אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
זכויות לפייסבוק רק תמורת חובות מארק צוקרבר | צילום: רויטרס

זכויות לפייסבוק רק תמורת חובות

בשבוע שעבר נחשף כי פייסבוק מחפשת להיכנס כשחקנית בתחום התשלומים גם לישראל; אבל זוהי עת שאפשר וצריך למנף כדי ללבן שורה של סוגיות יסוד בין המדינה לחברת הענק שכל הזמן רק מעמיקה את נוכחותה בחיי התושבים, מבלי לתת על כך שום דין

01.08.2021, 08:07 | ויקי אוסלנדר

מהפכת התשלומים הדיגיטלית של פייסבוק כבר יצאה לדרך – וישראל כרגיל מלאת אושר להצטרף לנסיעה. בשבוע שעבר נחשף כי פייסבוק מחפשת להיכנס כשחקנית בתחום התשלומים גם לישראל, ומעוניינת להשיק את השירות חוצה פלטפורמות למשתמשים הישראלים. כך, כל מי שיש לו פייסבוק, מסנג'ר, ווטסאפ או אינסטגרם יוכל להשתמש באפליקציה כאמצעי תשלום או העברת כסף. בחלומותיה הוורודים ביותר, פייסבוק גם מאחלת לעצמה להשיק את המטבע הדיגיטלי שלה (Diem) ולפתח אקוסיסטם כלכלי סגור מעשי ידה.


קראו עוד בכלכליסט:



צילום: שאטרסטוק צילום: שאטרסטוק צילום: שאטרסטוק

כשפייסבוק השיקה את השירות הזה בארה"ב, ההודעה על כך לא היכתה גלים במיוחד. לאמריקאי הממוצע לא חסרים ארנקים דיגיטליים לבחור מהם – אמזון, פייפל, סטרייפ, ונמו, סמסונג, גוגל ואפל הם רק חלק. אך בישראל, שבה עולם התשלומים הדיגיטלי מפגר הרחק מאחור, כניסתה הפוטנציאלית מעוררת עניין. לממונים על תחרות אין סיבה להסתנוור מעוצמתה של פייסבוק. עליהם להכיר בכך שהשירות שהיא מציעה אינו ייחודי (לפחות לא יותר מאשר גוגל ואפל), וכניסתה לא תבשר על מהפכה, שינוי טקטוני או מחירים שוברי שוק. אבל זה לא אומר שלא מדובר על הזדמנות.

משא ומתן בין פייסבוק לרשויות הרגולטוריות בישראל הוא אירוע יוצא דופן. במיוחד כשזו פייסבוק שמבקשת להסדיר את פעילותה. זוהי עת שאפשר וצריך למנף כדי ללבן שורה של סוגיות יסוד בין המדינה לחברת הענק שכל הזמן רק מעמיקה את נוכחותה בחיי התושבים, מבלי לתת על כך שום דין. המדינה, המחוייבת לאזרחים, צריכה להשתמש ברגע הזה כדי לנסות להגיע להבנות בנוגע לאופן שבו פייסבוק שומרת נתונים פרטיים של משתמשים, לדחוק בה לגלות שקיפות לאופן שבו היא מצנזרת תכנים ומצנזרת משתמשים ואולי גם להתחיל להסדיר מולה מנגנונים לתשלום עבור תוכן חדשותי, כפי שהיא עושה מול מדינות רבות ברחבי העולם כולו.



תגיות