אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ממשיכים לקנות: זינוק נוסף בהיקף הרכישות באשראי כרטיסי אשראי | צילום: שאטרסטוק

ממשיכים לקנות: זינוק נוסף בהיקף הרכישות באשראי

לפי הלמ"ס, בחודשים אפריל-יוני נרשמה קפיצהה של 19.2% בסך הרכישות בכרטיסי אשראי בחישוב שנתי; מאז תחילת השנה נרשמה עלייה של 16.2%. העליות הבולטות: בענף "הלבשה והנעלה", עם 27.7% בחישוב שנתי, ובענף "ציוד ושירותי תחבורה", עם 25.6% בחישוב שנתי

27.07.2021, 13:00 | דורון ברויטמן

בחודשים אפריל-יוני נרשמה עלייה של 19.2% בסך הרכישות בכרטיסי אשראי בחישוב שנתי; כך לפי נתוני הלמ"ס המתפרסמים היום (ג'). מאז תחילת השנה נרשמה עלייה של 16.2% בסך הרכישות בכרטיסי האשראי לעומת התקופה המקבילה אשתקד. 

קראו עוד בכלכליסט:

עלייה זו נגזרת בעיקר מעלייה של  31.1% בחישוב שנתי ברכישות שירותים כגון שירותי ביטוח ושירותי ממשלה ועירייה. אולם, נתון אינו משקף את המציאות בצורה מלאה, שכן קטגוריה זו, המהווה 19% מכלל הרכישות בכרטיסי האשראי, כוללת בתוכה בדרך כלל גם את הנתונים הנוגעים לרכישות בשירותי הטיסות, התיירות והאירוח - שלא נלקחו בחשבון עקב ירידות חדות בתחומים אלו בשל משבר הקורונה.

הנתונים בנוגע לרכישות של צרכנים פרטיים בכרטיסי אשראי מתקבלים מכל חברות כרטיסי האשראי הפועלות בישראל, ומחולקים לפי ארבע קבוצות רכישה ראשיות ולפי ענפי משנה, בהתאם לסיווג בתי העסק על ידי חברות האשראי. הרכישות בכרטיסי אשראי מדווחות לפי סכום הרכישה הכולל של הצרכנים בבתי העסק, ומתייחסות לרכישות של ישראלים בארץ בלבד. 

ארבע קבוצות הרכישה הן: מוצרים ושירותים אחרים (למשל: דלק, ספרים פרסום ועוד), רכישות מזון ומשקאות (כולל שירותי אוכל), רכישת מוצרי תעשייה (למשל: הלבשה והנעלה, מוצרי חשמל, רהיטים ועוד) ורכישות שירותים. 

שופינג בדיזינגוף סנטר, צילום: מוטי קמחי שופינג בדיזינגוף סנטר | צילום: מוטי קמחי שופינג בדיזינגוף סנטר, צילום: מוטי קמחי

בקבוצת מוצרים ושירותים אחרים, המהווה 48% מסך הרכישות בשנת 2020, נרשמה עלייה של 14.2% בחישוב שנתי באפריל-יוני 2021; כך, בענף ציוד ושירותי תחבורה נרשמה עלייה של 25.6% בחישוב שנתי, בענף שירותי רפואה ותרופות עלייה של 16.6% בחישוב שנתי, בענף דלק, חשמל וגז עלייה של 15.9% בחישוב שנתי, בענף ספרים, ציוד משרדי ופרסום עלייה של 6.5% בחישוב שנתי ובענף מחשבים ותוכנה ירידה של 2.7% בחישוב שנתי.

בקבוצה מוצרי תעשייה, המהווה 17% מסך הרכישות בשנת 2020, חלה עלייה של 8.6% בחישוב שנתי באפריל-יוני 2021; כך, בענף הלבשה והנעלה נרשמה עלייה של 27.7% בחישוב שנתי, בענף הרהיטים עלייה של 7.6% בחישוב שנתי ובענף מוצרי חשמל ואלקטרוניקה ירידה של 3.6% בחישוב שנתי. 

בקבוצת המזון והמשקאות (כולל שירותי אוכל), המהווה 16% מסך הרכישות בשנת 2020, חלה עלייה של 6.6% בחישוב שנתי באפריל-יוני 2021.

תגיות