אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
גם חברות ניהול התגמולים נהנות מהבוננזה בענף ההייטק נשים אישה חיסכון פנסיה מחשבון מחשב אשת עסקים 2 | צילום: שאטרסטוק

גם חברות ניהול התגמולים נהנות מהבוננזה בענף ההייטק

הצמיחה המהירה בחברות ההייטק הגדולות והבוגרות שמגייסות יותר ויותר עובדים, והנוהג המתרחב של חלוקת אופציות לכל הדרגים בחברה, מגדילים דרמטית גם את הריטיינר שמקבלות חברות ניהול התגמולים

18.07.2021, 06:54 | סופי שולמן

"בתקופה האחרונה רואים משהו אחר בשוק, יש הרגשה מיוחדת במסדרונות של חברות הייטק שמנפיקות ומגייסות סכומי עתק ‑ יש חשמל במסדרונות, אנשים מחוייכים, כולם חיכו לרגע הזה", כך מתאר טל דורי, מנכ"ל IBI CAPITAL, שמתמחה בניהול תגמולי עובדים ונאמנויות, את המתרחש בחברות ההייטק. אבל החשמל, ועמו גם הכסף, זורם גם לספקי השירותים של חברות ההייטק, כמו למשל חברות ניהול התגמולים. 


קראו עוד בכלכליסט:


מספיק להעיף מבט בביצועים של אי.בי.אי קפיטל, שנחשפים כחלק מהדו"חות הכספיים של בית ההשקעות, כדי להבין את הבוננזה של השנים האחרונות. הכנסות הפעילות, אותה רכש IBI מבית ההשקעות תמיר פישמן ב־2017 ב־38 מיליון שקל בלבד, הוכפלו פי חמישה בין 2017 ל־2020 והגיעו מ־11.5 מיליון שקל ב־2017 ל־56 מיליון שקל בשנה שעברה. 2021, שנפתחה בסערה, משקפת קצב הכנסות שנתי של כ־80 מיליון שקל. מדובר גם באחת הפעילויות הרווחיות ביותר עבור בתי ההשקעות. הרווח הנקי של IBI CAPITAL מהווה 40% מהכנסותיה.

שוק ניהול תגמולי עובדים מתחלק היום בין שלוש חברות, כאשר לצד IBI פועלות גם איזופ, כחלק מבית ההשקעות אקסלנס, ובנפיטס, שפועלת בתוך אלטשולר שחם. IBI קפיטל ואיזופ הן המובילות בשוק ואילו בנפיטס קטנה משמעותית. על פי הערכות, IBI ואיזופ מחזיקות כל אחת בכ־40% מהשוק, כאשר IBI חזקה במיוחד בקרב החברות הישראליות שנסחרות בניו יורק ולאיזופ נוכחות גדולה במיוחד בקרב מרכזי הפיתוח הבינלאומיים. בנפיטס נותרה מאחור בשנים האחרונות ול"כלכליסט" נודע כי היא אף עוברת טלטלה ניהולית משמעותית בימים אלה, עם עזיבתם של שני בכירים בחברה: דנה גרנות, שכיהנה כמשנה למנכ"ל, ורועי פישר, ששימש כסמנכ"ל התפעול.



טל דורי, אודליה פולק, צילום: אילן בשור טל דורי, אודליה פולק | צילום: אילן בשור טל דורי, אודליה פולק, צילום: אילן בשור

המודל העסקי של החברות מבוסס על קבלת ריטיינר מחברות הייטק, כפונקציה ממספר העובדים שמקבלים תגמול הוני ועמלות שמשלמים העובדים שמבצעים פעולות מכירה בחשבון האישי שלהם. הצמיחה המהירה בחברות הגדולות והבוגרות, בין אם פרטיות ובין אם ציבוריות, שמגייסות יותר ויותר עובדים, כמו גם הנוהג המתרחב של חלוקת אופציות לכל הדרגים בחברה, מגדילה דרמטית גם את הריטיינר שמקבלות חברות ניהול התגמולים. כניסתן של אופציות לתוך הכסף מעודדת את העובדים לממש לפחות חלק מאחזקותיהם, ותורמת במישור נוסף להגדלת ההכנסות.

"בשלוש השנים האחרונות עשינו מעל 600 עסקאות מיזוגים וסקנדרי והסכום שזרם דרכנו לעובדים מסתכם ב־30 מיליארד דולר", אומר דורי. כמובן שגם העסק גדל דרמטית. אם IBI קיבלה עם פעילות האופציות של תמיר פישמן 2 מתכנתים, הרי שכיום היא מעסיקה 15 מתכנתים ובסך הכל 120 עובדים. ל־IBI כ־1,600, לקוחות שמעסיקים יותר מ־100 אלף עובדים. 

תגיות