אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הבגד הוא המסר: הספורטאיות הגרמניות הופיעו עם בגד גוף מלא אולימפיאדה טוקיו נבחרת הנשים בהתעמלות מגרמניה | Getty

טוקיו 2020

הבגד הוא המסר: הספורטאיות הגרמניות הופיעו עם בגד גוף מלא

אחרי שאיגוד הכדוריד העולמי הכריח את נבחרת החופים של נורבגיה לשחק עם המדים הרשמיים: ביקיני, הגיעו 5 המתעמלות הגרמניות עם בגד גוף מלא ועם מסר: אנו יכולות ללבוש מה שאנחנו רוצות ולהיראות מדהים

27.07.2021, 13:38 | אוריאל דסקל

כשבוע לפני האולימפיאדה, איגוד הכדוריד העולמי, הכריח את נבחרת כדוריד החופים (כן, יש דבר כזה) של נורבגיה לוותר על מכנסיי הטייץ וגופיית הספורט ודרש מהן לשחק עם המדים הרשמיים: ביקיני, הדומה לזה של שחקניות כדורעף החופים. הכדורידניות הנורבגיות כעסו על ההחלטה ש"הפכה אותן לאובייקט מיני". 

המקרה גרם לכעס בנורבגיה ובקרב מספר פעילות פמיניסטיות אבל לא ממש התפשט לשאר עולם הספורט, שבענפים מסוימים רואה את זה כמובן מאליו שנשים יתחרו בספורט שהן מצטיינות בו כשהן בלבוש מינימלי. 

אמש, נבחרת התעמלות הנשים של גרמניה העבירה את המסר של הכדורידניות הנורבגיות לרחבי עולם - על הבמה הגדולה ביותר: האולימפיאדה. 

נבחרת הנשים בהתעמלות מגרמניה. מימין: שרה ווס, פאולין שייפר-בץ, אליזבת זייץ וקים בואי , Getty נבחרת הנשים בהתעמלות מגרמניה. מימין: שרה ווס, פאולין שייפר-בץ, אליזבת זייץ וקים בואי | Getty נבחרת הנשים בהתעמלות מגרמניה. מימין: שרה ווס, פאולין שייפר-בץ, אליזבת זייץ וקים בואי , Getty

ליום התחרות הראשון בהתעמלות נשים, שרה ווס, פאולין שייפר-בץ, אליזבת זייץ וקים בואי הופיעו עם בגד גוף מלא, כולל מכנסיים צמודים עד הקרסוליים. 

ווס ציינה שההחלטה היא הפגנתית. "כשאת מתבגרת כאישה, זה קשה להתרגל לגוף שלך", אמרה המתעמלת בת ה-21. "אנחנו רוצות לוודא שכולן ירגישו בנוח ואנחנו מראות שכולן יכולות ללבוש מה שהן רוצות ולהיראות מדהים, להרגיש מדהים - אם זה בבגד גוף מלא או קצר".

שרה ווס מתעמלת גרמניה באולימפיאדה בטוקיו, AP שרה ווס מתעמלת גרמניה באולימפיאדה בטוקיו | AP שרה ווס מתעמלת גרמניה באולימפיאדה בטוקיו, AP

ווס גם הוסיפה שהמהלך נועד להתמודד עם "הפיכת הענף למיני" - במיוחד לאור פרשיות האלימות המינית שהעיבו על התעמלות בשנים האחרונות. "אנחנו רוצות להיות מודל לחיקוי. להעניק אומץ לכולן ללכת בעקבותינו" סיכמה ווס. 

גם המתחרות התלהבו. "זה ממש מגניב להגיע לאולם ולהראות לבנות מכל העולם שהן יכולות ללבוש מה שהן רוצות", אמרה המתעמלת הנורבגית, יולי אריקסן. "אני מריעה להן על כך".

בעבר היו מתעמלות שהתחרו בבגד גוף ארוך - אך מטעמים דתיים וכלל לא בטוח שזו היתה הבחירה שלהן. מטיפי דת מוסלמים אף יצאו בעבר נגד ספורטאיות מוסלמיות שלבשו "לבוש לא הולם" במשחקים האולימפיים.

באולימפיאדה 1964 שנערכה בטוקיו, כ-13% מהמתחרים היו נשים. בטוקיו 2020 כ-50% מהמתחרים הן נשים. ואולם, נוכחות נשית היא רק חצי מהדרך לשוויון. השוויון יורגש באמת כאשר ספורטאיות ירגישו בנוח - מבחינה "חוקית", ספורטיבית וגם תרבותית - ללבוש מה שהן רוצות על המסלול, בבריכה או בזירה. וזה המסר העיקרי של המתעמלות הגרמניות. זה אמור להיות מובן מאליו באולימפיאדה שנערכת בשנת 2021.


תגיות