אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
צ'ק פוינט עקפה את התחזיות; "מתקפות הסייבר בישראל רבות פי 2.5 מבעולם" גיל שויד, מנכ"ל צ'ק פוינט | צילום: יובל חן

צ'ק פוינט עקפה את התחזיות; "מתקפות הסייבר בישראל רבות פי 2.5 מבעולם"

חברת אבטחת התוכנה הישראלית סיכמה את הרבעון השני עם הכנסות של 526.1 מיליון דולר, בזמן שבשוק ציפו ל-523.8 מיליון דולר; המייסד והמנכ"ל גיל שויד: "ההתקפות מדור 5 הפכו כיום לנורמה החדשה"

26.07.2021, 13:09 | חזי שטרנליכט

חברת אבטחת התוכנה הישראלית צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים לרבעון השני. 

קראו עוד בכלכליסט:

החברה דיווחה היום (ב') שההכנסות ברבעון צמחו ב-3.9% ל-526.1 מיליון דולר והרווח המתואם עלה ב-2% ל-1.61 דולר למניה. זאת בזמן שאנליסטים בשוק צפו לה הכנסות של 523.8 מיליון דולר ורווח של 1.56 דולר למניה.

משרדי צ משרדי צ'ק פוינט באוטאווה, קנדה | צילום: רויטרס משרדי צ

הרווח התפעולי עלה ב-1.6% ביחס לרבעון המקביל ב-2020 ועמד על 257 מיליון דולר. בשורה התחתונה, הרווח הנקי של צ'ק פוינט נחלש ב-5.1% ועמד על 217 מיליון דולר. 

הר המזומנים המפורסם של החברה ממשיך לצמוח. לצ'ק פוינט מזומנים ופקדונות לטווח קצר בהיקף כולל של 4 מיליארד דולר, נכון לסוף הרבעון השני. עלייה של 40 מיליון דולר ביחס לתקופה המקבילה אשתקד.

שויד: 300 ארגונים ישראלים ספגו מתקפות כופר בשנה החולפת - חלקם על ידי גורמים איראניים

"במחצית הראשונה של 2021 ראינו כמות גדולה של התקפות סייבר בישראל - ביחס לגודל המדינה. מספר המתקפות כאן גדול פי 2.5 מהממוצע העולמי ואנחנו רואים התקפות מכל הסוגים", אמר מנכ"ל ומייסד צ'ק פוינט גיל שויד, במסיבת העיתונאים עם פרסום הדוחות.

שויד ציין כי מתקפות הסייבר מדור 5, שלפני שנתיים נחשבו לנדירות, הפכו היום לנפוצות ביותר. מדובר במתקפות חדישות במגוון טכניקות, שחלקן מאתרות חולשות במערכות האבטחה שאינן ידועות בעולם. במקרים אחרים אלה מתקפות שמסוות את עצמן בצורה מתוחכמת. 

לפי שויד, ארגון ישראלי מותקף בממוצע אלף פעמים בשבוע. מדובר בעלייה של 76% מתחילת השנה ביחס לעלייה של 29% שנרשמה בממוצע הגלובלי.

"אם יש חולשה, כנראה התוקפים ימצאו אותה, לכן כדאי להקדים ולסגור אותה. ב-12 החודשים האחרונים נרשמו מתקפות כופרה (Ransomeware) על יותר מ-300 ארגונים ישראליים. חלק מהמתקפות היו מתחום הפשע, חלק היו על ידי גורמים איראנים."

לשאלת כלכליסט מה מאפיין את המתקפות בתחום הענן, אמר שויד כי "אנו רואים מתקפות שמנסות לתקוף את שרתי הענן כדי לכרות ביטקוין. אם מישהו שוכח את המפתח של הענן על השולחן במשרד, זה יכול להיות לא כל כך חמור, כמו במקרה שבו מפתח שוכח את הקוד שלו בענן. 

"הוא הרבה פעמים מאוחסן במקום פתוח כמו גיטהאב. ואז יש תוכנות שסורקות באופן אוטומטי, לוקחות את המפתח ומשתלטות על הענן של הלקוח. במקרה הטוב הם גונבים קצת כוח של המעבד כדי לכרות ביטקוין, אבל במקרה הרע הם גונבים את כל המידע הפרטי שלך". 

בקשר לתוצאות החברה אמר שויד כי לצ'ק פוינט היה "רבעון שני טוב. ביצועי קלאוד-גארד והרמוני צמחו בקצב דו-ספרתי, מכירות פלטפורמת אינפיניטי רשמו עלייה תלת ספרתית. הגדלנו את ההכנסות מהמנויים ב-12%". 

גיל שויד, מנכ"ל צ גיל שויד, מנכ"ל צ'ק פוינט | צילום: יובל חן גיל שויד, מנכ"ל צ

שויד הוסיף כי במהלך הרבעון השני הבחינו בצ'ק פוינט כי נרשמה עלייה חדה בשיעור של 93% בהתקפות הכופר. "ההתקפות מדור 5 (Gen V) הפכו כיום ל'נורמה החדשה'. אנחנו מאמינים שארגונים יכולים לעצור את מגיפת הסייבר הבאה על ידי נקיטת גישה ראשונה למניעה לאבטחה ברחבי הרשת, הענן והמשתמשים המרוחקים." ציין שויד.



תגיות