אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
העז של האוצר? בוטל הקיצוץ בתקציב משרד החינוך כיתה בתל אביב | צילום: עיריית תל אביב-יפו

העז של האוצר? בוטל הקיצוץ בתקציב משרד החינוך

האוצר הציע לקצץ את תקציב החינוך ב-240 מיליון שקל ב-2022 וב-330 מיליון שקל ב-2023; אולם כמה שעות לאחר שהגיש את הצעתו - הוא חזר בו

30.07.2021, 15:38 | שחר אילן

כמה שעות לאחר שמשרד האוצר הציע לקצץ יותר מחצי מיליארד שקל מתקציב משרד החינוך בשנים 2022 ו-2023 - הוא חזר בו. במשרד טענו הבוקר - במסגרת טיוטת הצעת התקציב שהגישו לקראת הדיון בממשלה ביום ראשון - כי תקציב משרד החינוך גדל מאוד וכי הוא לא התייעל מספיק. בצהריים נמסר, כאמור, כי הקיצוץ בוטל, ומשרדי החינוך והאוצר יקיימו ביניהם דיונים בנושא.


קראו עוד בכלכליסט:


במקור הוצע להפחית מתקציב משרד החינוך 240 מיליון שקל בתקציב 2022 ועוד 330 מיליון שקל בתקציב 2023. זאת "לשם התכנסות למסגרות התקציב לשנת 2021". נאמר ש"שרת החינוך, בהסכמת שר האוצר, תקבע באיזה אופן יופחת התקציב". מדובר היה בקיצוץ של קרוב לאחוז מתקציב המשרד מעבר לקיצוץ הרוחבי המתוכנן ממילא של אחוז בכל אחת מהשנים 2021 ו-2022.


כיתה בבית ספר, צילום: אורן אגמון כיתה בבית ספר | צילום: אורן אגמון כיתה בבית ספר, צילום: אורן אגמון

ההסבר שסיפק האוצר הוא ש"התקציב השוטף של משרד החינוך יותר מהכפיל את עצמו בעשור האחרון, ועומד כיום על כ-66 מיליארד שקל. בין היתר ניתנו תוספות בשנים האחרונות ליישום הסכמי השכר "אופק חדש" ו"עוז לתמורה", הרחבת התחולה של גיל חינוך חובה לגילאי 4-3, הוספת סייעת שנייה בגני ילדים צפופים וצמצום מספר התלמידים בכיתה. 

לטענת האוצר "על אף התוספות התקציביות המשמעותיות שניתנו בשנים האחרונות, בעשור האחרון לא נראה שיפור משמעותי בהישגים החינוכיים, וזאת על סמך מבחני ה-PISA של ארגון ה-OECD". עוד נעזר האוצר בדו"ח של ארגון ה-OECD מ-2015 , ממנו "עולה כי היעילות התקציבית של מערכת החינוך בישראל היא מהנמוכות במדינות הארגון - מקום 25 מתוך 30 מערכות חינוך שלקחו חלק במחקר".

כן מוצעת דחייה נוספת של ארבע שנים ביישום חוק יום חינוך ארוך. מדובר בדחייה קבועה של יישום החוק אחת לכמה שנים. בפועל החוק יושם בעיקר באזורי פריפריה ופריפריה חברתית. ההסבר הוא  שיישום החוק יעלה 4 מיליארד שקל.


תגיות