אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אקזיט בשידור חי: LiveU מכפר סבא נמכרת ב-400 מיליון דולר מכונית מירוץ FORMULA G1 של חברת GRIIIP, עם מצלמה של LIVEU | צילום: יחצ LIVEU

בלעדי לכלכליסט

אקזיט בשידור חי: LiveU מכפר סבא נמכרת ב-400 מיליון דולר

פרנסיסקו פרטנרס רכשה את החברה הישראלית שפיתחה שיטה להעברת שידורים חיים ב־200 מיליון דולר ב־2019, וכעת מנהלת מו"מ למכירתה לקרן קרלייל. מדובר בהשקעה ראשונה של קרלייל בארץ

19.07.2021, 06:54 | גולן חזני

חברת לייביו (LiveU) מכפר סבא מחליפה בעלות בפעם השנייה בתוך שנתיים. ל"כלכליסט" נודע כי קרן פרנסיסקו פרטנרס, שרכשה את החברה במאי 2019, מוכרת אותה לקרן קרלייל תמורת כ־400 מיליון דולר. המשא ומתן נמצא בשלבים מתקדמים מאוד.


קראו עוד בכלכליסט:

פרנסיסקו פרטנרס, שמנוהלת בארץ על ידי ערן גורב, רכשה את החברה במאי 2019 תמורת 200 מיליון דולר מידי בעלי המניות שהשקיעו בה, בהם ויולה ונצ'רס, פיטנגו, לייטספילד וקינן פרטנרס שנוהלה בידי השר לשעבר יזהר שי מכחול לבן. ברכישה השתתפה קרן IGP של חיים שני ומשה ליכטמן שהצטרפה כבעלת מניות מיעוט.

לייביו מאפשרת העברת שידורים חיים באמצעים מועטים מכל מקום בעולם. החברה פיתחה מערכת שמחליפה את ניידות הלוויין שבאמצעותן הועברו שידורים חיים מאירועים שונים ובעיקר אירועי ספורט. המערכת משדרת את הווידיאו על רשתות סלולריות במקום רשתות לווייניות, באמצעות חלוקת השידור לכמה כרטיסי סים, שמעבירים את החלקים השונים על רשתות סלולריות שונות. הדבר מבטיח שידור רציף שלא ייתקע בשל תקלה באחת הרשתות.

 ,   ,

המכשיר של לייביו מתחבר למצלמה ושולח את הווידיאו לענן של החברה, ומשם כל קטעי הווידיאו מנותבים ליעדם. הטכנולוגיה של החברה שימשה, בין היתר, לשידור אירועים חדשותיים ברחבי העולם. שידור באמצעים אלה חוסך לרשת עלויות יקרות של שיגור צוותי הפקה לאירוע, שמלווה גם במשלוח ציוד ובשימוש בלוויינים בעלויות גבוהות.

תשתתף גם באולימפיאדה

החברה, שהוקמה ב־2006, גייסה עד למכירתה לפרנסיסקו פרטנרס 50 מיליון דולר. 27 מיליון דולר מהם גויסו ב־2012. על פי הערכות, ליביו רושמת הכנסות של 80-70 מיליון דולר בשנה.

החברה הוקמה על ידי שמוליק וסרמן (שמכהן כמנכ"ל), אביחי כהן (סמנכ"ל תפעול) ורוני אוחיון (לשעבר סמנכ"ל הטכנולוגיות). רונן ארטמן משמש כסגן נשיא לשיווק. לחברה 3,000 לקוחות ב־130 מדינות. החברה מעסיקה כ־270 עובדים ביותר מ־20 מדינות, כמחציתם במרכז הפיתוח בישראל.

עם לקוחות החברה נמנים ערוצי שידור כגון AP, BBC, CNN סקיי ניוז ופוקס ניוז, וכן NFL, ESPN ופייסבוק. כמו כן נבחרה לספק פתרונות העברת שידורי וידיאו חיים על גבי רשת התקשורת החדשה בדור 5 שנפרסה ביפן. מפעילת הסלולר היפנית NTT DoCoMo תספק גם שירותי דאטה ותמיכה מקומית לשירותי לייביו שיוצעו לרשתות השידור שיגיעו לסקר את המשחקים האולימפיים שיחלו בסוף השבוע.

לייביו רשמה הצלחה יחסית בתחום השידורים החיים לערוצי חדשות אך לא הצליחה להפוך לחברת ענק, ייתכן שהסיבה לכך היא פוטנציאל הלקוחות הגדולים המוגבל יחסית. בעבר חשפה החברה כי בכוונתה להיכנס לתחומי פעילות נוספים שאמורים לאפשר לה לגדול משמעותית, בהם תחום הרכב האוטונומי (יכולת להשתלט מרחוק על כלי הרכב), שידורי ספורט, תחום הדיגיטל ובניית ענן.

מנכ"ל LiveU, שמוליק וסרמן, צילום: LiveU מנכ"ל LiveU, שמוליק וסרמן | צילום: LiveU מנכ"ל LiveU, שמוליק וסרמן, צילום: LiveU

פרנסיסקו פרטנרס השקיעה הון גם לתוך החברה. גורב מכיר את הרקע לפעילות של לייביו מתקופת כהונתו כמנכ"ל נייס ארה"ב ומנכ"ל אלווריון. ההשקעה סייעה ללייביו במימון לצמיחה עתידית, לצד ההתפתחויות הטכנולוגיות בתחומי הרשתות הסלולריות כמו רשתות ה־5G וטכנולוגיות ענן חדשות. התפתחויות אלה הגדילו את צבר הלקוחות של לייביו וצירפו אליה גופים שבעבר לא יכלו להעביר שידורים חיים איכותיים בגלל העלויות הגבוהות.

השקעה ראשונה בישראל

קרלייל היא מקרנות ההשקעות הגדולות בעולם ובעבר התעניינה ברכישת בזק הישראלית עם הפרטתה ב־2004 אולם לא ניגשה למכרז. ב־2016 התמודדה על רכישת כתר פלסטיק אבל פרשה מהמרוץ. קרלייל מנהלת נכסים של 260 מיליארד דולר ומעסיקה 1,800 עובדים. בין חברות הפורטפוליו שלה: אלטיס של פטריק דרהי.

עד היום הקרן לא ביצעה רכישות גדולות בישראל. באפריל האחרון רכשה את השליטה בקבוצת קאונטר בראנס המחזיקה בחברת הקוסמטיקה ביוטי קאונטר, לפי שווי של כמיליארד דולר. ביוני רכשה עם בלקסטון והלמן פרידמן את ספקית הציוד הרפואי מדליין תמורת 30 מיליארד דולר.

פרנסיסקו פרטנרס היא אחת מקרנות ההשקעה הגדולות בארה"ב ואירופה לתעשיית ההייטק. ב־2019 השלימה מכירה של אחזקותיה בחברת הסייבר ההתקפי NSO לפי שווי של כ־800 מיליון דולר (רכשה אותן חמש שנים קודם לכן לפי שווי 170 מיליון דולר), ובאפריל השנה רכשה את מיי הריטאג' הישראלית תמורת 600 מיליון דולר. בתחילת השנה פרסם אתר בלומברג תחקיר שבו נטען שהקרן מעורבת בהיסטוריה של מכירת כלים רגישים למדינות עם רקורד בעייתי של זכויות אדם דרך שורת חברות שהשתלטה עליהן.

תגיות