אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בדרך להכפלת ההכנסות פי 12: פרויקט הדגל של נאוויטס פטרוליום יוצא לדרך גדעון תדמור אסדת קידוח גז מפרץ מקסיקו | צילומים: יח"צ, LLOG Explortaion

בדרך להכפלת ההכנסות פי 12: פרויקט הדגל של נאוויטס פטרוליום יוצא לדרך

שותפות הנפט והגז שבשליטת גדעון תדמור השלימה את הסגירה הפיננסית שתאפשר לה לפתח את מאגר שננדואה. הפקת הנפט תחל בסוף 2024, והמאגר יניב לנאוויטס הכנסות של 976 מיליון דולר בשנה

03.08.2021, 07:57 | ענת רואה

שותפות חיפושי הנפט והגז נאוויטס פטרוליום שבשליטת היו"ר גדעון תדמור הודיעה אתמול על ביצוע סגירה פיננסית למימון פיתוח הפרויקט הגדול ביותר שלה – מאגר שננדואה שנמצא במים הטריטוריאליים של ארה"ב. 


קראו עוד בכלכליסט:


עלות פיתוח המאגר הכוללת עומדת על 1.8 מיליארד דולר. נאוויטס מחזיקה ב־53% מהמאגר, והיא תידרש להעמיד את חלקה היחסי, 950 מיליון דולר. נאוויטס, יחד עם השותפות שלה, תקבל מימון בהיקף של 907 מיליון דולר מבנק סוסייטה גנ'רל. החלק של נאוויטס במימון הוא 482 מיליון דולר, והיקף ההלוואה שניתנה לה עתיד לגדול עד ל־584 מיליון דולר. מדובר בהלוואת נון־ריקורס למשך 7 שנים, בריבית משתנה בגובה של 3.25%—5.25% בתוספת ריבית ליבור.


גדעון תדמור ברקע אסדת קידוח גז של נאוויטס במפרץ מקסיקו, צילומים: יח"צ, LLOG Explortaion גדעון תדמור ברקע אסדת קידוח גז של נאוויטס במפרץ מקסיקו | צילומים: יח"צ, LLOG Explortaion גדעון תדמור ברקע אסדת קידוח גז של נאוויטס במפרץ מקסיקו, צילומים: יח"צ, LLOG Explortaion


יתרת המימון עבור חלקה של נאוויטס תושג באמצעות גיוס הון בהיקף של 150 מיליון דולר, שידלל את בעלי יחידות ההשתתפות הקיימים בשליש – מה שאומר שחלקו של תדמור בשותפות יירד מ־17.7% ל־11.8%; הנפקת מניות בכורה בחברה־בת בהיקף של 65 מיליון דולר; הרחבת סדרת אג"ח קיימת ב־50 מיליון דולר; קבלת מסגרת בנקאית של 50 מיליון דולר; וכן המזומנים בקופת נאוויטס שאמורים לעמוד על 80—100 מיליון דולר, מה שיביא את המקורות של נאוויטס לעד מיליארד דולר.

במהלך החודש הקרוב תתקבל החלטת ההשקעה הסופית (FID). המאגר צפוי להתחיל לפעול בדצמבר 2024, באיחור של שנה ביחס למועד החזוי הקודם, שנגרם כתוצאה ממשבר הקורונה, ולהפיק כ־80 אלף חביות נפט ביום ו־431 מיליון חביות בסך הכל, כשחלקה של נאוויטס יעמוד על 206 מיליון חביות. 

בשנת ההפקה המלאה הראשונה, 2025, המאגר צפוי לייצר לנאוויטס הכנסות של 976 מיליון דולר ו־EBITDA של 747 מיליון דולר. כלומר, המאגר צפוי להכפיל את ההכנסות של השותפות פי יותר מ־12 ולהביא אותן ל־1.1 מיליארד דולר ב־2025, בעוד שאת 2021 השותפות צפויה לסיים עם הכנסות של 91 מיליון דולר; ולהכפיל את ה־EBITDA פי 16 ולהביא את הנתון הזה לרמה של 847 מיליון דולר, בעוד שב־2021 הוא צפוי לעמוד על 53 מיליון דולר. תחזיות אלו מבוססות על מחיר של 58 דולר לחבית נפט, בעוד כיום המחיר נע סביב 70 דולר לחבית. 

שווי חלקה של נאוויטס במאגר, לפי מודל של תזרים מזומנים מהוון (DCF), עומד על 1.4 מיליארד דולר. נאוויטס הצליחה לרכוש את חלקה במאגר בתמורה ל־5.5 מיליון דולר בלבד בכמה שלבים שהחלו ב־2018. הזכויות למאגר נרכשו במחיר נמוך במסגרת פירוק חברה אמריקאית בשם קובאלט (Cobalt). נאוויטס ושתי השותפות שלה, שהתמודדו במכרז יחד, החליטו להגיש הצעה נמוכה במיוחד כדי לשדר לנושים של קובאלט שלא מדובר בנכס אטרקטיבי, שכן לפי החוקים של ארה"ב לנושים יש זכות סירוב ראשונה על מכירת נכסים לאחר ששמעו את ההצעות. 

נאוויטס סיימה את יום המסחר בעלייה של כ־4%, ובכך השלימה עלייה של 48% מתחילת השנה, והשותפות הגיעה לשווי שוק של מעט יותר ממיליארד שקל. בדומה לחברות אחרות בתחומה, יחידות ההשתתפות של השותפות ספגו פגיעה קשה במהלך משבר הקורונה, בעיקר בשנה שעברה, אז הגיע שווי השותפות לפחות מ־300 מיליון שקל, ומאז התאוששו בצורה משמעותית, כך שכיום השותפות לא רחוקה משווי השיא שלה שעמד על 1.3 מיליארד שקל בתחילת השנה שעברה. 

תגיות