אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
יש אישור: סופרגז, פזגז, סונול, סלקום ו-HOT ימכרו חשמל מונה חשמל דיגיטלי חכם | צילום: צביקה טישלר

בלעדי לכלכליסט

יש אישור: סופרגז, פזגז, סונול, סלקום ו-HOT ימכרו חשמל

בעוד שבועיים אמור להיפתח הפיילוט במסגרתו יוכלו עשרות אלפי בתים בישראל בהם מותקן מונה חכם, להתנתק מחברת החשמל ולקנות חשמל בתעריף מוזל. בישיבתה בשבוע שעבר אישרה רשות החשמל ל-18 חברות להתחיל במכירה

18.07.2021, 09:44 | ענת רואה

רשות החשמל אישרה ל-18 חברות להתחיל למכור חשמל לצרכנים פרטיים, במסגרת הפיילוט שיפתח בשבועות הקרובים. לידי כלכליסט הגיעה רשימת החברות שקיבלו אישור וביניהן: סופרגז, סונול, HOT, פזגז, סלקום וחברות נוספות.

הפיילוט מיועד רשמית להתחיל בסוף החודש, וצרכנים ראשונים שיצטרפו אליו יקבלו חשבון חשמל מספק פרטי כבר בספטמבר. 

קראו עוד בכלכליסט:

במסגרת הפיילוט של רשות החשמל, יוכלו כמה עשרות אלפי משקי בית בישראל שבהם מותקן מונה חשמל דיגיטלי, לבחור לעזוב את חברת החשמל ולרכוש חשמל מספק אחר. באופן זה הם יוכלו להוזיל את חשבון החשמל בכ-7%. 

מונה חשמל דיגיטלי חכם, צילום: צביקה טישלר מונה חשמל דיגיטלי חכם | צילום: צביקה טישלר מונה חשמל דיגיטלי חכם, צילום: צביקה טישלר

ההתנתקות מחברת החשמל אינה כרוכה בכל שינוי תשתית שכן חברת החשמל תשאר מונופול טבעי בתחום רשת ההולכה והחלוקה, והתחרות היא על מקטע השיווק. כל זאת כחלק מהרפורמה במשק החשמל. ייצור החשמל כבר נפתח לתחרות לפני מספר שנים, וכיום מייצרים יצרני החשמל הפרטיים כ-40% מהחשמל בישראל. יחד עם זאת, עד כה הם לא יכלו למכור את החשמל לצרכנים ביתיים אלא יכלו להתחרות רק על כמה אלפי לקוחות מסחריים גדולים.

עוד חברות שקיבלו רישיון במסגרת הפיילוט: OPC אנרגיה, תחנת הכוח הפרטית בשליטת עידן עופר; חברת תיקום תקשורת; תחנת הכוח דוראד; שיכון ובינוי אנרגיה; חברת תשתית הטעינה החשמלית אפקון תחבורה חשמלית; אלייד תשתיות; ג'ינרג'י; רפק אנרגיה; חד אסף מתכות; אנרג'יקס אנרגיות מתחדשות; אסקו ישראל – שירותי חשמל ואנרגיה; משק אנרגיה; ואדלטק הספקת חשמל. 

הדרישות העיקריות של רשות החשמל כתנאי לקבלת הרישיון היה מערך שירות לקוחות פעיל וכן הון עצמי בהיקף 50 מיליון שקל.

המכשול העיקרי בדרך לרפורמה הוא המונה החכם, שמותקן כיום רק ב-40 אלף מונים ביתיים. זאת מתוך 2.6 מיליון לקוחות שונים, כלומר רק ב-1.5% ממשקי הבית בישראל מותקן המונה שבלעדיו אי אפשר להינות מהתחרות. רשות החשמל הגבילה את הפיילוט מלכתחילה רק ל-22,000 בתי אב, כלומר פחות מ-1%.

הערים המרכזיות בהן הותקנו מונים חכמים עד כה הן מודיעין, וגם באר שבע, ירושלים, נתניה, גבעת עדה ובינימינה וכל שכונה חדשה שמוקמת בישראל. בכל יתר הערים פריסת המונים החכמים היא אפסית עד זניחה.

בינואר השנה ערכה רשות החשמל כנס ראשון לספקים פרטיים ומתעניינים בקבלת רישיון אספקה ובכלכליסט נחשף אז כי חברות ובהן HOT ופז התכוונו להיכנס לתחום. בחודש שעבר החלה הגשת הרישיונות, כאשר ניתן להמשיך בקשה לרישיון כל העת, אך בינתיים כבר אושרו 18 המשתתפות הראשונות בפיילוט. 

בהחלטת רשות החשמל שהתקבלה בשבוע שעבר נכתב כי מבקשות הרישיון הפקידו ערבות בנקאית בסכום של 2 מיליון שקל בידי הרשות, והרישיון שלהם יכנס לתוקף עם חתימת שרת האנרגיה קארין אלהרר. 

ביום חמישי שעבר דיווחה סופרגז על כניסתה לתחום אספקת חשמל ללקוחות קצה פרטיים, ומנכ"ל החברה כפיר נבון מסר: "קבלת רישיון מספק חשמל ירחיב את פעילותה של סופרגז בתחום אספקת חשמל ללקוחות קצה ומהווה נדבך נוסף וחשוב באסטרטגיית החברה לביסוס מעמדה כספקית אנרגיה מובילה ורב תחומית. בהתאם לאסטרטגיה זו, הודענו בחודשים האחרונים גם על כניסה לתחום אגירת החשמל וכניסה לתחום האנרגיות המתחדשות. אנו ממשיכים לפעול לביסוס מעמדנו כשחקן משמעותי בשוק האנרגיה הישראלי, ופועלים גם לאיתור עסקאות בתחום האנרגיה בחו"ל, כשבמקביל אנחנו פועלים להמשך פיתוח פעילויות הליבה שלנו בתחום הגפ"מ, הגז הטבעי והקוגנרציה".


תגיות