אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קצא"א תשלם 84 מיליון שקל לעיריית אשקלון עבור חובות ארנונה מתקן קצא"א אשקלון | צילום: צפריר אביוב

קצא"א תשלם 84 מיליון שקל לעיריית אשקלון עבור חובות ארנונה

כך הוסכם במסגרת הליך גישור בעקבות תביעה שהגישה העירייה בדרישה לפתוח את ההסכם ההיסטורי, שהוביל לכך שקצא"א שילמה סכומי ארנונה מזעריים יחסית לשטחה

21.07.2021, 17:39 | ענת רואה

חברת קצא"א הממשלתית תשלם 84 מיליון שקל לעיריית אשקלון. בתום הליך גישור שהתקיים בין הצדדים הושגו הבנות בכל הנוגע לתשלומי הארנונה של החברה לעיר. במסגרת ההליך סוכם כי קצא"א תשלם לעירייה כ-31 מיליון שקל עבור ארנונה וסכום חד-פעמי של כ-53 מיליון שקל.


קראו עוד בכלכליסט:


ההסכם נחתם לפני כשבועיים, וככל הנראה אושר גם בבית המשפט, כחלק מתיק שפרטיו חסויים לציבור שכן קצא"א, במבנה הישן שלה כחברת קו צינור אילת אשקלון, נהנתה מחיסיון אוטומטי על הליכים משפטיים. 

ככל הידוע, הרקע להליך הוא דרישת ראש העיר לפתוח את ההסכם הישן שנחתם מול קצא"א ולבחון אותו, כדי למצות את המגיע לאשקלון מהמפעל שנמצא בתחום שיפוטה. ההסכם הישן הוביל לכך שקצא"א שילמה סכומים מזעריים יחסית לשטח שעליו היא יושבת. 

בתחילה הגישה העירייה תביעה לבית המשפט, אולם הצדדים נשלחו להליך גישור שבסיומו הוסכם שהעירייה תקבל כאמור מקצא"א 84 מיליון שקל.


מתקן קצא"א אשקלון, צילום: צפריר אביוב מתקן קצא"א אשקלון | צילום: צפריר אביוב מתקן קצא"א אשקלון, צילום: צפריר אביוב


קצא"א מפעילה מערכת קווי דלק להובלת נפט גולמי. הגדול מבין הקווים מחבר את נמל הנפט בים סוף עם נמל הנפט באשקלון. שני הקווים הנוספים מזינים את בתי הזיקוק בחיפה ובאשדוד. בנוסף קצא"א מפעילה אתר המכונה "מכלל אשקלון", הכולל 24 מכלי אחסון לנפט גולמי. למכלל נפח אחסון של כ-410 אלף מטרים מעוקבים של מוצרי דלק ו-7,900 טון מכלים מוטמנים בחוות הגפ"מ.

ראש העיר אשקלון תומר גלאם מסר בתגובה: "לאחר עשרות שנים של הסכמי ארנונה נעדרי הוגנות וצדק בין העירייה לחברת קצא"א, הצלחנו לראשונה בתולדות העיר להביא להישג שישפר בצורה משמעותית את גובה תשלומי הארנונה שהעירייה תקבל מהחברה, ואלו יוסטו לפרויקטים לרווחת התושבים בכל התחומים".


תומר גלאם, צילום: ראובן קפוצ תומר גלאם | צילום: ראובן קפוצ'ינסקי תומר גלאם, צילום: ראובן קפוצ


גלאם הוסיף: "מיקומה של קצא"א בתחומי השיפוט של אשקלון הוא מצב נתון, ואם כך הם הדברים, הגיע הזמן שהם ישלמו לעירייה את הסכומים הנדרשים בשל כך. אני מברך על ההבנות שהושגו בשיתוף מנהלי קצא"א. טובת התושבים ובריאותם תמשיך להיות לנגד עינינו, ובהתאם לזאת נמשיך לעקוב מקרוב אחר הפעילות המתבצעת בחברה".

מקצא"א נמסר בתגובה: "מברכים על הסכם הפשרה שנחתם, אשר יביא לידי סיום המחלוקת ויאפשר המשך שיתוף פעולה עם עיריית אשקלון. קצא"א היא תושבת אשקלון למעלה מ-50 שנה, ומקיימת זה שנים קשרי קהילה חמים והדוקים עם תושבי אשקלון. במסגרת זו החברה מעסיקה במישרין ובעקיפין מאות מתושבי העיר, זאת לצד פעילות התנדבותית ענפה שהיא יוזמת למען תושבי אשקלון לאורך השנים. תושבי אשקלון ניצבים בשנים האחרונות בחזית מול ירי הטילים וההסכם יסייע לפיתוח העיר".

אשקלון נגד ההסכם עם האמירויות

במקביל לחתימת הסכם הפשרה בגישור, עיריית אשקלון הודיעה כי בכוונתה להצטרף לעמדת ארגוני הסביבה בעתירה שהגישו נגד קצא"א במטרה לגרום לביטולו של הסכם Red-Med לשינוע נפט מהאמירויות למפרץ אילת ומשם דרך צינור קצא"א לאשקלון. לטענת העירייה, הימנעות המדינה מחשיפת ההסכם עד כה והבאתו כמתחייב לדיון פומבי בקבינט, במליאת הממשלה ובמליאת הכנסת מנוגדת לאינטרס הציבורי, שהוא חשיפה מלאה של הסיכונים הסביבתיים והביטחוניים לתושבי אשקלון והמדינה כולה.

"ההסכם וההליך שנגזר ממנו פגומים מיסודם", אמר גלאם. "יש כאן התעלמות מהסיכונים הביטחוניים המוחשיים שניצבים בפני אשקלון, מלקחי מבצע 'שומר החומות' ומהמשמעויות הרות האסון שיש להסכם זה על העתיד הסביבתי, על הביטחון האישי ועל רמת החיים של תושבי אשקלון. הסכם זה כשל בניהול סיכונים בסיסי ומתעלם באופן בוטה ממה שהובלה מוגברת של נפט בצינור אילת-אשקלון עלולה לגרום לאשקלון, לנגב המערבי, לחופי הים התיכון ולאגן הים התיכון כולו". 

תגיות