהחיישן לא מכויל כנדרש שכן הפאנל עצמו עובד מצוין, כלומר זה משהו שניתן בתקווה לתקן בעדכון עתידי של המכשיר. בכל אופן מעבר לכך איכות התצוגה מצוינת גם אם קצב הרענון הגבוה לא ממש משנה הרבה מבחינת תחושת השימוש. 


התצוגה בתנאים רגילים מעולה, רפאל קאהאן התצוגה בתנאים רגילים מעולה | רפאל קאהאן התצוגה בתנאים רגילים מעולה, רפאל קאהאן


המעבד הוא הסנאפדרגון 865, מעבד הדגל של 2020 שעדיין נחשב למפלצת ביצועים. הוא מעניק לרינו 5 יכולת להתמודד עם כל המטלות האפשריות. מגיימינג, מולטימדיה ועד צילום, מדובר במכשיר זריז מאוד שלא יגרום לכם לפהק בהמתנה לטעינה של אפליקציה או משחק. מאחורי הקלעים תמצאו כאן 12 גיגה-בייט זכרון פעולה מהיר ו-256 גיגה-בייט מרחב אחסון. אלו נתונים מצוינים במיוחד בהתחשב שתקן האחסון הוא UFS 3.1 המהיר מאוד. מנגד אין כאן חריץ הרחבה - אז מה שיש זה מה שתקבלו. 


הרמקול התחתון ושקע הטעינה, רפאל קאהאן הרמקול התחתון ושקע הטעינה | רפאל קאהאן הרמקול התחתון ושקע הטעינה, רפאל קאהאן


יכולות המולטימדיה שלו טובות אבל לא מבריקות. הרמקולים סטריאופוניים, אך מכוילים לצלילים גבוהים - זאת אומרת שכדיבורית מדובר באחלה מכשיר, אבל אם תרצו לשמוע דרכו מוזיקה או לצפות בסרטונים זה פחות מתאים. אין כאן גם שקע אוזניות רגיל. אבל כן יש תמיכה בבלוטות' 5.2 ו-aptX HD - תקנים שיאפשרו לכם לחבר אוזניות באיכות גבוהה. מבחינת איכון איכות תקשורת, לא צפינו בעיות, שיחות טלפון נשמעות היטב ואיכות הקליטה נשמרת גם במקומות מעט בעייתיים. ה-GPS מדויק יחסית וניווט עם האפליקציות המוכרות עבד לנו היטב.


סורק טביעות האצבעות עובד מצוין
, רפאל קאהאן סורק טביעות האצבעות עובד מצוין | רפאל קאהאן סורק טביעות האצבעות עובד מצוין
, רפאל קאהאן


מבחינת הסוללה, אני קצת מאוכזב. נתחיל מהנתונים, היא בעלת קיבול רשמי של 4,500 מיליאמפר שעה. זה לא הרבה ולא מעט, בדיוק באמצע ועל פי הניסיון שלי (לאחר כמה ימי כיול) אורך החיים הממוצע שלה בשימוש רגיל שכלל קצת ניווט, רשתות חברתיות, גלישה, קצת משחקי קזו'אל וצילומים מגיע לבין יום ליום וחצי. זאת אומרת שבגדול אני מטעין אותו בערך פעם ביום. זה נחשב הרבה בייחוד שאין כאן מסך ענק. אבל קצב הרענון כנראה משפיע. ייאמר לזכותו שמהירות הטעינה גבוה מאוד וניתן לקבל סוללה מלאה בכ-30 דקות. מה שכן אין טעינה אלחוטית. בקיצור, זהו לא מכשיר למישהו שנוהג להסתובב הרבה בשטח ואין לו מטען זמין בכל עת.  

תוכנה: נוחה לשימוש אבל עם קצת באגים מעצבנים

הרינו 5 מציע את ממשק הבית של Oppo (ובקרוב גם של וואן פלוס) Color OS בגרסתו ה-11. זהו ממשק יעיל שמזכיר מאוד את חוויית השימוש באנדרואיד 11 AOSP (זאת אומרת בגרסת גוגל שלה, ר''ק) אבל כולל גם כל מיני שדרוגים כגון תמיכה במצב משחקים מובנה שמאפשר להסיט את כל משאבי המכשיר למשחקים או יכולת להתאים אישית כמעט כל פרמטר במכשיר. כל זה טוב ויפה אבל מצאנו גם כל מיני באגים מעצבנים שהעיבו מאוד על חוויית השימוש.


הרבה מאור אפשרויות התאמה אישית, רפאל קאהאן הרבה מאור אפשרויות התאמה אישית | רפאל קאהאן הרבה מאור אפשרויות התאמה אישית, רפאל קאהאן


נתחיל מהבעיה העיקרית שממנה סבלתי והיא עוצמת הצלצול. כאשר ניסיתי לשנות את ערכת הנושא הבסיסית דרך חנות הערכות של Oppo לפתע עוצמת הצלצול החלה להשתנות. לפעמים לא הייתי שומע כלל צלצול ולפעמים הוא היה משתתק למרות שהגברתי אותו מספר דקות לפני. אני לא יודע אם יש כאן בעיה ספציפית למכשיר הסקירה שניתן לי אבל זה מאוד מעיק. עוצמת ההתראות גם היא אינה מהגבוהות, כך שאם אתם מאלה שצריכים תזכורת בפול ווליום על כל הודעה או שאתם נוהגים לבלות במקומות עם רעש רקע חזק, הרינו 5 הוא אולי לא הבחירה הטובה ביותר עבורכם. אני מקווה שמדובר בבאג שהחברה תתקן, אבל חייבים להודות שכבר שנים שלא מצאתי כאלה במכשירי פרימיום. 


וילון ההתראות והגישה המהירה להגדרות, רפאל קאהאן וילון ההתראות והגישה המהירה להגדרות | רפאל קאהאן וילון ההתראות והגישה המהירה להגדרות, רפאל קאהאן


מעבר לבאג הזה שדי מעצבן, ישנם לפעמים באגים קטנים כמו אפליקציות שפתאום קורסות או נסגרות. אני לא יודע אם זה קשור למנגנון ניהול החשמל שיכול להיות מאוד אגרסיבי כאן, אבל אם כן כדאי אולי לבצע קצת QA כדי לפתור את הבעיות האלה. מה שכן, עדכון האנדרואיד האחרון של המכשיר כולל את תיקון האבטחה של יוני 2021 - כלומר המכשיר בטוח. אני לא מכיר את קצב עדכוני התוכנה של Oppo, אבל אם נסתמך על אלה של וואן פלוס - אז מדובר במכשיר שלא יסבול מחורי אבטחה. בסך הכל התוכנה שלו טובה וכוללת הרבה מאוד אפשרויות התאמה אישית, אבל הבאגים שחוויתי קצת מעיקים ואני מקווה שגם כאן היצרנית תדע לפתור אותם בעדכון עתידי.

מצלמה: עקב אכילס של המכשיר

מערך הצילום של הרינו 5 כולל ארבע עדשות מאחור ועוד מצלמת סלפי בחריר במסך מקדימה. המצלמה הראשית מציעה 50 מגה-פיקסל כאשר כל 4 פיקסלים מחוברים ליצירה של תמונת 12.6 מגה-פיקסל בקירוב. המצלמה המשנית משמשת לצילומי זום ולה הגדלה של עד פי 2 אופטית ועד פי 5 היברידי כמו גם רזולוציה של 13 מגה-פיקסל. ישנו גם חיישן זווית רחבה בן 16 מגה-פיקסל וחיישן מאקרו בן 2 מגה-פיקסל. מצלמת הסלפי מציעה 32 מגה-פיקסל.


מערך צילום מצוין על הנייר, רפאל קאהאן מערך צילום מצוין על הנייר | רפאל קאהאן מערך צילום מצוין על הנייר, רפאל קאהאן


בסך הכל על הנייר מדובר בנתונים טובים מאוד. למצלמה הראשית יש ייצוב תמונה אופטי, תמיכה ב-PDAF ומפתח צמצם של 1.8. עם זאת לשאר החיישנים אין יצוב אופטי, אך זה לא נורא כי גם למתחרים ברמת המחיר הזו לרוב אין את התכונה הזו. אבל, לצערנו, המצלמה הזו קצת מאכזבת. זה לא שהיא גרועה, איכות הצילום שלה טובה באופן כללי, אלא שהיא לא מספיק טובה לקטגוריה ולרמת המחיר של המכשיר. כדי לסבר את האוזן, ישנם מכשירי ביניים כיום שאיכות הצילום שלהם טובה יותר. אמנם לא תקבלו כאן תמונות מגורענות או מרוחות, אבל ישנן כמה בעיות כגון הנטייה של העדשה הרחבה לעגל את הפינות של אובייקט הצילום למשל או הפרשי החשיפה הגדולים בין החלקים המוארים לאפלים בתמונה. 


אבל לא מרשים בחיים האמיתיים, רפאל קאהאן אבל לא מרשים בחיים האמיתיים | רפאל קאהאן אבל לא מרשים בחיים האמיתיים, רפאל קאהאן


אבל אם אתם מסתפקים בצילומים שמיועדים לרשתות לחברתיות וליום יום, זו מצלמה שעושה עבודה טובה מאוד. הפרדת הצבעים טבעית, ואין שום בעיה לצלם בלילה. יש כאן גם תכונה שנקראת תבניות SoLoop שמאפשרות להוסיף את התמונה שצילמתם לתוך סרטון מעוצב מראש וכך לתת ערך מוסף למה שאתם משתפים עם החברים. זה חביב והתוצאות די מפתיעות באיכותן. מצב המאקרו דורש להיכנס לחלון ולהקיש עליו, כך שזה לא הכי אינטואיטיבי אבל ניחא. מנגנון ה-AI מספק תוצאות טובות, וכך גם מצלמת הסלפי, ישנה תמיכה בצילום וידאו של עד 4K ב-60 פריימים לשנייה שזה נתון טוב יותר מרוב המכשירים כיום בשוק.


דיוקנאות בתאורה בעייתית טובים למדי אבל לא יוצאי דופן באיכות, רפאל קאהאן דיוקנאות בתאורה בעייתית טובים למדי אבל לא יוצאי דופן באיכות | רפאל קאהאן דיוקנאות בתאורה בעייתית טובים למדי אבל לא יוצאי דופן באיכות, רפאל קאהאן


סיכום ואלטרנטיבות: איכות של פרימיום במחיר של פחות מ-3,000 שקל

מחירו של הרינו 5 הוא כ-2,900 שקל. במחיר הזה הוא מתחרה בשלושה מכשירים עיקריים: הוואן פלוס 9 של מותג הבת, המי 11 של שיאומי והסמסונג S20 FE כאשר לאחרון יש את אותו דגם מעבד ותג מחיר נמוך בכ-800 שקל כיום. בסך הכל הרינו 5 נותן פייט טוב לשלוש היריבים שלו. אבל אין סעיף אחד שניתן לומר שבו הוא מכה אותם. הוואן פלוס 9 מציע הגנה מפני מים שאין לרינו ומעבד מתקדם יותר; גם המי 11 מציע מעבד מודרני יותר, מצלמה הרבה יותר טובה ועיצוב יוקרתי; והסמסונג S20 FE מציע את אותה החומרה במחיר זול בהרבה. אמנם לרינו יש גם יתרונות: טעינה מהירה, משקל נמוך ועיצוב יוקרתי, מסך ואיכות בנייה מצוינת. אבל זה לא משהו שלא תמצאו אצל המתחרים. 


הרינו 5 פרו הוא בסך הכל מכשיר דגל שמחירו מעט מתחת לממוצע. הוא יתאים למי שרוצה מכשיר בעל מותג שאינו סמסונג, אפל, וואן פלוס או שיאומי, מחפש מצלמה סבירה ומפרט חזק . הוא אמנם סובל מבאגים קטנים והמצלמה לא האיכותית ביותר שניתן למצוא, אבל באגים ניתן לפתור בעדכוני תוכנה והמצלמה בסך הכל נהנית מביצועים מספקים לרוב המשתמשים. איכות הבנייה, המשקל הנמוך יחסית והארגונומיה הטובה שלו הופכים אותו למכשיר שתענוג להסתובב איתו בכיס וכבונוס הוא אחלה מכשיר למשחקים גם אם הסוללה לא מרשימה. אז כל עוד אתם מודעים לחסרונות שלו ומשלימים עימם, הרינו 5 פרו הוא מכשיר מצוין לשימוש יומיומי ששווה לבדוק במקביל לשמות המוכרים יותר. 


תגיות