אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הגירעון הצפוי ל-2022 - 4.1%; "ההכנסות ממסים גדלו בזכות ההייטק" שירה גרינברג | צילום: אלכס קולומויסקי

הגירעון הצפוי ל-2022 - 4.1%; "ההכנסות ממסים גדלו בזכות ההייטק"

האוצר פרסם את מסמך הנומרטור; החוק מתיר גירעון של 2% בלבד - ויהיה צריך לשנות אותו; במשרד צופים צמיחה של 5.1% ב-2021 ושל 4.7% ב-2022; ההכנסות ממסים יגדלו השנה ב-15%

25.07.2021, 17:13 | שלמה טייטלבאום


הגירעון הצפוי של ישראל לשנת 2022 עומד על כ-4.1% מהתוצר, זאת עוד לפני שהובאו בחשבון הדרישות התקציביות של משרדי הממשלה. כך עולה ממסמך הנומרטור שפרסם היום האוצר לשנים 2025-2022. 


קראו עוד בכלכליסט:


נכון לעכשיו, בתקציב 2022 לממשלה מותר להוציא כ-438 מיליארד שקל , מאחר שלפי החוק על הממשלה לעמוד ביעד גירעון של 2% לכל היותר. אולם הוצאות הממשלה הקיימות מגיעות ל-450 מיליארד שקל, וזאת עוד לפני שמביאים בחשבון את הכספים הקואליציוניים ותוכניות כאלו ואחרות שהממשלה תרצה לקדם. לפיכך אומרים במשרד כי יהיה צורך לשנות את החוק, מאחר שלא ניתן יהיה לקצץ כעת יותר מ-20 מיליארד שקל.

הנומרטור הוא מסמך המוגש לכנסת יחד עם התקציב, ובו תוכנית תקציב תלת-שנתית הכוללת תחזיות צמיחה, הכנסות, גירעון והוצאות, כמו גם את סכום הגירעון המותר לפי החוק לכל שנה. לפי הנומרטור שפורסם היום, שיעור הצמיחה ב-2021 צפוי לעמוד על 5.1% תוצר, ובשנה הבאה על 4.7%. הכנסות המדינה ממסים צפויות לצמוח השנה בכ-15%. 

באוצר הבהירו היום כי עמדת כל הגורמים הכלכליים המקצועיים היא שלא ניתן כעת ללכת למהלך של קיצוצים ושל עמידה בגירעון של 2% בשנה הקרובה. 


יוגב גרדוס, יח"צ יוגב גרדוס | יח"צ יוגב גרדוס, יח"צ



בשיחה שקיים היום יוגב גרדוס, מ"מ הממונה על התקציבים, עם עיתונאים הוא אמר כי "משרדי הממשלה כמובן דורשים תוספות של מיליארדים, אך בסוף יהיה צורך בסדרי עדיפויות. יש לנו הערכות איפה זה ייסגר בסוף, אך לא נשתף אותן בשלב הזה". 

בתשובה לשאלת "כלכליסט", אמר גרדוס: "בשלב הזה אנחנו לא חושבים אסטרטגית על כללים פיסקליים חדשים. המטרה עכשיו היא לעשות טיפול נמרץ, להביא תקציב עם גירעון סביר. לקראת התקציב הבא נעשה חשיבה מעמיקה על הצורך בעדכון הכללים הפיסקליים".

הכלכלנית הראשית שירה גרינברג הבהירה כי ההכנסות ממסים ב-2021 היו גבוהות מהתוואי להכנסות המדינה שהיה קיים ערב המשבר, וזאת בעיקר בזכות תחום ההייטק שתרם לעלייה במסי חברות ובמסי יחידים. עם זאת, גרינברג וגרדוס הבהירו כי הם לא רואים בכך עלייה פרמננטית במתווה הכנסות המדינה, ולכן תחזית ההכנסות לשנים הקרובות היא שמרנית למדי. 


שירה גרינברג, צילום: אלכס קולומויסקי   שירה גרינברג | צילום: אלכס קולומויסקי שירה גרינברג, צילום: אלכס קולומויסקי


גרינברג הוסיפה כי נכון לעכשיו כל הצעדים שהממשלה נקטה בעקבות וריאנט דלתא של הקורונה אינם משפיעים משמעותית על המשק מבחינה מקרו-כלכלית. כמו כן הזכירה כי הם לא הביאו בחשבון בתחזית זו את האפשרות לאינפלציה שתתחיל בארצות הברית ותתגלגל לישראל.


תגיות