אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ניצחון לאמזון בהודו: נאסר על שותפתה למכור נכסים לחברה מתחרה קניות בפיוצ'ר ריטייל | צילום: בלומברג

ניצחון לאמזון בהודו: נאסר על שותפתה למכור נכסים לחברה מתחרה

בית המשפט הגבוה במדינה אסר על פיוצ'ר גרופ, שותפתה של ענקית המסחר המקוון בהודו השייכת למוקש אמבאני, למכור נכסים בשווי 3.4 מיליארד דולר ליריבה ריליינס; זאת לאחר שאמזון טענה להפרת חוזה; הפסיקה עשויה לבלום את הדומיננטיות של ריליינס בשוק הקמעונאי ההודי

06.08.2021, 20:22 | חדשות חוץ

בית המשפט הגבוה בהודו העניק לאמזון ניצחון משמעותי במחלוקת במסגרתה פעלה ענקית המסחר המקוון לחסום את השותפה המקומית שלה פיוצ'ר גרופ (Future Group) ממכירת נכסים בשווי 3.4 מיליארד דולר ליריבה ריליינס אינדסטריז (Reliance Industries), כך דיווחה סוכנות הידיעות רויטרס. 


קראו עוד בכלכליסט:

התוצאה של הסכסוך שבו מעורבים שניים מהאנשים העשירים בעולם – ג'ף בזוס מאמזון ומוקש אמבאני הבעלים של ריליינס, עשויה לעצב מחדש את סקטור הקניות מוכה הקורונה של הודו, ולסייע לאמזון לבלום את הדומיננטיות של ריליינס בשוק הקמעונאות ההודי ששוויו קרוב לטריליון דולר. 


מוקש אמבאני, צילום: רויטרס מוקש אמבאני | צילום: רויטרס מוקש אמבאני, צילום: רויטרס


אמזון האשימה את פיוצ'ר ההודית בהפרת חוזים בכך שמכרה את הנכסים לריליינס. בפיוצ'ר הכחישו את האשמות. אולם פאנל של שני שופטים בבית המשפט הגבוה בהודו קבע שפסיקה של בית המשפט לבוררות בסינגפור שהקפיאה את העסקה לאחר שקיבלו את טענות אמזון היא תקפה וניתנת לאכיפה בהודו. 

לטענת אמזון הצו הוא מחייב, אך בפיוצ'ר התעקשו שאינו כזה. שני הצדדים הסכימו לפנות לבית המשפט בסינגפור במקרה של מחלוקות ביניהם כאשר אמזון השקיעה 200 מיליון דולר בחטיבה של פיוצ'ר ב-2019. הליכי הגישור עדיין נמשכים. 

מפיוצ'ר נמסר כי בכוונתם לנצל את האמצעים המשפטיים העומדים לרשותם, אך לא פירטו באילו אמצעים מדובר. מאמזון נמסר בהצהרה שהם מברכים על הפסיקה: "אנחנו מקווים שזה יקרב אותנו לפתרון המחלוקת". מריליינס לא התקבלה תגובה. 

הרגולציה בהודו על סקטורי הקמעונאות והמסחר המקוון נחשבת לחזקה ביותר, ומקשה על ענקיות בינלאומיות כמו וולמארט ואמזון להתרחב במהירות באחד משוקי הצרכנות הצומחים ביותר בעולם, שמאופיין בעיקר בחנויות פיזיות.

קניות ברשת פיוצ קניות ברשת פיוצ'ר | צילום: בלומברג קניות ברשת פיוצ


בפיוצ'ר כבר הזהירו כי ביטול העסקה יסכן את עתיד החברה ויפגע בפרנסה של 50 אלף עובדים ועוד 6,000 ספקים קטנים ובינוניים. אולם בבוררות מאוקטובר כתבו השופטים "קשיים כלכליים לבדם אינם מהווים בסיס משפטי להתעלמות ממחויבויות משפטיות".

המחלוקת החלה לאחר שפיוצ'ר, הקמעונאית השנייה בגודלה בהודו עם מעל 1,700 חנויות, חתמה בשנה שעברה על חוזה למכירת עסקי הקמעונאות, הסיטונאות והלוגיסטיקה לריליינס עבור 3.38 מיליארד דולר, זאת לאחר שמגפת הקורונה פגעה בעסקים שלה. באמזון טענו בתגובה שהחוזה שלהם מ-2019 עם פיוצ'ר גורס שאסור לחברה ההודית למכור את הנכסים לרשימה של חברות אחרות, ביניהן ריליינס. 

הפסיקה של בית המשפט אמנם מהווה ניצחון לאמזון, אך יש לה צרות נוספות במדינה. הממונה על ההגבלים העסקיים בהודו מאשים את החברה בהסתרת מידע כשביצעה את ההשקעה ב-2019 בפיוצ'ר. 


תגיות