אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הגשתם קורות חיים - כמה זמן ייקח לכם להתקבל לעבודה? לחיצת יד ראיון עבודה | צילום: שאטרסטוק

הגשתם קורות חיים - כמה זמן ייקח לכם להתקבל לעבודה?

מחקר חדש של לינקדאין בדק כמה זמן אורך תהליך הגיוס לפי מקצועות, וההבדלים עצומים: בעוד שבממוצע לוקח 49 ימים לגייס מהנדס, על מנת להעסיק עובד אדמיניסטרטיבי נדרשים 33 ימים בלבד ממוצע

08.08.2021, 15:50 | מעין מנלה

כמה זמן לוקח להתקבל לעבודה? יותר מחודש, אבל התשובה מאוד תלויה במקצוע בו אתם מחפשים עבודה. למשל, אם את מהנדסת זה ייקח בממוצע 49 ימים, לעובד במכירות יידרשו 38 ימים בממוצע ולאשת שיווק יידרשו 40 ימים בממוצע להתקבל. 

קראו עוד בכלכליסט:

מחקר חדש שנערך על ידי לינקדאין מראה כמה זמן לוקח מרגע הגשת המועמדות לחברה ועד הקבלה לעבודה וחושף את ההבדלים העצומים במשך הזמן הדרוש על מנת להתקבל לעבודה בין המקצועות השונים. לצורך המחקר ניתחו 400 אלף מקרים של אנשים שהתקבלו לעבודה באמצעות הפלטפורמה של לינקדאין בין יוני 2020 למרץ 2021. 

תחילת המדידה התבצעה כאשר המועמדים הגישו את מועמדותם לחברה שבסופו של דבר קיבלה אותם לעבודה. לאחר מכן המועמדים עברו את השלבים הרגילים של ראיון טלפוני, ראיון אישי, מבחנים מקצועיים וראיונות נוספים. סיום התהליך היה כאשר המועמד התחיל בעבודה החדשה, כך שאם מועמד היה צריך לתת הודעה מוקדמת או לקח הפסקה בין העבודה הקודמת לחדשה – זה נספר במשך הזמן הדרוש לקבלה לעבודה. 

הממצאים מראים שבתעשיית ההייטק זמני הקבלה הם הארוכים ביותר. תהליך הגיוס של מהנדסים אורך 49 יום בממוצע ותהליך הגיוס של עובדי מחקר אורך 48 ימים. מנהלי פרוייקטים נדרשים ל-47 ימים בממוצע עד שהם מתקבלים לעבודה והגיוס של אנשי פיתוח עסקי ופיננסים אורך 46 ימים. גיוס של עובדי IT אורך 44 ימים. 

תהליך הגיוס של עובדי שיווק ועובדים בתחום הבריאות אורך 40 ימים בממוצע; אנשים בתחום משאבי האנוש נדרשים להמתין 39 ימים בממוצע עד קבלתם לעבודה וכך גם מעצבים. גיוס של אנשי מכירות אורך בממוצע 38 ימים ושל רואי חשבון או מבקרים – 37 ימים. 

לחיצת יד ראיון עבודה , צילום: שאטרסטוק לחיצת יד ראיון עבודה | צילום: שאטרסטוק לחיצת יד ראיון עבודה , צילום: שאטרסטוק

התחום בו תהליך הגיוס הוא הקצר ביותר הוא אדמיניסטרציה, שאורך 33 ימים בממוצע ולאחר מכן שירות לקוחות עם 34 ימים בממוצע. 

ככל שהתפקיד הוא קריטי יותר לחברה ודורש רמת מקצועיות וידע רבה יותר וייחודית יותר כך לרוב תהליך הגיוס ארוך יותר לרוב שכן המחיר של טעות בגיוס עלול להיות גבוה יותר והחברות מעדיפות לנקוט משנה זהירות על פני תהליך מהיר. אבל תהליך ממושך יכול לפגוע בחוויית המועמד ולא בהכרח להוביל לגיוסים 'נכונים' יותר. 

המחקר של לינקדאין לא בדק עד כמה גודל החברה משפיע על משך תהליך הגיוס אבל מחקר שנערך ב-2014 על ידי סטיבן דייוויס מאוניברסיטת שיקגו מצא שתהליך הגיוס בחברות עם למעלה מ-5,000 עובדים לקח בממוצע 58 ימים בהשוואה לממוצע בארה"ב של 25 ימים. 

ועד כמה איטי יכול תהליך הקבלה לעבודה להיות? 10% האיטיים ביותר בסקטור ההנדסה נדרשו ל-82 ימים על מנת להתקבל לעבודה אבל גם 10% מעובדי האדמיניסטרציה שלקח להם הכי הרבה זמן להתקבל לעבודה היו צריכים 70 ימים ומעלה כדי להתחיל עבודה חדשה. התהליכים המהירים ביותר אצל המהנדסים נמשכו 16 ימים ואצל עובדי האדמיניסטרציה תהליכי הגיוס המהירים ביותר ארכו 8 ימים בלבד. 


תגיות