אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
יו"ר NSO לעובדים: הבעלות על החברה לא תשתנה מימין יו"ר NSO אשר לוי והמנכ"ל שלו חוליו | צילום: עמית שעל

בלעדי

יו"ר NSO לעובדים: הבעלות על החברה לא תשתנה

לדברי אשר לוי, יו"ר החברה הישראלית שפיתחה את תוכנת הריגול פגסוס השנויה במחלוקת, המשקיעים בחרו להחליף את גוף הניהול של הקרן שמחזיקה בחברה, "אך יש להם אמון רב בחברה, בהנהלה ובטכנולוגיה"

02.08.2021, 10:31 | עומר כביר

השליטה בקרן שמחזיקה ב־NSO לא תשתנה, ובעלי המניות בקרן רק מחליפים את גוף הניהול שלה. כך טוען יו"ר NSO, אשר לוי, במכתב ששלח לעובדים של מפתחת תוכנות הריגול הישראלית, ושהגיע לידי "כלכליסט".

בימים האחרונים התפרסמו דיווחים שלפיהם משקיעים בחברת הפרייבט אקוויטי נובלפינה קפיטל, שמחזיקה ב־NSO, מנהלים מגעים למכירת השליטה בחברת הסייבר הישראלית לחברת הייעוץ האמריקאית ברקלי ריסרץ' גרופ. אף שמגעים אלו לא נקשרו לסערה האחרונה סביב החברה הישראלית, הם עוררו חשש לגבי עתידה ויציבותה בתקופה שבה היא נמצאת במרכזה של ביקורת בינלאומית חסרת תקדים.

קראו עוד בכלכליסט:

ביקורת זו התעוררה בעקבות תחקיר נרחב של אמנסטי וקונסורציום העיתונאים פורבידן סטוריז, שבמרכזו רשימה מודלפת של 50 אלף מספרי טלפון שעוררו עניין כלשהו בקרב לקוחות תוכנת פגסוס של NSO. הרשימה כוללת בין היתר מספרי טלפון של עיתונאים, פוליטיקאים בכירים ואנשי עסקים. עורכי התחקיר גם ביצעו ניתוח מעבדתי מעמיק ל־67 טלפונים שנכללו ברשימה זו. הבדיקה העלתה כי ביותר ממחציתם, 37 טלפונים, נמצאו עדויות לפעילות של תוכנת הריגול הישראלית. 

ניתוח המעבדה הזה מצא גם ראיות לכך שזמן קצר בלבד חלף מרגע שמספרי הטלפון הללו הוזנו ברשימה ועד שנפרצו בידי פגסוס — לעתים שניות אחדות.

מימין יו"ר NSO אשר לוי והמנכ"ל שלו חוליו, צילום: עמית שעל מימין יו"ר NSO אשר לוי והמנכ"ל שלו חוליו | צילום: עמית שעל מימין יו"ר NSO אשר לוי והמנכ"ל שלו חוליו, צילום: עמית שעל

מעקב אחרי עיתונאים

בשבוע שעבר התפרסם שבדיקה נפרדת שערכה צרפת בשני טלפונים נוספים של עיתונאים שמספרם הופיע ברשימה נמצאו גם כן סימנים של פגסוס. 

התחקיר עורר גינויים ברחבי העולם, קריאות לחקירה ולהגבלת פעילות NSO, ועמד במוקד פגישה של שר הביטחון, בני גנץ, עם עמיתתו הצרפתיה שבמהלכה נאלץ להבטיח לה שהטלפון של נשיא צרפת עמנואל מקרון לא הותקף על ידי פגסוס.

עתה, במכתב לעובדים שנחשף כאן ב"כלכליסט", טוען היו"ר שהשינוי בנובלפינה לא צפוי להשפיע על הרכב בעלי המניות של החברה. 

"חלקכם אולי קראו שאתמול התפרסם כי בעקבות מאבק בין מייסדי הקרן המחזיקה במרבית מניות NSO, נובלפינה קפיטל איבדה את השליטה בקרן", הוא כתב. ואולם, לדברי לוי מדובר לא באובדן השליטה של קבוצת המשקיעים (שכוללת משקיעים מוסדיים וקרנות פנסיה), ה־Limited Partners, אלא בשינוי בהרכב הגוף המנהל (שלדברי לוי "היה מורכב מ־3 אנשים: סטיבן, סטפן ובסטיאן"), ה־General Partners.


משרדי NSO בהרצליה, צילום: אוראל כהן משרדי NSO בהרצליה | צילום: אוראל כהן משרדי NSO בהרצליה, צילום: אוראל כהן


"בעקבות סכסוכים פנימיים בין השותפים של הגוף המנהל את הקרן, החליטו המשקיעים להחליף את הנהלת הקרן, ומינו חברת ניהול אמריקאית, אשר תיכנס בנעליו של הגוף המנהל הקודם", כתב לוי לעובדים. "אנחנו, חברי הדירקטוריון והנהלת החברה, מכירים ומעודכנים בנושא מבעוד מועד ופועלים בתיאום ובשיתוף פעולה מלא, ועם מטרה משותפת אחת שהיא הצלחה וצמיחה של NSO".

לוי גם אישר דיווחים בתקשורת שלפיהם השינוי בנובלפינה לא קשור לפרסומים על החברה: "אין קשר בין הדברים. המשקיעים בחרו להחליף את גוף הניהול של הקרן, אך יש להם אמון רב בחברה, בהנהלת החברה, בטכנולוגיה שלנו, במודל העסקי ובכם, העובדים. אנו ממשיכים בהתנהלות מול הקרן תחת חברת הניהול החדשה, אין לשינוי בגוף המנהל של הקרן שום השפעה על מצבה הפינננסי של NSO, על היציבות הכלכלית שלה, על אסטרטגיית החברה או על המשך פעילותה".

"מחזק את ידיכם"

לוי התייחס גם לתחקיר עצמו. "לא קל להמשיך לעשות את הדברים החשובים והטובים שכולכם עושים לנוכח מתקפה תקשורתית כזו, ובעיקר כשאתם יודעים, יותר טוב מכולם, כמה הפער בין המציאות והעובדות לבין הכותרות בעיתון הוא דרמטי ומקומם", הוא כתב. 

"אני רוצה לחזק את ידיכם ורוחכם. אנחנו מלאי הערכה לכל אחת ואחד מכם, תמיד, ובוודאי בימים אלו. תמשיכו לעשות את הדברים החשובים שאתם עושים במסירות ובכישרון רב. אני גאה בכם", חתם לוי.

עם זאת, לוי לא התייחס ישירות לטענות שמועלות נגד החברה, או לבדיקה שפתח משרד הביטחון בעקבות התחקיר. במסגרת בדיקה זו, הגיעו בשבוע שעבר נציגים מטעם המשרד למשרדי NSO בהרצליה למה שהוגדר כ"ביקורת". 

עם זאת, לפחות בשלב זה לא נראה שמדובר בביקורת מעמיקה: כפי שדווח בשבוע שעבר ב"כלכליסט" הביקור בחברה כלל בעיקר תדרוכים מצד בכיריה, ובשום שלב לא נבדקו מחשבים או מסמכים פנימיים. בדיקה זו, ספק אם יש בה כדי להרגיע את הביקורת ההולכת ומתגברת נגד החברה.


תגיות