אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שוק האג"ח האמריקאי בולם את הדולר - נסוג ל-3.27 שקלים כסף שטרות מזומן דולרים | צילום: pixabay

שוק האג"ח האמריקאי בולם את הדולר - נסוג ל-3.27 שקלים

המטבע האמריקאי מוחק 0.7% ומתקשה לשוב לרף ה-3.3 שקלים; ברקע, תשואת איגרת ארה"ב ל-10 שנים נסוגה לאחרונה בחדות מתחת ל-1.3%, ובתגובה הדולר נחלש השבוע מול המטבעות העיקריים ולעומת השקל; המטבע הישראלי מתחזק גם מול היורו שנחתך ב-0.6% ונסחר בעבור 3.85 שקלים

22.07.2021, 11:38 | נועם לנדמן

הדולר נאבק ביום נוסף של ירידות מול מקבילו הישראלי: אחרי שפתח את השבוע בעליות מרשימות מול השקל ואף הגיע עד לשיעור של 3.3 שקלים, החל המטבע האמריקאי לאבד גובה, כשהשפל השבועי נרשם במהלך המסחר הבוקר. 


קראו עוד בכלכליסט:


הדולר נחתך ב-0.7% מאז השער היציג אתמול, עד לשווי של 3.27 שקלים הבוקר. היורו נחתך ב-0.6% ונסחר תמורת 3.85 שקלים. בעולם - הדולר רושם יציבות יחסית מול המטבעות העיקריים אחרי מספר ימים של ירידות שנבעו מהירידה בתשואת האיגרת האמריקאית ל-10 שנים. היום נרשמת עלייה קלה בתשואת האיגרת.


השקל מתחזק מול הדולר שמתקשה לחזור לרמה של 3.3 שקלים, צילום: שאטרסטוק השקל מתחזק מול הדולר שמתקשה לחזור לרמה של 3.3 שקלים | צילום: שאטרסטוק השקל מתחזק מול הדולר שמתקשה לחזור לרמה של 3.3 שקלים, צילום: שאטרסטוק


יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים, מימון והשקעות: "ירידת תשואת האג"ח הדולרי ל-10 שנים אל מתחת ל-1.3% בולמת את היחלשות המטבעות אל מול הדולר, וכך גם השקל שב ומתחזק. החשש מהתפשטות זן הדלתא ברחבי העולם, לצד תכניות הממשל האמריקאי להרחבת היקף התמיכה בכלכלה, מגבירים את החשש כי הבנק המרכזי יקדים את מועד העלאת הריבית בארה"ב, כבר בחצי הראשון של 2022. בסביבה של ריבית גבוהה ומדיניות מרחיבה נדיבה, עשוי הדולר לשוב ולהתחזק אל מול המטבעות המרכזיים". 

עוד לדברי פריימן, "גיוסי ההון הגדולים שרושמת תעשיית ההייטק הישראלית, לצד החשש מעליית מדרגה באינפלציה הגוררת משקיעים זרים לכניסה לאג"ח ישראלי, כל אלה מזרימים היצע מט"ח משמעותי לשוק המקומי וצפויים בטווח הארוך לגרור להתחזקות משמעותית של השקל", הוסיף פריימן.

סטפן מונייה, מנהל ההשקעות הראשי של הבנק השווייצרי לומברד אודייר: "תיאוריות כלכליות אומרות לנו שכאשר המחירים עולים במדינה מסוימת, ערך המטבע יורד. בשלושת העשורים האחרונים, הקשר בין הדולר האמריקאי לאינפלציה עקב אחר דפוס זה, במיוחד כנגד מטבעות שווקים מפותחים. בשלב זה, נכון להסתכל על הקשר בין שער החליפין לתשואות הריאליות, או על הפרשי התשואות הריאליות. אנו מאמינים כי העלייה האחרונה באינפלציה, המוכחת כחולפת, לא תרתיע את הפד מלהיצמד למטרתו להתאוששות רחבה יותר בשוק העבודה האמריקאי בתוך מסגרת הזמנים שהציב. במקרה זה, התשואות הריאליות יפעילו לחץ על הדולר האמריקני. בהנחה שהאינפלציה לא תעלה ברמה הגלובלית, ערך הדולר יפחת כיוון שאינפלציה גבוהה יותר תשחק את ערכו".

קובי לוי, ראש דסק אסטרטגיית שווקים בלאומי: "לאחר תקופה קצרה של כשבועיים, שבמהלכה השקל נחלש מול הדולר עד לשער 3.30, השקל שב להתחזק מולו הבוקר, כמו גם מול מרבית מטבעות הכלכלות הגדולות. חולשתו של השקל בשבועיים האחרונים נבעה מהתחזקות הדולר בעולם, בעקבות ציפיות להעלאת ריבית והידוק הסביבה המוניטרית האולטרא-מרחיבה במהלך השנתיים הבאות. גורם נוסף שתמך בסנטימנט השלילי על השקל היה הירידות שנרשמו בשוקי המניות הגלובליים, שבאופן מסורתי, תומכים בהיחלשות השקל ובהתחזקות הדולר. בניגוד לאירועי השבועיים האחרונים, ביומיים האחרונים חל היפוך מגמה בשווקי המניות והמדדים הגדולים עלו בחדות, ותיקנו את רוב הירידה בערכם. בהתאם לכך גם השקל תיקן את חולשתו מול הדולר". 

היפוך המגמה בשוקי המניות בעולם מחזק את השקל

לוי מציין כי "מעניין לשים לב לכך שלמרות המומנטום, השקל התקשה לשבור רמת ההתנגדות טכנית בשער 3.30, באופן המעיד על כך שהרבה מוכרים המתינו לרמה זו, וכנראה ינצלו אירועים נוספים של חולשת השקל לשער זה כדי להמשיך למכור את המט"ח שברשותם".

לוי מוסיף כי "תחזית שער החליפין הממוצע של לאומי ל-12 החודשים הקרובים נותרה ללא שינוי ברמה של 3.18-3.28. תחזית זו לוקחת בחשבון יציבות של הדולר בעולם, התחזקות השקל בתמיכת הכוחות הבסיסיים של עודף בתנועות ההון הנכנסות ובחשבון השוטף של ישראל והמשך רכישות מט"ח שיבצע בנק ישראל. במהלך תקופת הנזילות המוגבלת, המאפיינת באופן מסורתי את תקופת חודש אוגוסט וחגי תשרי במהלך ספטמבר, צפויה עלייה בתנודתיות ביחס לחודשים האחרונים. תנודתיות זו יכולה לבוא לידי ביטוי בהיחלשות קצרת זמן וחולפת של השקל, שלהערכתנו, ראוי שתנוצל לצורך הגדלת והארכת גידור מצד מוכרי דולרים".

עוד ציין לוי כי "היום בצהריים תפורסם החלטת הריבית של הבנק המרכזי האירופאי, ומעניין יהיה לראות כיצד רואים שם עתיד המדיניות המוניטרית. להחלטה באירופה צפויה השפעה משמעותית על שווקי המט"ח. בהמשך, מעניין יהיה לראות האם הניסוי הבריטי לפתיחת הכלכלה למרות עליית התחלואה, יצליח. עד כה, המשקיעים מפקפקים בסיכוי הצלחתו, והשטרלינג נחלש. להתפתחויות בנושא זה תהיה השפעה מהותית על ערכו של השטרלינג בעולם".


תגיות