אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המלצות רשות התחרות כוללות מקל וגזר לביט אפליקציית ביט של בנק הפועלים

פרשנות

המלצות רשות התחרות כוללות מקל וגזר לביט

המקל הוא בניית תשתית לתקשורת בין האפליקציות, מה שגם כרוך בהוצאות וגם עלול להחליש את מעמדה של ביט, והגזר הוא מתן אפשרות לעשות שימוש במידע על הלקוחות

22.07.2021, 08:05 | עירית אבישר

המלצות רשות התחרות כוללות מקל וגזר לביט: המקל הוא בניית תשתית לתקשורת בין האפליקציות, מה שגם כרוך בהוצאות וגם עלול להחליש את מעמדה של ביט, והגזר הוא מתן אפשרות לעשות שימוש במידע על הלקוחות. אמנם מדובר במידע פחות איכותי לעומת המידע על שימוש בכרטיסי אשראי, אך בעולם הביג דאטה, כל מידע שיש על הלקוח הוא חשוב ובעל ערך.

אלא שבעוד המקל הוא מורכב וארוך ליישום, ה"גזר" הרבה יותר פשוט ומהיר. ולכן ראוי ששתי ההמלצות הללו (בהנחה שיאומצו) יישומו בו זמנית – כלומר השימוש במידע על הלקוחות ייעשה רק אחרי שתוקם מערכת לתקשורת בין האפליקציות. אחרת עלול להיווצר מצב שבו ביט רק מתחזקת עוד יותר לעומת מצבה הנוכחי.

מימין: מנכ”ל בנק הפועלים דב קוטלר והממונה על התחרות מיכל הלפרין, צילומים: גדי דגון, שלו שלום מימין: מנכ”ל בנק הפועלים דב קוטלר והממונה על התחרות מיכל הלפרין | צילומים: גדי דגון, שלו שלום מימין: מנכ”ל בנק הפועלים דב קוטלר והממונה על התחרות מיכל הלפרין, צילומים: גדי דגון, שלו שלום

בתוך כך, לפני חודש פורסם בכלכליסט כי בנק ישראל פרסם "קול קורא" בנושא עולם התשלומים, בעקבות צוות שהקים בנק ישראל בנושא. הצוות בוחן בין היתר את הסוגיות שמצוינות בדו”ח (פתיחת תקשורת בין אפליקציות ושימוש במידע על לקוחות). רשות התחרות חברה בצוות, וטיוטת הדו”ח הנוכחית פורסת את עמדתה בסוגיות, ודי מסנדלת את הצוות. 

קשה לראות את בנק ישראל דוחה את ההמלצות, וגם ברשות התחרות היו מעדיפים שבנק ישראל יאמץ את עמדתה, ויקדם את הצעדים בעצמו. 

אולם רגולטורים כבר הוכיחו בעבר, שאין להם בעיה לחלוק אחד על השני. אם בנק ישראל ידחה את ההמלצות, ייתכן והרשות תקדם אותן בעצמה, אם כי אז הדרך שלה צפויה להיות קשה ומורכב הרבה יותר מבחינה משפטית, בוודאי כשבנק ישראל אינו תומך בכך.

תגיות