אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
יעיל ומהיר אבל לא חף מחסרונות: כל מה שידוע על השבב החדש שגוגל מפתחת למובייל סמארטפון פיקסל 6 של גוגל | צילום: גוגל

יעיל ומהיר אבל לא חף מחסרונות: כל מה שידוע על השבב החדש שגוגל מפתחת למובייל

מעבד הטנסור שגוגל עיצבה למכשירי הפיקסל 6 החדשים יכיל שבב אקסינוס של סמסונג שהחברה תתאים לצרכיה. השבב אמנם יעיל ומהיר, אולם לא עומד בשורה אחת עם המעבדים החדשניים ביותר כמו הסנאפדרגון 898, מעבד האקסינוס 2200, או אפילו המעבד של אייפון

08.08.2021, 17:45 | רפאל קאהאן

בשבוע שעבר חשפה גוגל את מכשירי הפיקסל 6 החדשים ואת מעבד ה-Tensor שיפעיל אותם. החברה נשארה די דיסקרטית לגבי המעבד ויכולותיו. 


קראו עוד בכלכליסט:


כעת יכול מאוד להיות שהסיבה לכך היא שלא מדובר כלל וכלל במעבד שגוגל עיצבה בעצמה אלא בשבב אקסינוס של סמסונג, שענקית האינטרנט התאימה לצרכיה. 



סמארטפון פיקסל 6 של גוגל, צילום: גוגל סמארטפון פיקסל 6 של גוגל | צילום: גוגל סמארטפון פיקסל 6 של גוגל, צילום: גוגל


העניין עוד לא ברור כלל, אך מה שדווח בפרסומים שונים במהלך היומיים האחרונים זה שהמעבד החדש ברובו המוחלט מתבסס על מעבד אקסינוס של סמסונג. הוא מקביל ביכולותיו או קצת מעל מעבד אקסינוס 2100, שמפעיל את מכשירי הגלקסי S21 של היצרנית הקוריאנית. זאת אומרת שלא מדובר בשבב הכי חדיש שיש לסמסונג להציע. מכשירי הפיקסל הקודמים צוידו בשבבי קוואלקום כמו ברוב מכשירי אנדרואיד. 


מעבד יעיל ומהיר - אולם לא עומד בשורה אחת עם המעבדים החדישים ביותר

חשוב להדגיש שלא מדובר במעבד איטי או עם בעיות. מעבד האקסינוס 2100 דווקא זכה לשבחים ביחס לדורות הקודמים והוא נחשב למאוד יעיל ומהיר. אלא שהוא לא עומד בשורה אחת עם סדרת מעבדי הסנאפדרגון 898 שיחליף את מעבד ה-888 מהשנה, או עם מעבדי האקסינוס 2200 שצפויים להפעיל את מכשירי הגלקסי S22 החל מהשנה הבאה. לא ניתן אפילו להשוות אותו למעבד של האייפון שעובר אותו מבחינת עוצמה ומהירות עיבוד. 

אמנם גוגל לא מסתפקת במעבד אלא גם מתהדרת ביכולות AI ולמידת מכונה מתקדמות הרבה יותר ממה שהמתחרות מציעות במכשיריהן. אבל בסיפור השיווקי - שבב בעל יכולות של שנה שעברה מהווה מעין זלזול בלקוח הפוטנציאלי - במיוחד אם מוכרים לו מכשיר במחיר פרימיום. והפיקסל 6 ו-6 פרו יעלו לפי כל הערכות המומחים יותר מ-1,000 דולר ליחידה. בהקבלה זה כמו שתרכשו רכב יוקרה עם מנוע של אוטו משפחתי ממוצע.

ועדיין בגוגל כנראה מאמינים שהשבב הוא לא הסיפור אלא היכולות של המכשיר. בכך יש להם נקודה. סמארטפוני הפיקסל צפויים להגיע עם יכולות כגון מערכת תמלול וכתוביות מובנית ומצלמה עוד יותר מתקדמת מזו שהיתה בדורות הקודמים של מכשירי גוגל. מכיוון שכל התכונות האלה דורשות יכולות עיבוד יעילות, סביר להניח שהטנסור כולל יותר עוצמה מזו של המעבד. 


פיקסל 6 של גוגל, צילום: גוגל פיקסל 6 של גוגל | צילום: גוגל פיקסל 6 של גוגל, צילום: גוגל


כמו כן, גוגל מציגה את הטנסור כ"ערכת שבבים" (SoC או System on a Chip). זו כוללת מעבד, אך לא רק. גם שבב גרפי מהווה לא פעם חלק מהחבילה כמו גם מעבדים נוספים ומודם במקרה והיצרנית רוצה להוסיף יכולות למכשיר שלא כלולות במעבד הבסיסי. כך שכרגע מה שבטוח זה שגוגל אולי חוסכת קצת על המעבד, שמהווה מעין שיפור של מעבד קיים, אבל היא כנראה משקיעה את ההפרש ביכולות תוכנה וחומרה שבינתיים לא ראינו שום מכשיר קיים שמסוגל להן.

בינתיים מה שידוע זה שהמעבד החדש של גוגל/סמסונג ייוצר בגודל של 5 ננומטר ושהוא עשוי לכלול שבב גרפי של AMD - אותו אחד שסמסונג עובדת על פיתוחו ביחד עם החברה האמריקאית ושצפוי להפעיל את מכשירי הדגל הבאים שלה. אם הדבר נכון, אז לגוגל תהיה כאן נקודת מכירה חזקה לחובבי גיימינג. 

עם זאת חשוב לזכור, גוגל היא ראשית חברת תוכנה שלה גם חטיבת חומרה. אבל שבבים הם לא חלק מה-DNA שלה. זאת בניגוד לאפל למשל שידעה לרכוש לעצמה את היכולות האלה עם השנים. את מה שסמסונג ואפל עושות עם חומרה, גוגל מצליחה להקביל עם תוכנה ולפעמים אפילו לעקוף את התחרות בדרך זו - כמו למשל בעדכוני המצלמה שלה. אבל הבעיה היא שחומרה קל מאוד לכמת ולהציג מספרים ויכולות כדי להמחיש את האיכות שלה. עם תוכנה זה קצת יותר קשה. יהיה מעניין לראות כיצד גוגל תנסה לשבור את המחסום הזה ובעיקר זה מסביר למה היא לא חשפה את מפרט החומרה של מכשיריה העתידיים עד כה.       


תגיות