אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לקוחות סטודיו סי ייאלצו להמתין: גורל הרשת יוכרע רק באוקטובר מתאמנים בסטודיו סי. לפי הרשת, טרום הקורונה היו לה 20 אלף מנויים, ואילו מספרם צנח ל־4,500 בלבד | צילום: עמית שעל

לקוחות סטודיו סי ייאלצו להמתין: גורל הרשת יוכרע רק באוקטובר

דיון בבקשה להקפאת הליכי רשת חדרי הכושר נקבע ל־12 באוקטובר. ארבעה ימים בלבד לפני הגשת הבקשה, הרשת ניסתה לגייס לקוחות חדשים

21.07.2021, 08:18 | אורנה יפת

לקוחות סטודיו C שנדהמו לקבל שלשום הודעה על סגירת הרשת, ייאלצו לחכות עד לאמצע אוקטובר כדי שבית המשפט יכריע מה עלה בגורל המינויים שלהן. הדיון בבקשת הרשת לצו פתיחת הליכים נקבע ל־12 באוקטובר. 

אף שלפי בקשת הרשת אין לה חובות ללקוחותיה, ישנן מתאמנות ששילמו על מינוי ולא יכולות לממש אותו. סניפי הרשת יישארו לעת עתה סגורים. לפי הבקשה, לרשת חובות של כ־3 מיליון שקל.  


קראו עוד בכלכליסט:


זאת ועוד, כפי שנחשף ב"כלכליסט", רגע לפני שקרסה, רשת מכוני סטודיו C עוד גייסה לקוחות ושידלה אותן לעשות מינוי באלפי שקלים וכן ניסתה לגייס עובדים חדשים לרשת עם הבטחה ל"שכר מתגמל". 

ב־5 ביולי שלחה הרשת הודעות ללקוחות סטודיו C המנויות בסניף תל מונד והודיעה כי ב־11 ביולי הסניף ייפתח. באותה הודעה כתבה סטודיו C: "לקראת פתיחת הסטודיו סניף תל מונד בתאריך 11 ביולי 2021, דרושים אחראי/ות משמרת. אווירה כיפית ומתגמלת, שכר מתגמל, עבודה במשמרות. מתאים למשרת אם או סטודנטים". 

כצפוי, הסניף לא נפתח כיוון שהרשת עמדה בפני הקפאת הליכים, ולמרות זאת, ב־15 ביולי המשיכה סטודיו C להבטיח למנויות כי הסניף עומד להיפתח והוא רק "עובר שיפוץ". בהודעה מטעמה כתבה הרשת: "לקוחה יקרה, סניף תל מונד עובר שיפוץ לקראת הפתיחה המחודשת. הסניף ייפתח ביום ראשון בתאריך 1.8.21. נשמח לראותך. צוות סטודיו C".   

ארבעה ימים לאחר ששלחה את ההודעה שהבטיחה כי באוגוסט הסניף ייפתח מחדש, ב־19 ביולי 2021, הגישה הרשת בקשה לפירוק, לבית משפט המחוזי בירושלים. 


מתאמנים בסטודיו סי. לפי הרשת, טרום הקורונה היו לה 20 אלף מנויים, ואילו מספרם צנח ל־4,500 בלבד, צילום: עמית שעל מתאמנים בסטודיו סי. לפי הרשת, טרום הקורונה היו לה 20 אלף מנויים, ואילו מספרם צנח ל־4,500 בלבד | צילום: עמית שעל מתאמנים בסטודיו סי. לפי הרשת, טרום הקורונה היו לה 20 אלף מנויים, ואילו מספרם צנח ל־4,500 בלבד, צילום: עמית שעל

עו"ד אשר אקסלרוד, המייצג את סטודיו C, ציין בבקשה כי החברה, שמעסיקה נכון להיום 237 עובדים, לא שרדה את משבר הקורונה, ובעלי נכסים הגישו נגדה תביעות על אי־תשלום שכר דירה. בעלי הרשת הם דורון כהן ואריה ניצן. לבקשה צורף תצהיר של ניצן, שציין כי “סך ההתחייבויות של סטודיו C עולה באופן משמעותי על סך הכנסותיה ואין צפי להעלאת ההכנסות. נראה כי אין מנוס מלהורות על פירוקה של החברה וחלוקת יתרת קופת החברה בין נושיה”. 

עוד נכתב בבקשה כי “בעלי המניות של הרשת שרכשו אותה מבעליה הקודמים רק בנובמבר 2019 עשו כל שביכולתם כדי לשקם את החברה מהנזקים הכבדים שנגרמו לה”, נטען בבקשה, אך “אלה לא הועילו. בית המשפט מתבקש לפתוח בהליכי הקפאה או או פירוק נגד הרשת, כך שיתרת נכסיה תחולק בין נושיה, והחברה תחוסל”.

מחברת סטודיו C נמסר: "החברה נפגעה באופן אנוש וחסר תקדים במהלך השנה וחצי האחרונות. מגפת הקורונה הביאה לגל נטישה של לקוחות שלא הסתיים עד ליום הזה, מ־20 אלף מנויות משלמות טרום משבר הקורונה, לכ־4,500 היום. בחודשים האחרונים החזירה סטודיו C כ־10 מיליון שקל ללקוחות בשעה שבעלי החברה הזרימו מיליונים לקופת החברה מכספם הפרטי. כל זאת בשעה שהמדינה כמעט שלא הזרימה כספים לעסק שנסגר בהוראת שעה. 

"עד לרגע האחרון נעשו מאמצים כבירים למצוא משקיע לחברה, אך התפרצות החדשה של הנגיף עוררה חששות רבים. עם הפנייה לבית המשפט יצאה הודעה מסודרת לכל לקוחות ועובדי החברה. אנו מקווים שיימצא בקרוב רוכש או משקיע ושהסטודיו ייפתח שוב בקרוב".


תגיות