אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
השלטון המקומי נגד זינוק בתקציב המועצות הדתיות השר למתן שירותי דת מתן כהנא

השלטון המקומי נגד זינוק בתקציב המועצות הדתיות

תקציב המועצות הדתיות גדל ב־32 מיליון שקל, והרשויות נדרשות להוסיף 48 מיליון שקל מתקציבן

08.08.2021, 07:32 | שחר אילן

מרכז השלטון המקומי מתנגד בחריפות לכוונה להעלות את תקציב המועצות הדתיות ב־32 מיליון שקל. זאת, משום שהדבר מחייב אוטומטית את הרשויות המקומיות להוסיף 48 מיליון שקל מתקציבן. המשמעות היא שתקציב המועצות הדתיות כולו יגדל ב־80 מיליון שקל, מ־530 מיליון ל־610 מיליון שקל.

קראו עוד בכלכליסט:

לפי השיטה הקיימת, המדינה מממנת 40% מתקציב המועצות הדתיות והרשויות המקומיות מממנות 60%. אבל המדינה היא שמחליטה על התקציב ולרשויות אין זכות וטו. בתקציב 2019 הועלתה הקצבת המדינה למועצות הדתות מ־200 מיליון ל־240 מיליון שקל. הרשויות המקומיות יצאו למאבק, עשרות ראשי רשויות איימו לא לשלם, אבל כוחן של המפלגות הדתיות בקואליציה גבר והתקציב הנוסף אושר. הקיצוצים של משבר הקורונה הורידו את תקציב המועצות הדתיות ב־2020 ובתקציב ההמשכי של 2021 ל־212 מיליון שקל. בסיכומים של השר לשירותי דת מתן כהנא בליל התקציב הוחלט לשוב ולהגדיל אותו ל־244 מיליון שקל בתקציב המאושר של השנה. המשמעות — הרשויות המקומיות יידרשו להוסיף 48 מיליון שקל. בהודעה שהוציא המשרד הוא התגאה בתוספת התקציבית.

השר למתן שירותי דת מתן כהנא השר למתן שירותי דת מתן כהנא השר למתן שירותי דת מתן כהנא

ממרכז השלטון המקומי נמסר: "השלטון המקומי ייאבק בכל ניסיון לכפות העלאת השתתפות הרשויות המקומיות בתקציבי המועצות הדתיות. יש לפעול לשינוי יחסי התקצוב של שירותי הדת".

תקווה מסוימת יוצר לאנשי השלטון המקומי הקיצוץ הרוחבי הצפוי במשרדי הממשלה שעשוי לשוב ולהפחית חלק מההעלאה. 

מקור במשרד לשירותי דת טען ש"מדובר בהחזרת המצב ל־2019 והשר שואף לשמור על מסגרת התקציב של שנה זו".

תגיות