אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"תשובה הבטיח לי בונוסים ועד עכשיו לא קיבלתי אותם" מימין: בועז צ'צ'יק מנכ"ל דלק ישראל לשעבר ו יצחק תשובה בעל השליטה בקבוצת דלק | צילומים: עמית שעל, אייל טואג

בלעדי

"תשובה הבטיח לי בונוסים ועד עכשיו לא קיבלתי אותם"

בועז צ'צ'יק תובע 3 מיליון שקל מדלק ישראל ומקבוצת דלק. לטענת מנכ"ל דלק ישראל לשעבר, בעל השליטה יצחק תשובה נתן את מילתו שיקבל בונוס על 2019 ועל מכירת החברה: "הדירקטוריון לא אישר, אבל תשובה הבטיח בונוס רציני"

04.08.2021, 07:09 | גולן חזני

בועז צ'צ'יק, מנכ"ל דלק ישראל לשעבר, תובע 3 מיליון שקל מדלק ישראל ומקבוצת דלק שבשליטת יצחק תשובה משום שלא קיבל בונוס עבור שנת 2019, וכן לא קיבל מענק בעקבות מכירת דלק ישראל. זאת, לטענתו, בניגוד להבטחה מפורשת שניתנה לו על ידי תשובה, שהוא "גורם המוסמך לקבל החלטות; גורם השולט באופן מלא וכל יכול בדירקטוריון החברות. הבטחותיו של תשובה הכל יכול הן אלו הקובעות באמת ואין בילתן", לשון התביעה שהוגשה לבית הדין האזורי לעבודה על ידי עורכי הדין אלון קורל ושלי שהרבני.


קראו עוד בכלכליסט:


צ'צ'יק, שהיה בעבר מנכ"ל חברת כרטיסי האשראי כאל וביצע עבודות שירות בשל חלקו בפרשת סליקת אתרי ההימורים והפורנו, החל לכהן במאי 2019 כמנכ"ל דלק ישראל, שהיתה אז חברה־בת של קבוצת דלק. לטענת צ'צ'יק, מועד זה הוא המועד הפורמלי שבו החל לכהן, אולם בפועל החל בתפקידו בפברואר של אותה שנה, במקביל לביצוע עבודות השירות, והמועד הפורמלי נקבע רק מטעמי נראות תקשורתית.

צ'צ'יק עזב את תפקידו בינואר 2021, לאחר שהושלמה מכירת השליטה בדלק ישראל ללהב אל.אר הציבורית שבשליטת אבי לוי, ולשותפה אורי מנצור, לפי שווי של 750 מיליון שקל. צ'צ'יק טוען כי אמנם הגיש מכתב התפטרות מהתפקיד, אך שבפועל הוא פוטר על ידי להב, בין היתר על רקע פעולותיו למען מכירת החברה לקרן ארבל שהתחרתה על רכישתה, והוא שלח מכתב התפטרות "למען נראות הדברים בפני עמיתים ועובדים, ולצורך צמצום הפגיעה במוניטין המקצועי אותו צבר".


מימין: בועז צ מימין: בועז צ'צ'יק, מנכ"ל דלק ישראל לשעבר ויצחק תשובה, בעל השליטה בקבוצת דלק | צילומים: עמית שעל, אייל טואג מימין: בועז צ

"למנכ"ל מגיע יותר מליו"ר"

דלק ישראל נמכרה במסגרת מהלך נרחב של מימוש נכסים מצד קבוצת דלק, שנועד לאפשר לה להתמודד עם חובות שנאמדו בשיאם בכ־8 מיליארד שקל. לטענת צ'צ'יק, מימוש הנכסים שבהם היה מעורב — מכירת דלק ישראל, מכירת פי גלילות ב־750 מיליון שקל ומכירת תחנות הכוח של דלק ישראל לפי שווי פעילות של 800 מיליון שקל — דרשו "השקעת זמן ומאמצים אדירים, שאינם הולמים את תנאי העסקתו". 

משום כך, במרץ 2020 פנה צ'צ'יק לתשובה, שאינו מכהן כנושא משרה בדלק ישראל אך יושב בדירקטוריון קבוצת דלק, בבקשה לקבל מענק בגובה 1% ממכירת דלק ישראל. לדברי צ'צ'יק, תשובה סירב, אך הסכים למענק בגובה של 0.5%, בכפוף לאישור דירקטוריון קבוצת דלק. "כעבור זמן מה הודיע תשובה כי הדירקטוריון סירב להענקת בונוס בגובה 0.5%, אולם הוא מבטיח שידאג לתת לו 'בונוס רציני' עבור העסקאות".

לדברי צ'צ'יק, באותה שיחה הוא העלה בפני תשובה גם את נושא הבונוס ל־2019, שנה שבמהלך הרבעון הראשון שלה נכנס לתפקיד. לפי צ'צ'יק, תחת ניהולו, התוצאות הכספיות של דלק ישראל השתפרו פלאים. לפי התביעה, הרווח התפעולי של דלק ישראל ברבעון השני, השלישי והרביעי של אותה שנה הסתכם ב־164 מיליון שקל, בעוד שבתקופה המקבילה ב־2018 הוא הסתכם ב־129 מיליון שקל. הרווח הנקי בתקופה הזו עמד על 88 מיליון שקל, בעוד שבתקופה המקבילה הוא עמד על 72 מיליון שקל. באותה השיחה, טוען צ'צ'יק, אמר לו תשובה כי "כשיחולקו המענקים עבור 2019, הוא 'לא יצא מקופח'".

"והנה, למרות כל זאת ומבלי להניח כל נימוק מתקבל על הדעת, עד למועד כתיבת שורות אלו לא הוענק לתובע כל בונוס עבור 2019 ולא הוענק לו בונוס המכירה", נטען ע"י צ'צ'יק, ששלח לתשובה מספר מכתבים ונפגש עימו בנושא.

צ'צ'יק מציין בתביעה כי הסמנכ"לים של דלק ישראל קיבלו את הבונוסים האמורים, וכי יו"ר החברה באותה העת, משה קראדי, קיבל בונוס של 1.2 מיליון שקל, זאת בשעה ש"הבונוס המוענק למנכ"ל הינו תמיד, וללא יוצא מן הכלל, גבוה מהבונוס המוענק ליו"ר". עוד נכתב כי "למרבה התמיהה, דווקא התובע, מנכ"ל דלק ישראל, דמות מפתח אשר הובילה את כל מהלכי החברה, לא זכה כלל לבונוס אשר ישקף את תרומתו". 

צ'ציק צירף לתביעה סמסים שקיבל מקראדי ומעידן ולס, מנכ"ל קבוצת דלק, שמשבחים אותו על פועלו, על מנת להמחיש את האבסורד שלו הוא טוען. כך, למשל, כתב קראדי בקבוצת וואטסאפ שנקראת דלק ישראל: "בועז היקר, אני מוצא לעצמי חובה נעימה להוקיר ולהעריך את תרומתך הרבה לקידום החברה. אני יודע מה היה מצבה לפני כניסתך לתפקיד ובאיזה מצב אתה מעביר אותה הלאה". ולס כתב, באופן פרטי, כי הוא "מעריך את המאמצים". צ'צ'יק לא הדגיש בתכתובת עם ולס כי במסגרת אותו סמס מנכ"ל קבוצת דלק הפציר בו להעביר ללהב אל.אר חומרים על מנת לקדם את העסקה מולה.

צ'צ'יק דורש בונוס של 2.45 מיליון שקל עבור 2019 ועוד 2 מיליון שקל כבונוס עבור מכירת דלק ישראל, אולם העמיד את גובה התביעה הכולל על 3 מיליון שקל מטעמי גובה האגרה לבית המשפט. לטענת צ'צ'יק, דלק ישראל מודעת לחוב כלפיו ואף הפרישה 5.3 מיליון שקל בדו"חות כחוב בשל הבונוסים הללו.


התכתבויות בין בועז צ התכתבויות בין בועז צ'צ'יק למנכ"ל קבוצת דלק עידן ולס ויו"ר הקבוצה משה קראדי התכתבויות בין בועז צ

המחלוקת על ההלוואה

בנוסף, צ'צ'יק טוען למחלוקת מול קבוצת דלק על 200 אלף שקל. מדובר על סכום שניתן לו כהלוואה. לטענת צ'צ'יק, ביוני 2020 הוא פנה לתשובה וביקש לשנות מספר תנאים בהסכם ההעסקה שלו נוכח האפשרות שיאבד את תפקידו כמנכ"ל דלק ישראל בשל ההליכים למכירת החברה. באותה העת ביקש צ'צ'יק להאריך את תקופת ההודעה המוקדמת שלו משישה חודשים לתשעה, לקבל 4.5 חודשי הסתגלות אם תסתיים העסקתו, ושקבוצת דלק תוותר על החזר ההלוואה בגובה של 200 אלף שקל, וזאת בדמות מתן בונוס בתוספת גילום מס שתביא את הסכום הכולל ל־300 אלף שקל. לטענתו, "תשובה נתן את הסכמתו לעדכון תנאי ההעסקה וב־24 ביוני 2020 הדירקטוריון אישר זאת".

בהמשך, משהתגלעו המחלוקות בין תשובה לצ'צ'יק, בפברואר 2021 פנה נציג קבוצת דלק לצ'צ'יק בדרישה שיחזיר את ההלוואה, ובסוף אותו חודש נשלח מכתב שהורה לסמנכ"ל הכספים של דלק ישראל לבצע קיזוז של 200 אלף שקל מכל סכום שהחברה עשויה להיות חייבת לצ'צ'יק. צ'צ'יק מצידו שלח מכתב, שבו הבהיר כי על דלק ישראל להימנע מביצוע קיזוז, שכן יש מחלוקות בין הצדדים.

בקבוצת דלק ובדלק ישראל נדהמו מהגשת התביעה, שכן מבחינתם צ'צ'יק קיבל מעל ומעבר עבור שנה וחצי כמנכ"ל דלק ישראל. בקבוצת דלק מכינים תגובה אגרסיבית לתביעה. "יש כאן חזירות של ממש. אף אחד לא רצה לעבוד איתו אחרי הפרשה של כאל. תשובה החליט להעסיק אותו. בזמן הקצר שהיה בחברה לא רק שהוא לא השאיר רושם, הוא גם ניסה לחבל בעסקה עם להב והגיע לאינטריגות עם קראדי. אז הוא מבקש לקבל בונוס על המכירה? זו הזיה", אמרו ל"כלכליסט" גורמים המקורבים לקבוצת דלק ודלק ישראל. מקורות בדלק ישראל אמרו כי צ'צ'יק אף חיבל בהליכי הבדיקה שנדרשו על מנת למכור את החברה באמצעות עיכוב העברת חומרים הנדרשים לביצוע בדיקות נאותות, וכן שהחברה לא פוסלת את האפשרות להגיש תביעה נגדית. 





תגיות